Ananas- och mangojuice – hälsosammare steg

Denna ananas- och mangojuice är en idealisk njutning att servera till frukost, brunch, utomhussammankomster, middag eller när du vill ha en utsökt söt drink. Jag älskar särskilt att den kan göras på mindre än en minut med ett enkelt släng i mixern.

Du ska inte låta denna sommar passera utan att prova detta hemlagade exotiska fruktjuicerecept, som är supersnabbt och enkelt, samtidigt som det är fullspäckat med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Här är några fler av mina favoritalternativ för sommarjuice: Jordgubbs- och Açaí-lemonad, Mango juiceOch Tamarindjuice.

Definitivt, innan du provar denna uppfriskande dryck, vill du veta de näringsmässiga och hälsomässiga fördelarna med mango ananasjuice.

Drycken tar väldigt kort tid att förbereda men erbjuder massor av näringsämnen för att underlätta matsmältningsprocessen. Vårt recept på ananas- och mangojuice är naturligt sötad och innehåller inget tillsatt socker, vilket är en av dess mest anmärkningsvärda fördelar.

Dessa två frukter har var och en mycket att erbjuda på egen hand, men de ger en fantastisk smak och hälsosam kombination när de kombineras.

Mango näring

Frukternas kung är mangon. Den trivs i tropiska klimat och har varit en populär preferens i över 4 000 år. Den innehåller ett brett utbud av mineraler och vitaminer som är gynnsamma för människors hälsa. Mango är en naturligt söt frukt som inte kräver ytterligare socker. Det är så sött på egen hand, och det är därför så många av oss älskar att äta det.

Mango är rik på vitamin β-karoten, vitamin C, järn, kalium och olika andra näringsämnen som hjälper kroppen att bekämpa olika sjukdomar och bibehålla kroppens allmänna hälsa. Eftersom den är rik på kalium, hjälper mangojuice med muskelutveckling och återhämtning, vilket gör den till en favorit bland idrottare och kroppsbyggare.

skär mangohalvor på en träskiva

Mangojuice har även en avslappnande effekt på magen. Juicen innehåller äppelsyra, vinsyra och citronsyra, som hjälper till att hålla matsmältningskanalen alkalisk. Det släpper också illamående och kräkningar.

Mangoextrakt, när det kombineras med mjölk, hjälper till att lindra förstoppning eftersom enzymerna i mjölk bryts ner till mindre enzymer, vilket gör att maten smälter ordentligt och bibehåller korrekt avföring.

Många barn och kvinnor lider av anemi, ett kroniskt hälsoproblem. Detta beror på brist på järn i kroppen. Anemi kan leda till en mängd andra problem, så det är viktigt att äta mat som är rik på järn, vilket hjälper till att bilda proteinet hemoglobin i blodet.

Mango är ett livsmedel som bekämpar anemi och dess juice, om den konsumeras dagligen, kommer att avsevärt öka hemoglobinnivåerna. Enligt flera medicinska prövningar och undersökningar har andnöd, yrsel, menstruationsproblem, muskelkramper, ångestsyndrom, stress och hjärtsjukdomar alla kopplats till järnbrist i kroppen.

Mango är rik på vitamin A, vilket är bra för ögonen. Vitamin A skyddar ögonen från att torka ut och förbättrar synen hos personer med grå starr. Ett glas mangojuice ger 25 % av kroppens dagliga behov av vitamin A, vilket bidrar till ögonhälsan. Dessutom hjälper dess höga pektin- och fiberinnehåll till att skydda ögonen.

Är ananas bra för dig?

Ananas är ursprungligen en sydamerikansk frukt som odlas idag över hela Indien, Indonesien, Thailand, Malaysia, Kina, Filippinerna och Kenya.

Mangan, zink och vitamin B6 och C finns alla i ananasjuice. Dessa näringsämnen är viktiga för vävnadsreparation, benhälsa, energiproduktion, muskeltillväxt och immunsystemet. Zink, fosfor, kalcium, kolin, järn och vitamin K är alla närvarande i mindre mängder eller spårmängder, och flera B-vitaminer finns också.

Den är laddad med antioxidanter och stärker kroppens immunitet. Det främjar också celltillväxt och utveckling. Dessutom hjälper antioxidanter till att minska inflammation och bekämpa kroniska sjukdomar.

skär ananas på en träskiva

Ananas innehåller ett enzym som kallas bromelain. Detta enzym hjälper matsmältningen och hjälper till att bryta ner proteiner mer effektivt. Det bidrar också till bukspottkörtelinsufficiens, en situation där bukspottkörteln inte kan producera tillräckligt med matsmältningsenzymer.

Eftersom det minskar inflammation, hjälper ananas att lindra ledvärk orsakad av artrit.

Ananasjuice har visat sig ha anti-cancer egenskaper. Tack vare den höga mängden bromelain i ananas, som kan hjälpa till att förstöra gifter och cancerceller. Samma enzym kan fördröja eller stoppa utvecklingen av cancerceller i kroppen.

Fördelarna med juice

Ananas och mango innehåller mycket C-vitamin, vilket hjälper till att minska rynkor och öka kollagenproduktionen för fastare hud.

Eftersom C-vitamin finns i vätskorna i våra ögon kan en kost rik på C-vitamin också hjälpa till att bibehålla denna vätska och förhindra bildning av grå starr.

Dessutom kommer fibern från mangon blandad med enzymerna från ananas att producera en välgörande tarmhälsodryck som kommer att gynna ditt matsmältningssystem oerhört. Sedan, när du väl lägger till en nypa ingefära, kommer du att skörda ännu fler belöningar.

ingredienser för ananas mangojuice i en mixer

Hur plockar man en ananas?

Det kan vara svårt att hitta den perfekta saftiga ananasen på den lokala stormarknaden. Färska, fullt mogna ananas kan ha attraktiva, glänsande gröna blad, såväl som ett gröngult yttre skal. Mogna ananas ska vara mjuka när de pressas, med ett fast yttre lager.

Hur plockar man en mango?

När du väljer en mango, bli inte distraherad av dess färg. Det är inte den enda indikatorn på mognad. Krama försiktigt mangon för att kontrollera dess mognad. Du kan använda din egen erfarenhet av att köpa frukter som avokado och persikor; de mjuknar när de mognar.

Mogen mango ger ofta ifrån sig en fruktig doft från stjälkarna. Den röda färgen som vissa sorter presenterar är inte en indikation på mognad. Ta alltid beslut baserat på hur du känner.

Recept på ananas och mangojuice

  • Ananas
  • mango
  • Ingefära
  • Vatten
  • mynta

Hur man gör ananas- och mangojuice

Så här gör du denna enkla, snabba, läckra och uppfriskande hemgjorda mango ananasjuice själv.

  1. För att göra en slät juice, kombinera alla ingredienser med 1 dl vatten i en snabbmixer och mixa tills den är slät. Filtrera saften med en sil. Om du känner att juicen är tjock kan du tillsätta lite vatten till den.
  2. Fyll serveringsglasen till hälften med mango ananasjuice. Lägg till några isbitar. Garnera med färska myntablad, mangobitar och en ananasklyfta. Servera genast och njut.
  3. Du kan också kyla denna juice i upp till 3 dagar.

Tropisk lemonad med mango och mynta i glas och flaska på gammal trä bakgrund

Fler recept på sommardrinkar:

Om du gillade den här artikeln och vill se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebook & Twitter

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner Glutenfri och vegansk för nybörjare Och Veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *