Air Fryer Toast – Hälsosammare steg

Air Fryer Toast är det enklaste sättet att göra rostat bröd! Den blir perfekt gyllene och krispig på bara några minuter. Allt du behöver är dina favoritbrödskivor och din airfryer. Och fantastiska rostat bröd är redo för din frukost eller brunch!

Airfryers är en ny trend som tar över kök runt om i världen. När jag först upptäckte idén med en fritös, trodde jag att det var ett skämt. Hur kunde du laga mat med cirkulerande varmluft? Hur skulle detta göra maten krispig?

Airfryers verkade gimmickiga och jag var skeptisk. Men jag bet till slut i kulan och fick en eftersom de var så populärt på Amazon och mycket prisvärd.

Fritösen är i grunden en mini varmluftsugn som cirkulerar varm luft runt din mat. Denna heta luft lagar maten snabbt, använder mindre olja än traditionella metoder, men gör din mat knaprig som om den hade stekts.

Kolla upp Frysta grönsaker i Air Fryer Och Air Fryer Kokbananer

Jag blev förvånad över hur bra min airfryer fungerade! Mitt första recept var knaprig Tofu, som blev perfekt krispiga och goda. Varje gång jag använder min airfryer blir jag mer och mer övertygad om att det är en av de bästa köksmaskinerna jag någonsin har köpt.

En air fryer är också bra för att göra frukost! Jag har använt min airfryer för att göra den mest perfekta gyllene, krispiga rostat bröd, och jag kan inte få nog av det. Det tog mig bara några minuter, och allt jag behövde var en skiva bröd och min fritös!

Dessa airfryer-toasties är ett bra mellanmål eller frukostalternativ. Du kommer att bli förvånad över att veta att dessa rostat bröd är lättare att förbereda än dina konventionella rostat bröd. Och det är också hälsosammare!

Allt du behöver göra är att ta ut fritösen ur ditt köksskåp. Lägg sedan till dina favoritbrödskivor i air fryer-korgen. Placera kokkorgen i airfryern och koppla in apparaten. Välj en av tillagningsfunktionerna: baka, grilla eller grilla. Det behövs ingen olja eller smör. När du är klar har du en brödskiva som är krispig på utsidan och mjuk på insidan. Din familj kommer att be om mer!

Scrolla ner för detaljerat receptmen jag föreslår att du inte ignorerar informationen i texten.

Vad är en airfryer?

En elektrisk fritös, eller luftfritös, är en matlagningsapparat som använder cirkulerande varmluft för att laga mat. Maten rör inte någon del av fritösen; istället sitter den på en perforerad bricka ovanför värmeelementet. Eftersom denna cirkulation av varmluft gör maten fin och krispig, föredrar jag att kalla min air fryer en “air fryer” snarare än en “air fryer”.

Varför kommer du att älska dessa fritöser?

Jag gillar saker som är enkla och kräver lite ansträngning från min sida. Om du letar efter en tidsbesparande frukost som inte kräver att du sitter och tittar på, överväg att göra dessa rostat bröd i fritösen. Därför att:

 • De är enkla, lätta och snabba att tillaga
 • Air fryer knäcke bröd till perfektion.
 • Städning är en bris; det finns inget avfall.
 • Det finns massor av varianter tillgängliga, inklusive vitlöksbröd.

För att vara ärlig så älskar jag toast! Dessutom älskar jag min airfryer! Så jag älskar dessa air fryer-toaster! Ingen annan anledning behövs. Försök!

Jag är säker på att du också kommer att gilla det!

Hur gör man rostat bröd i airfryern?

Dessa air fryer toasties är ganska enkla och snabba att göra, som jag nämnde ovan. Allt du behöver är en fritös, dina favoritbrödskivor och några enkla steg att följa.

Ingredienser

 • 4 skivor bröd (jag använde glutenfritt bröd, men du kan använda någon av dina favoriter)
 • Valfria pålägg, smör, färskost, sylt, honung, nötsmör, avokadopålägg, blåbär, äpplen, vindruvor, bananer och kanel är bara några förslag på rostat bröd; du kan använda vad du vill.

Instruktioner

 1. Lägg brödskivor i air fryer-korgen. Koka i 3 minuter i 400°
 2. Vänd på brödet och luftstek i ytterligare 3 minuter.
 3. Medan din toast bakar, förbered pålägg med färskost eller smör i små skålar och skivade fruktskålar som din familj kommer att njuta av att äta med rostat bröd.
 4. Servera med ditt favoritpålägg och njut!

grillning i air fryer bricka

Vilka variationer kan du göra med air fryer toast?

När du blir uttråkad av dessa enkla fritöser, prova att byta ut dem med Air Fryer Vitlöksbröd. Det är ganska enkelt att göra läckra vitlöksbröd genom att helt enkelt breda ut veganskt smör och vitlökspulver eller en blandning av färsk hackad vitlök på brödskivorna innan luftfritering.

Du kan också göra franska toast i airfryern. Ja! French toast är otroligt lätt att göra i en airfryer. Toppa helt enkelt med lönnsirap eller färsk frukt för ett extra utsökt frukostalternativ.

Fem tips för den mest fantastiska Air Fryer Toast

Vänta nu ett par ögonblick. Ta en titt på dessa användbara tips för att göra den mest imponerande rostat bröd:

 1. Lägg brödskivorna i ett enda lager i brickan eller korgen.
 2. Överfulla eller överlappa inte brödet i din airfryer-korg.
 3. Luftsteka brödet i omgångar för knaprigaste resultatet.
 4. Om du bakar en eller två brödskivor, minska tillagningstiden.
 5. Airfryers finns i en mängd olika storlekar och former. Varje fritös fungerar på olika sätt. Ta dig tid att bekanta dig med din airfryer. Beroende på din air fryer kan du behöva justera recepttider och temperaturer därefter.

Med en airfryer kan du göra den bästa toasten på nolltid! Du kommer att älska det här nya sättet att förbereda din vardagsrostat bröd!

Andra veganska Air Fryer-recept

 1. Air Fryer Rovor
 2. Air Fryer fryst broccoli
 3. Air Fryer Rostad brysselkål och morötter
 4. Air Fryer fruktkaka
 5. Zucchini Fries i Air Fryer

färdiga rostat bröd på ett vitt fat

Om du gillar och uppskattar detta recept, tveka inte att lämna en kommentar för att ge mig din feedback.

Om du gillade den här artikeln om Air Fryer Toast och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *