Detta Cajun mac and cheese-recept är ett måste-testa! Det är det perfekta tillbehöret för nästa familjesammankomst, grillfest eller gryta, eller som den ultimata komfortmaten för dig. Mac- och ostrecept är också ett enkelt tillskott till din vardagsmeny.

För fler mac and cheese-recept, kolla in min Vegansk Mac och ost, Instant Chili Mac och ost, Nötfri Vegan Mac och ostOch Vegansk sötpotatis Mac och ost. De är helt otroliga!

Ursprungligen publicerad den 28 juni 2019.

Bakad Vegansk Cajun Mac and Cheese

Detta mac and cheese-recept tar vanlig pasta till en annan nivå. Makaroner och ost ger glädje och tröst till unga och gamla när de syns på bordet bland andra rätter.

Att lägga till de kreolska/cajun-smakerna tar fram smakerna. Jag använde min Hemlagad kreolsk kryddasom smakar jättegott i detta recept, men du kan också använda butiksköpt liknande Creole Seasoning av Tony Chachère,

Till korven kan du göra min hemgjorda variant eller använda butiksköpta. Om du använder hemlagad versionförbered i förväg och förvara i kylen.

Några av mina favoritmärken för vegankorv är:

Steg för att göra Cajun Mac och ost med ingredienser

Hur gör man Cajun mac and cheese?

 1. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar, häll av pastan och ställ åt sidan i grytan.
 2. Förbered cashewsåsen. Tillsätt cashewnötter, vatten, näringsjästflingor, citronsaft, lökpulver, vitlökspulver, salt i en höghastighetsmixer och mixa tills det är slät och krämig. Lägg åtsidan.
 3. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme, lägg i korvskivorna och stek tills de fått färg på båda sidor. Tillsätt paprika, salladslök, vitlök, kreolsk/cajunkrydda, rökt paprika, cayennepeppar och tills det är mjukt, cirka 2 minuter.
 4. Kasta försiktigt pastan för att täcka, häll cashewsåsen över pastan och koka tills såsen blir tjock och bubblig.
 5. Strö ströbröd och riven vegansk ost över pastan och grädda i den förvärmda ugnen tills den är genomvärmd och toppen är gyllenbrun, ca 15 minuter.

Tips för att göra Cajun makaroner och ost

 1. Om du använder en snabbmixer behöver du inte blötlägga dina cashewnötter. Men om du använder en vanlig mixer är det bäst att blötlägga cashewnötterna för att mjuka upp dem för en krämigare sås.
 2. Du kan göra en spisversion eller baka din egen mac and cheese.

Andra södra veganska recept att prova

Cajun vegansk mac och ost tillagad i en vit panna, servering med silversked

Om du gör det här receptet, ta ett foto och använd hashtaggen #healthiersteps — vi älskar att se dina recept på Instagram, Facebook & Twitter!

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Häng med oss ​​och bjud in dina glutenfria och veganska vänner för nybörjare och veganska recept med kärlek.

Näring

(Per portion)

 • Energi: 360 kcal / 1 505 kJ
 • Fett: 14g
 • Protein: 17g
 • Krabbor: 42g

Tillagningstid

 • Förberedelse: 15 min
 • Matlagning: 30 minuter
 • Redo om: 45 minuter

Ingredienser

Valfri garnering

Instruktioner

 1. Värm ugnen till 400 grader F. Smörj lätt en 9×13 gryta och ställ åt sidan.
 2. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar, häll av pastan och ställ åt sidan i grytan.
 3. Förbered cashewsåsen. Tillsätt cashewnötter, vatten, näringsjästflingor, citronsaft, lökpulver, vitlökspulver, salt i en höghastighetsmixer och mixa tills det är slät och krämig. Lägg åtsidan.
 4. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme, lägg i korvskivorna och stek tills de fått färg på båda sidor. Tillsätt paprika, salladslök, vitlök, kreolsk/cajunkrydda, rökt paprika, cayennepeppar och koka tills det är mjukt, cirka 2 minuter.
 5. Kasta försiktigt pastan för att täcka, häll cashewsåsen över pastan och koka tills såsen blir tjock och bubblig.
 6. Strö ströbröd och riven vegansk ost över pastan och grädda i en förvärmd ugn på 400 F° tills den är genomvärmd och toppen är gyllenbrun, cirka 15 minuter.
Gravatarbild av receptförfattaren

Michelle Blackwood, legitimerad sjuksköterska

Hej, jag heter Michelle, jag är rösten, innehållsskaparen och fotografen bakom Healthier Steps. Jag delar med mig av veganska och glutenfria recept på grund av tidigare hälsoproblem. Mitt mål är att hjälpa dig göra hälsosammare val och visa dig hur enkelt och gott det är att äta hälsosamt.