Antioxidant Smoothie – Hälsosammare steg

Här är en antioxidantsmoothie som kommer att sätta en hälsosam touch till din morgon! Alla ingredienser har visat sig vara hälsosamma för dig, och när de äts tillsammans i denna smoothie kommer de att ge dig en bra start på dagen!

Vintern är en tid på året då många känner sig deprimerade på grund av väderomslag, förkylnings- och influensavirus som cirkulerar och brist på solljus. Detta leder ofta till stress för immunförsvaret och ökad risk för sjukdomar.

Vill du hålla dig aktiv och undvika frekventa förkylningar i vinter? Då ska du definitivt testa denna antioxidantsmoothie. Det är en läcker och hälsosam smoothie som kan hjälpa dig att bekämpa och förebygga sjukdomar i vinter.

Se också Moringa Smoothie, Blåbärssmoothie, Detox smoothieOch Sjömossa smoothie.

Få mer antioxidanter!

Mat rik på antioxidanter är avgörande i allas kost. De är helt avgörande för din hälsa. De spelar en nyckelroll för att balansera och stärka ditt immunförsvar. Antioxidanter är kända för att hjälpa till att bekämpa sjukdomar och bromsa åldrandet. Antioxidanter hjälper till att förhindra att fria radikaler orsakar livsviktiga skador på kroppens celler, vilket hjälper dig att hålla dig frisk. De främjar god matsmältning och neutraliserar fria radikaler. Antioxidanter ger skydd mot cancer och hjärtsjukdomar genom att stoppa oxidativ skada på celler och därigenom bromsa åldrandeprocessen.

När du börjar äta mycket frukt, grönsaker och fullkorn är det definitivt en bra början för att öka dina antioxidanter. Detta är dock inte alltid tillräckligt: ​​i det här fallet behöver din kropp antioxidanttillskott utifrån.

Om du letar efter ett bra sätt att få in mer antioxidanter i din kropp naturligt, så bör du prova denna antioxidantsmoothie – de är supergoda och lätta att göra!

Ingredienserna i denna smoothie är kända för att ge olika näringsämnen och hälsofördelar.

Antioxidant Smoothie Ingredienser

Rödbetor

Rödbetor, eller rödbetor som de är mer allmänt kända, är färgglada och mångsidiga grönsaker. De kännetecknas av en jordig smak och arom.

Dessutom är rödbetor en utmärkt näringskälla. De är packade med viktiga vitaminer och mineraler samt växtföreningar som kan användas för sina medicinska egenskaper. Rödbetor erbjuder flera bevisade hälsofördelar, såsom:

 • Rödbetor innehåller mycket nitrat, vilket kan hjälpa dig att upprätthålla ett hälsosamt blodtryck. Detta kan leda till minskad risk för hjärt-kärlsjukdom och stroke.
 • Den innehåller betalainer, som har många antiinflammatoriska fördelar.
 • Rödbetor innehåller mycket fibrer, vilket förbättrar matsmältningshälsan och minskar risken för olika kroniska hälsotillstånd.
 • Rödbetor innehåller nitrater, vilket kan öka hjärnans blodflöde och kognitiva prestanda.
 • Viss forskning tyder på att vissa föreningar som finns i betor kan ha anti-cancerpotential.
 • Rödbetor kan hjälpa idrottare att prestera bättre genom att öka sin syreförbrukning och uthållighet. Konsumera dem två till tre timmar innan du tränar eller tävlar för att förbättra deras effekter.
 • Läs Är rödbetor bra för dig?

Blåbär

Hälsofördelarna med blåbär tillskrivs en flavonoid som kallas antocyanin. Flavonoider är antioxidanter av vegetabiliskt ursprung. Folat, betakaroten, kolin, mangan, vitamin A, vitamin E och koppar finns alla i blåbär.

Blåbär innehåller en mängd olika fenoliska föreningar, inklusive myricetin, kaempferol, quercetin och klorogensyra, förutom antocyaniner, vitaminer och mineraler. Dessa ämnen förstärker blåbärens antioxidantpotential.

 • Många studier tyder på att ökad konsumtion av vegetabilisk mat som blåbär minskar risken för fetma, hjärtsjukdomar, diabetes och total dödlighet.
 • Många studier har kopplat regelbunden konsumtion av blåbär till sänkt blodtryck.
 • Blåbär kan också hjälpa till med hud- och hårhälsa, energi och övergripande viktminskning.
 • Läs om blåbär.

Drakfrukt

Det är en tropisk frukt med en ljusröd exteriör och söt fruktkött översållad med frön. Drakfrukt är låg i kalorier men rik på vitaminer, mineraler och viktiga växtföreningar som polyfenoler, karotenoider och betacyaniner. Den innehåller flera hälsofördelar.

 • Vitamin C, betakaroten, lykopen och betalain är alla antioxidanter som finns i drakfrukt. Dieter rik på antioxidanter har kopplats till en lägre förekomst av kroniska sjukdomar.
 • En portion drakfrukt innehåller 7 gram fibrer, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för att möta dina dagliga fiberbehov.
 • Drakfrukt kan främja tillväxten av goda bakterier i tarmen, vilket är kopplat till en frisk mag-tarmkanal.
 • Dragon fruits höga karotenoid- och vitamin C-innehåll kan ha immunförstärkande egenskaper.
 • Drakfrukt innehåller såväl järn som C-vitamin, vilket kan öka din kropps absorption av detta viktiga mineral.
 • Lär dig mer om drakfrukt.

Jordgubbar

Jordgubbar är en ljusröd, saftig och smakrik frukt. De är rika på vitamin C, mangan och folat (vitamin B9), samt kalium. Jordgubbar är en utmärkt källa till antioxidanter och fytokemikalier.

 • Att lägga till jordgubbar i din kost kan hjälpa till att hålla ditt hjärta friskt och kontrollera dina blodsockernivåer.
 • Många studier tyder på att bär kan hjälpa till att förebygga många former av cancer genom att bekämpa oxidativ stress och inflammation.
 • Att äta mat med mycket fiber, som jordgubbar, hjälper till att upprätthålla regelbunden tarmrörelse.

Ananas juice

Ananasjuice är rik på mangan, zink och vitamin C. Fosfor, kalcium, kolin, järn, vitamin K och olika B-vitaminer finns alla tillgängliga i spårmängder.

 • Dessa näringsämnen stödjer benhälsa, vävnadsreparation, energieffektivitet, muskelutveckling och immunförsvaret.
 • Ananas är rik på antioxidanter, som kan hjälpa till att skydda kroppen mot sjukdomar.
 • Bromelain, ett enzym som finns i ananas, förhindrar inflammation, hjälper matsmältningen, hjälper personer med bukspottkörtelinsufficiens och förebygger olika kroniska sjukdomar.
 • Höga mängder bromelain i ananas kan hjälpa till att förstöra gifter och cancerceller. Samma enzym kan fördröja eller stoppa utvecklingen av cancerceller i kroppen. Det mesta av denna frukt minskar cellskador och får dig att se friskare ut. Läs mer, är ananasjuice bra för dig?

häll ananasjuice i mixern för en antioxidant smoothie

Hur förbereder man en antioxidantsmoothie?

Denna smoothie är väldigt enkel och snabb att tillaga.

Vägbeskrivning

Tillsätt rödbetor, blåbär, drakfrukt, jordgubbar i en snabbmixer, tillsätt ananasjuice och mixa till en slät smet. Tillsätt sötningsmedel efter smak och servera omedelbart.

Anmärkningar

 • Jag använde fryst frukt, men du kan också använda färsk frukt om du inte har någon fryst. Fördelen med fryst frukt är att du inte behöver använda isbitar. På så sätt blir din smoothie inte för flytande.
 • Ta reda på hur man fryser jordgubbar
 • Om du vill ha mer sötma kan du lägga till ditt favoritsötningsmedel som socker, honung, lönnsirap, etc.
 • Överblivna smoothies kan förvaras i kylen i upp till två dagar i en lufttät behållare.

Andra Veganska Smoothie-recept

 1. 18 bästa smoothierecept

Om du gillar och uppskattar detta recept, tveka inte att lämna en kommentar för att ge mig din feedback.

Antioxidant smoothie recept

Om du gillade den här artikeln på antioxidant smoothies och jag skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *