Air Fryer frysta pommes frites

Säg adjö till snabbmat! Du behöver inte gå till drive-thru för att köpa fet och ohälsosam snabbmat. Med en påse frysta pommes frites och en air fryer kan du enkelt göra nyttiga, riktigt krispiga och läckra hemgjorda pommes frites.

Air fryer gör allt snabbare, hälsosammare och mycket bättre. Med detta kan du få all det goda av konsistensen och smakerna av pommes frites utan extra olja och fett. Den fungerar till och med snabbare än ugnen, så det är en total vinnare enligt mig.

Kolla upp Fritös rostat bröd, Vitlöksbröd i Air FryerOch Sötpotatis tillagad i air fryer.

Är det hälsosamt att laga mat med en fritös?

Att laga mat i en airfryer är väldigt enkelt; Du behöver bara lägga din mat med en lätt beläggning av olja och slå på den. Temperaturen kommer att nå 400 F runt maten och stek den utan att behöva ytterligare olja för matlagning. Luftstekt mat är i allmänhet hälsosammare än mat som ibland steks i olja.

Eftersom all luftstekt mat utesluter 70-80 % kalorier i vardagsstekt mat. Tillagningsmetoden med air fryer är också säker eftersom du inte behöver uppleva de skadliga effekterna av olja medan du steker.

En reaktion av stekt stärkelsehaltig mat skapar kemikalien akrylamid. En nyligen genomförd studie visade att en fritös minskar den totala mängden akrylamid i stekt potatis med cirka 90 %. Denna akrylamidkemikalie är mycket farlig eftersom den kan öka risken för cancer.

Näringsmässiga fördelar med pommes frites

Pommes frites är en extremt populär rätt som används som tillbehör på många hamburgerrestauranger, snabbmatsrestauranger och även i hem runt om i världen. Detta välsmakande mellanmål kan enkelt göras från grunden med färsk potatis och ditt val av olja och kryddor. Det finns också frysta pommes frites, som innehåller rismjöl, majsstärkelse och konstgjorda smakämnen.

Pommes frites är ett välsmakande mellanmål och har även vissa näringsmässiga fördelar. Dessa fördelar kommer främst från näringsämnena i potatisen som används för att göra pommes frites. Här är några av hälsofördelarna med pommes frites som du bör känna till,

Hjälp med viktkontroll

Fibrerna och den resistenta stärkelsen i potatis kan hjälpa oss att hantera vår vikt. Många forskare har funnit att pommes frites innehåller högre mängder resistent stärkelse än kokt potatis. Dessutom innehåller potatis hälsosamma kolhydrater, som skyddar mot viktökning.

Stödjer immunförsvaret

Potatis innehåller C-vitamin och de är mycket fördelaktiga för vår kropp. Detta vitamin är ett vattenlösligt vitamin som är nödvändigt för att immunsystemet ska fungera korrekt. Det hjälper också till att skapa stark bindväv och reparera våra skador.

Förbättrar tidig hjärnutveckling

Vitamin B6 i potatis kan förbättra tidig hjärnutveckling under spädbarn och graviditet. Läkare föreslår ofta att gravida och ammande kvinnor konsumerar mer vitamin B6 än vuxna män och kvinnor som inte är gravida eller ammar.

Minskar oxidativ stress

Potatis innehåller viktiga antioxidanter, inklusive antocyaniner, karotenoider, klorogena och koffeinsyror. Antioxidanter är kända för att reparera skadade celler och kan även minska oxidativ stress. Oxidativ stress är en av anledningarna till att vi möter flera kroniska sjukdomar.

Tips och tricks för att göra Air Fryer frysta pommes frites

 • För att säkerställa att pommes fritesen blir krispiga och jämnt tillagade, kasta dem försiktigt halvvägs genom tillagningen. Du måste rotera botten upp och flytta dem. Du kan skaka pommes fritesen flera gånger. Vissa airfryers kan snurra, men du måste fortfarande kontrollera hur de fungerar.
 • Du måste fylla airfryern mer än hälften eller ¾ full för frysta pommes frites. Du behöver inte ha dem i ett enda lager, men överfulla inte korgen för att du får dåligt kokta pommes frites.
 • Beroende på längden och tjockleken på de pommes frites du använder kan du behöva öka eller minska tillagningstiden. Ju längre du kokar pommes fritesen, desto krispigare blir de.
 • Spraya inte för mycket olja på dina pommes frites, annars blir de mosiga.

Olika typer av pommes frites

Det finns flera typer av pommes frites, och deras tillagningstider är inte desamma. Här är några bra förslag på tidpunkten för matlagningen,

 • Tunna pommes frites: 8 till 10 minuter
 • Crinkle eller våffelfrites: 10-11 minuter
 • Lattice cut fries: 10 till 11 minuter
 • Sötpotatisfrites: 16 minuter

frysta pommes frites på air fryer bricka

Hur gör man frysta pommes frites i airfryern?

 • Lägg de frysta pommes fritesen i ett enda lager på luftfriteringsbrickan eller korgen.
 • Grädda pommes fritesen i 350 grader i 10 minuter.
 • Beroende på storleken på dina pommes frites, om de inte är helt kokta, skaka korgen eller vänd pommes fritesen och koka i ytterligare 5 till 10 minuter.

Serveringsidéer för Air Fryer frysta pommes frites

Dessa pommes frites är väldigt läckra och frestande och du kan behöva servera dem med såser eller dressingar. Ketchup är huvudsåsen som ursprungligen skapades för pommes frites, men det finns många andra varianter av såser.

air fryer frysta pommes frites i vit skål på trä bakgrund

Idéer för smaksättning

Frysta pommes frites är redan väl kryddade, belagda med olja och delvis kokta, så du behöver inte krydda dem. Om du vill lägga till lite extra smaker efter tillagningen, här är några idéer:

 • Rosa Himalayasalt, havssalt, vanligt salt eller andra kryddade salter fungerar bra. Ju finare salt, desto bättre fastnar de på pommes fritesen efter tillagning.
 • Lägg till en touch av svart eller vitpeppar till dina pommes frites.
 • Cayennepeppar eller Chipotlepulver fungerar utmärkt om du gillar kryddiga pommes frites.
 • Vitlök eller lökpulver ger extra smak till dina pommes frites.
 • Cajun-krydda har en välsmakande smak med en lätt kryddig konsistens.

Andra Air Fryer-recept

 1. Tostones Air Fryer
 2. Air Fryer Sweet Plantains
 3. Jicama Fries Air Fryer
 4. Air Fryer för Zucchini Fries
 5. Mina bästa veganska Air Fryer-recept

frysta air fryer frites i vit skål

Om du gillade detta recept på Air Fryer Frozen French Fries och vill se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *