November 29, 2023
15-minuters Vegan Buffalo Mac and Cheese

15-minuters Vegan Buffalo Mac and Cheese

Denna enkla och snabba 15-minuters veganska buffalo mac and cheese är så läcker! Perfekt för luncher, sena mellanmål eller som middagsbas!

En stor gryta med lätt vegansk buffalo mac and cheese med svartpeppar och salladslök.En stor gryta med lätt vegansk buffalo mac and cheese med svartpeppar och salladslök.

Vi lyfter det veganska mac and cheese-spelet idag. Ja, du läste den rubriken rätt. Vi gör 15 Minute Vegan Buffalo Mac and Cheese.

Den är perfekt kryddig, otroligt krämig och, herregud, helt enkelt utsökt.

Vi gav dig en Enkel vegansk Mac och ost på 15 minuter recept. Vi gav dig en bakad vegansk mac and cheese. Vi försökte till och med allt förpackade veganska mac and cheese-märken (nåja, nästan. vi vet att det finns några som vi inte har provat, men vi har provat 10!) och gav dig vår favorit.

Men vi tyckte att det var dags att öka satsningen.

Buffalo Mac and Cheese är ett av våra favoritsätt att sätta snurr på klassisk mac and cheese. Den är lite kryddigare, även om du kan göra den så kryddig du vill. Det är utsökt på egen hand eller så kan du förvandla det till en hel måltid med bitar av vegansk buffelkyckling eller vegansk buffel blomkål.

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Plus, 15 enkla recept levererade direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

En närbild av extra cheesy och lätt vegansk buffalo mac and cheese.En närbild av extra cheesy och lätt vegansk buffalo mac and cheese.

Vanliga frågor:

Kan jag göra denna topp 8 mac and cheese-allergenfri?

Ja!

Ett av våra huvudmål, förutom att göra läcker och enkel vegansk mac and cheese, var också att göra den allergivänlig.

Det finns några ingredienser som vi måste vara uppmärksamma på i hur vårt recept är skrivet, men låt oss komma till det.

Till att börja med vill du använda glutenfri pasta. Det finns så många val tillgängliga nu, så använd bara det du gillar bäst.

För veganskt smör, se till att det är sojafritt. Vi föredrar sojafri Earth Balance på detta. Han kommer i ett rött badkar.

Därefter har vi mjölkfri mjölk. Vi föredrar faktiskt havremjölk eftersom den är krämigare. De flesta mejerifria havremjölk är certifierade glutenfria, så kolla bara dina etiketter.

Och så har vi den veganska parmesanen. Vi använder Violife i detta recept, som innehåller kokosolja, men inga andra allergener. Om du har ett kokosnötsallergen kan du använda Follow Your Heart Parmesan.

Vi har också en vegansk parmesan på vår sida som du kan göra med solrosfrön; Det smälter dock inte bra, så vi rekommenderar att du använder något av de köpta varumärkena.

Slutligen, se till att du väljer en mejerifri riven ost Och vegansk färskost det är säkert för dina allergier.

En sked lätt vegansk buffalo mac and cheese på 15 minuter.En sked lätt vegansk buffalo mac and cheese på 15 minuter.

Kan jag göra denna enkla 15 minuters veganska mac and cheese i förväg?

Ja! Du kan förbereda den 3 till 5 dagar i förväg och förvara den i en lufttät behållare i kylen. Värm på spisen eller i mikron när du är redo att äta. Du kan behöva tillsätta lite extra mjölk vid återuppvärmning.

ÄR VEGANOST HJÄLPLIG?

Beroende på dina hälsomål är olika livsmedel bra av olika anledningar. Den här rätten är gjord av bönor och näringsjästen i sig är väldigt hälsosam.

Vi använder förpackad smältost och en vegansk smörersättning som kan anses vara mindre hälsosam. Du kan prova såsen utan dessa för att se om du gillar den.

Om du är orolig för din hälsa rekommenderar vi att du pratar med en nutritionist.

KAN JAG GÖRA DETTA OM JAG INTE HAR EN HÖG PULVERBLANDER?

Ja! Om du inte har en kraftfull mixer som en Vitamix eller Blendtec rekommenderar vi att du lägger alla ingredienser utom den rivna osten i en vanlig mixer eller matberedare och mixar till en slät krämig konsistens.

Flytta sedan såsen till en kastrull på spisen på medelvärme och tillsätt de veganska ostbitarna. Rör om tills din veganska ost smält och du har en slät, jämn vegansk ostsås.

En skopa vegansk buffalo mac and cheese med salladslök på toppen. En skopa vegansk buffalo mac and cheese med salladslök på toppen.

VILKA ÄR DE BÄSTA VARUMÄRKENA FÖR ATT GÖRA VEGAN OSTSÅS?

När du gör något som ett vegansk ostsåsrecept vill du förmodligen veta exakt hur vi tillagade det så att du får det bästa testet.

Vi har inte hittat någon större skillnad i märket på smörbönor du använder, så oroa dig inte.

När det kommer till mjölkfri mjölk så väljer vi oftast Target’s Good & Gather havre- eller mandelmjölk beroende på vad vi har till hands. Du kan dock använda vad du föredrar. Vi rekommenderar mjölkfri, smaklös och sockerfri mjölk.

Vi brukar använda Now Foods varumärke. näringsjäst.

När det kommer till veganskt smör är detta återigen den vi tror att du använder din favorit, men vi har använt Country Crock och Earth Balance växtbaserade pinnar med stor framgång.

Till den veganska parmesanen – vi använder kvarteret Violife, men hittar du ingen kan du även göra din egen. vegansk parmesanost

Slutligen, för vegansk ost, kan du använda ett block eller strimlor. Vi gillade särskilt Violife Epic Cheddar-blocket och strimlade det själva inuti, men vi har haft framgång med andra märken som Violife och Daiya-skärbrädeblandningen.

Till färskost gillar vi Wayfare och Violife.

VAD KAN JAG ERSÄTTA MOT SMÖRBÖNOR?

Vissa människor kan hitta smörbönor och andra inte. Beroende på var du bor kanske det inte är lätt för dig heller.

Butter beans ger en krämig, slät konsistens, varför vi rekommenderar dem; men andra vita bönor kan också användas som cannellini eller Great Northern.

Vi rekommenderar inte att använda kikärter i denna maträtt.

En vit skål med 30 minuters vegansk potatismos och sås. En vit skål med 30 minuters vegansk potatismos och sås.

Vilka andra veganska sidorätter kan du prova?

Möjligheterna är oändliga, men här är några av våra favorit veganska sidorätter som vi tror kommer att glädja alla:

Fäst den här lätta 15-minuters Vegan Buffalo Mac and Cheese för senare!

En 15-minuters vit gryta med lätt vegansk buffalo mac and cheese med salladslök.En 15-minuters vit gryta med lätt vegansk buffalo mac and cheese med salladslök.

Skriv ut receptet

Enkel Vegan Buffalo Mac and Cheese på 15 minuter

Easy 15 Minute Vegan Buffalo Mac and Cheese on the Stovetop är så gott! Perfekt för luncher, sena mellanmål eller som middagsbas!

Förberedelsetid7 minuter

Tillagningstid8 minuter

Total tid15 minuter

Kurs: Huvudrätt, tillbehör

Kök: amerikansk

Serveringar: 4 serveringar

Kalorier: 784kilokalorier

Instruktioner

  • Koka upp en kastrull med saltat vatten.

  • Koka makaronnudlarna enligt förpackningen. Häll av nudlarna när de är kokta och ställ åt sidan.

  • Medan nudlarna kokar, tillsätt alla återstående ingredienser i en högpulvermixer.

  • Blanda allt tills det är mycket väl blandat (ca 3-4 minuter). Lägg åtsidan.

  • När nudlarna har tömts rinna av dem ordentligt och lägg tillbaka dem i grytan.

  • Häll i såsen och blanda väl. Koka tills den är genomvärmd.

  • Ta bort från elden. Justera salt och peppar. Tjäna.

Video

Anmärkningar

*Se artikeln för anteckningar om de 8 bästa allergifria varianterna. Detta kan vara Top 8 allergenfri.
**Näringsdata är endast uppskattningar. Använd ditt eget varumärkes näringsvärden för att kontrollera mot våra uppskattningar.

Näring

Del: 1del | Kalorier: 784kilokalorier | Kolhydrater: 95g | Protein: 26g | Fett: 33g | Mättat fett: tiog | Fleromättade fetter: 5g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 1g | Natrium: 2445mg | Kalium: 955mg | Fiber: 15g | Socker: 9g | Vitamin A: 1132UI | C-vitamin: 11mg | Kalcium: 261mg | Järn: 5mg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *