November 29, 2023
Ananasskalte – hälsosammare steg

Ananasskalte – hälsosammare steg

Har du någonsin druckit te med ananasskal? Den har en välsmakande tropisk smak och innehåller färsk ingefära, som hjälper matsmältningen och stärker din immunitet.

Vad är ananas?

Ananas comosus är en tropisk frukt allmänt känd som ananas. Namnet ananas syftar på denna frukts likhet med en kotte.

Denna frukt är rik på antioxidanter och andra näringsämnen som hjälper till att försvara kroppen mot andra sjukdomar och fria radikaler.

Det är en frukt hemma i tropikerna, men den kan odlas på andra ställen genom att ge gynnsamma förhållanden, till exempel ett soldrivet växthus.

För att förbereda teet rekommenderar jag att du endast använder ekologisk ananas. Ananasens skal kasseras ofta och föredras inte, men dessa skal är faktiskt en rik källa till flera näringsämnen.

Ananasskal används ofta med andra tillsatser för att förbättra näringsvärdet i ditt recept. Den är rik på bromelain, ett kraftfullt enzym som hjälper matsmältningen.

Denna metabolit hjälper till att behandla dyspepsi (matsmältningsbesvär) och andra problem relaterade till magen och mag-tarmkanalen. De läkande egenskaperna hos ananasskal hjälper till att upprätthålla den allmänna hälsan i matsmältningskanalen.

Detta terecept med ananasskal är ett av de bästa örtteerna som ordinerats av örtläkare för att behandla eventuell trängsel. Det kombineras ofta med citrongräs och ingefära för att förbättra smaken och fördelarna med teet.

Olika ingredienser kan läggas till ditt te; till exempel ger kanelstänger och kryddnejlika teet en typisk doft, ingefära tillsätts för sin typiska starka smak, gurkmejarötter för sina många hälsofördelar och citrongräs är för sin fräscha smak.

Ananasskal isolerad på vit bakgrund

Vilka är hälsofördelarna med ananasskal?

Ananasskal är packat med flera fördelar, inklusive:

1. Förbättra din ämnesomsättning:

De sekundära metaboliterna som finns i huden på ananas hjälper till att förbättra din ämnesomsättning och hjälper på så sätt matsmältningen.

Dessa beståndsdelar bidrar till den allmänna hälsan i din tarm och bidrar till utvecklingen av naturlig flora. Beståndsdelarna i ananasskal hjälper till att ta bort parasiter från matsmältningskanalen och hjälper också till att lindra förstoppning.

2. Förbättrar fertiliteten:

Fertilitet beskrivs ofta som en persons förmåga att bli gravid. Enligt en studie står omkring 20 % av paren inför infertilitet och detta är en av de enorma utmaningarna på vägen till föräldraskap.

Det finns nu olika sätt att hjälpa till att öka din fertilitet. Dessa kvinnor rekommenderas att ägna särskild uppmärksamhet åt sina måltidsplaner.

Sekundära metaboliter som bromelain och betakaroten som finns i ananas och dess hud gör den till en idealisk kandidat för att vara en del av din kostplan.

Dessa metaboliter hjälper till att minska inflammation och är också idealiska för att implantera zygoten i livmoderväggen.

3. Filtrera ditt blod:

Bromelain som finns i ananashud hjälper också till att filtrera ditt blod. Det hjälper till att förhindra onormal blodkoagulering och hjälper också till med bildandet av nya röda blodkroppar.

Kalium som finns i huden hjälper till att upprätthålla den osmotiska balansen i ditt blod och upprätthåller därmed ett konstant flöde i kärlen.

4. Stärk ditt immunförsvar:

Ananasskal innehåller också en hög mängd C-vitamin, vilket hjälper till att bekämpa olika infektioner.

Sekundära metaboliter fungerar som immunförstärkare och sårläkare och förbättrar därmed kroppens allmänna hälsa.

Att öka immuniteten hjälper till att stärka din kropps försvar och hjälper dig också att bekämpa olika infektioner.

Andra fördelar:

Bromelain som finns i ananas hjälper dig också att bekämpa ledvärk och artrit med sina benförstärkande egenskaper.

Mangan som finns i ananas hjälper till att reparera ben och tänder. Dessutom hjälper betakarotener till att skydda din syn mot degenerativa ögonsjukdomar.

Ananasskal har också anti-canceraktivitet tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper. Andelen bromelain, andra antioxidanter samt C-vitamin hjälper till att bryta ner tumörer.

Så, trots alla dess fördelar, är det bästa sättet att konsumera ananasskal att dra det och förvandla det till ett hälsosamt te. Huvudingrediensen är ananasskinn och du behöver samla upp huden och frysa in den tills du får en bra mängd.

Hur gör man te med ananasskal?

 1. Skrubba sedan ananasen med en grönsaksborste Skala ananasen. Spara 3 stycken (3 tum) ananasskinn. Förvara det återstående skinnet i en zip-top-påse, som du kan kyla i en vecka eller frysa i 3 månader.
 2. Lägg ananasskal, ingefära och vatten i en kastrull. Tillsätt tillräckligt med vatten så att alla skal täcks med vatten.
 3. Koka upp vattnet på medelhög värme och sänk sedan värmen till en lätt sjud i cirka 5 till 10 minuter
 4. Häll teet genom en finmaskig sil i en tekopp. Häll i ananas och ingefära.
 5. Tillsätt agave, lönnsirap, socker eller steviadroppar som sötningsmedel.

Denna infusion kan serveras varm eller kall beroende på dina preferenser. Ananaste fullt av hälsofördelar är klart. Uppskatta.

ananasskal och ingefära i en kastrull

Vilka är varianterna för att tillaga te med ananasskal?

 1. Gurkmeja, ingefära och ananasskal te – stärk immunförsvaret i ditt te med gurkmejaskivor. Kommer också att förstärka den gula färgen.
 2. Myntate, ananas, ingefära – tillsätt cirka 3 kvistar färska myntablad för att förstärka mintiga smak.
 3. Lugnande salvia och ananas te – Tillsätt cirka 3 färska salviablad till ditt te, perfekt för att lindra halsont.
 4. Kryddad ananas kanel te – lägg till en kanelstång för ett kryddigt julkrydda.
 5. Söt ananas te – För att verkligen smaka på ananas och minska ditt matsvinn, prova att lägga till ananaskärnan och söta med farinsocker!

Andra fantastiska terecept

 1. Gyllene Mjölk Gurkmeja Te
 2. Oregano te
 3. Te med mintsmak
 4. Detox te
 5. Chaga te

överlägg av ananasskal te i en glaskopp på en vit bricka

Om du gillade den här artikeln om ananasskalte och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube , Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Lämna också ett stjärnbetyg! 😉

Jag älskar dig,

Michelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *