November 29, 2023

Jag hade några extra söta Bing-körsbär till hands och bestämde mig för att göra denna Cherry Coconut Ice Cream. Jag älskar resultatet: En läcker blandning av kokos och körsbär, med en subtil mandelsmak.

Prova också min jordgubbsglass och min Avokado Lime Popsicles recept!

Den perfekta glassen, oavsett om du gör den i en glassmaskin eller använder no-churn-metoden med bara 5 ingredienser, blanda och bearbeta i en glassmaskin eller frys in för en utsökt hemlagad fryst godbit.

 • Krämig
 • Tjock
 • Rik
 • Gott

Körsbärskokosglass

Skillnad mellan kokosmjölk och kokosgrädde?

Kokosgrädden gör denna körsbärsglass väldigt krämig utan att vara isig. Den innehåller mindre vatten än kokosmjölk, den är så tjock och krämig och är ett perfekt substitut för den tunga grädden som finns i traditionell mjölkglass.

Använda en kokosgrädde som inte innehåller några konserveringsmedel och massor av tillsatta ingredienser för att säkerställa den krämiga konsistensen på glassen. Det här är förmodligen ett av de snabbaste recepten på gourmetglass du kommer att göra.

Kokosgrädde är mycket tjockare och rikare än kokosmjölk. Cependant, c’est fait d’une manière très similaire !

Skillnaden är att i receptet för kokosgrädde används mycket mer kokos än vatten. Vanligtvis kokas fyra delar riven kokos i en del vatten. Detta resulterar i en mycket tjockare, rikare och mer koncentrerad vätska, som kan användas för att ge en intensiv kokossmak till en maträtt.

Intressant nog används kokosnötsgrädde också i många sydostasiatiska curryrätter och soppor, eftersom det kan ge en liknande, men inte identisk, smak till kokosmjölk. Förutom smaken den ger, har den en inneboende tjocklek som kan vara mycket användbar. Om du serverar gatumat kan en tjockare gryta eller curry vara att föredra framför en vattnigare.

Fördelar med körsbär:

Körsbär är berikade med antocyaniner, kalium, quercetin och vitamin C. Melatonin finns i syrliga körsbär, och detta hormon, som snabbt tas upp av kroppen, spelar en viktig roll i sömn-vakna cykeln. Körsbär fungerar som ett melatonintillskott om du tar dess extrakt två gånger om dagen. De spelar också en roll för att reglera ditt blodtryck tack vare antioxidanten quercetin och kalium.

Körsbär är också till hjälp för att minska urinsyra och kroppsinflammation. En nyligen genomförd studie visade att regelbunden konsumtion av syrliga körsbär under en vecka avsevärt kan minska muskelsmärta.

Dessutom kan den mörkröda färgen på körsbär, på grund av antocyaniner, hjälpa dig att bekämpa cancer. Det har också potential att förbättra din kropps ämnesomsättning samtidigt som det minskar fettlagringen.

Coconut Cherry Glass

 • Kokosgrädde
 • Rörsocker
 • Körsbär
 • Vanilj extrakt
 • Mandelextrakt

För att göra kokoskörsbärsglass, använd antingen en glassmaskin eller no-churn-metoden.

 1. Häll kokosgrädden, sockret, 1 dl körsbär, vanilj och mandelextrakt i mixern och mixa tills det är slätt.
 2. Versez le mélange dans votre sorbetière. Följ din glassmaskins instruktioner för infrysning. Tillsätt resterande 1/2 kopp hackade körsbär till glassmaskinen i slutskedet, när glassen är tillräckligt fast.
 3. Den är klar att serveras som mjukglass, eller så kan du lägga den i en ugnsform klädd med bakplåtspapper och frysa den tills den är fast för att servera senare.

 1. Häll kokosgrädden, sockret, 1 kopp körsbär, vanilj och mandelextrakt i mixern och mixa tills det är slätt.
 2. Häll glassblandningen i en ugnsform klädd med bakplåtspapper och ställ in den i frysen. Rör om glassblandningen var 30:e minut tills den är fast men inte helt frusen.
 3. Rör ner resterande hackade körsbär och servera omedelbart eller ställ tillbaka glassen i frysen och frys tills den stelnar.
 4. För att servera, låt glassen stå på bänken i cirka 15 minuter för att mjukna, skopa och servera.

Bananpudding

jordgubbsglass

kokosgräddpaj

Blueberry Cheesecake

Chokladmousse

Om du gillade det här receptet på Cherry Coconut Ice Cream och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *