Bakade Kokbananer (VIDEO) – Hälsosammare steg

Dessa bakade bananer, möra på insidan och krispiga på utsidan, gör ett exceptionellt mellanmål eller aptitretare som du kommer att älska. Du behöver bara två ingredienser och valfria ytterligare kryddor för att göra denna fantastiska rätt.

Bakade mjölbananer pratas om i hälsosamfundet nuförtiden, och tro mig, de har massor av anledningar att diskutera denna fantastiska bakningsbanan. Jag har förberett det bästa och enklaste sättet att njuta av mogna plantains!

Med den växande populariteten för kobananer finns denna ingrediens nu i många länder runt om i världen. Så jag tänkte att det här var ett perfekt nybörjarrecept som du kan testa om du vill experimentera med det. Det är lättare att förbereda, men den här processen kräver mindre ansträngning och är mindre rörig än traditionell stekning.

Se också, Bakade Jicama Fries. AgatogoOch Bakad kelewele

Vad är skillnaden mellan bananer och bananer?

När man tittar på kobananer och bananer sida vid sida kan man se att de är lika på många sätt, även om kobananer är större.

Den verkliga skillnaden ligger i användningsområden, smak och konsistens. Groblad äts huvudsakligen kokta medan man kan äta bananer som de är. Groblad har i allmänhet en större, hårdare konsistens än bananer. Huden är mycket tjockare och kan vara grön, gul eller mycket mörkbrun.

Groblad är stärkelsestarkare och inte riktigt söta när de är gröna. När de är mogna blir de sötare och blir sötare när de tillagas. Du kan enkelt koka, baka och steka plantains och förvandla dem till valfri maträtt. Här är några punkter för att förstå vad kobananer är:

 • Groblad är inte bananer, men de är släkt med bananer.
 • Kokbananer är större, stärkelserikare och äts vanligtvis kokta, stekta, kokta eller bakade.
 • Bananer är sötare och äts vanligtvis råa.
 • Groblad är populära i Karibien och Västafrika. Friterade plantains är ett populärt föremål i det jamaicanska köket.
 • Groblad säljs i de flesta stormarknader i den internationella delen här i USA.

Hälsofördelar med groblad

Kokbananer är mycket låga i socker och stärkelse, som bananer. Du bör alltid laga mjölbananer för att äta dem, eftersom de smakar väldigt dåligt råa. De är till skillnad från dessertbananer som är sötare och kan ätas råa. Groblad är gröna, men de blir gula och mörka om de mognar.

Beredda groblad innehåller näringsämnen som liknar potatis, såsom vitaminer, mineraler och kalorier. Vitaminer A, C, B-6, fibrer och mineralerna kalium och magnesium är alla rikliga.

Detta underskattade föremål är värt en resa till snabbköpet! Här är några av hälsofördelarna med groblad som du bör känna till:

Förbättrar matsmältningshälsa

Kokbananer är fördelaktiga för vår matsmältningshälsa av två huvudskäl. Till att börja med fungerar den resistenta stärkelsen i mjölbananer som ett prebiotikum, vilket främjar tillväxten av nyttiga bakterier i tjocktarmen.

Å andra sidan är mjölbananer rika på fibrer, vilket hjälper till att förbättra matsmältningsfunktionen.

Hjälper till att kontrollera diabetes

För personer med typ 2-diabetes är upprätthållande av blodsockerkontroll ett viktigt mål. Detta säkerställer att blodsockernivåerna inte sjunker för lågt eller stiger för högt. Groblad höjer inte blodsockret eftersom de inte bryts ner i tunntarmen.

Livsmedel med lågt glykemiskt index eller GI tar lång tid att smälta. Ett GI under 55 anses vara lågt och kobananer har ett GI på 40-talet, vilket gör dem till ett hälsosamt måltidsalternativ för personer med diabetes.

Stimulerar vårt immunförsvar

När det kommer till hälsa kan små förändringar ha stor inverkan. Till exempel är endast små mängder av vissa vitaminer och mineraler nödvändiga för att upprätthålla ett hälsosamt immunförsvar. Kokbananer är fullproppade med vitamin B6, vitamin C och magnesium, som alla är viktiga näringsämnen.

Hjälper till att hantera vikten

Fibrerna och stärkelsen i mjölbananer kallas också för komplexa kolhydrater. Dessa tar tid att bearbeta och smälta så de stannar i vår mage ett tag.

Under tiden kommer de att fylla oss, vilket minskar varje önskan att äta mer, även efter en måltid, vilket leder till en mer hanterbar vikt.

Bra för vårt hjärta

Kalium som finns i mjölbananer är mycket nödvändigt för att upprätthålla de celler och kroppsvätskor som styr vår hjärtfrekvens och blodtryck. Fibrerna i kobananer sänker också vårt dåliga kolesterol och håller vårt hjärta fungerande.

Förebygger astma

Att äta mjölbananer kan hjälpa unga människor att undvika astma-relaterad väsande andning, visar en studie. De höga nivåerna av antioxidanter och kalium i mjölbananer kan vara en orsak. Ta reda på mer om Hälsofördelar med groblad.

Nödvändiga ingredienser

Mogna mjölbananer för bakade mjölbananer

Allt du behöver för det här bakade grobladreceptet är kobananer och matlagningsspray!

FÖR HELA LISTA ÖVER INGREDIENSER, SCROLL NER FÖR ATT SE RECEPTKORTET I SLUTET.

Hur man lagar mjölbananer

 1. För att göra bakade mjölbananer, se till att dina mjölbananer är mogna, gula med svarta fläckar som visas på bilden ovan, och inte gröna. De ska ge något när de pressas och inte vara fasta.
 2. Skala plantains genom att skära av ändarna på grobladen, skära skalet vertikalt och ta bort skinnet. Ser Hur man skalar groblad
 3. Gör diagonala skivor ca 1/2 tum tjocka.
 4. Lägg skivorna på en sprayad bakplåt.
 5. Spraya matolja på grobladskivorna.
 6. Grädda i en förvärmd ugn på 425 grader F tills den är gyllenbrun i 20 minuter, vänd halvvägs genom bakningen.

Varianter

Vill du förbereda din bakade groblad med några smaksättningsalternativ? Varför inte försöka lägga till några?

 • Kanel
 • Kryddnejlika
 • cayenpeppar
 • Kryddpeppar

Du kan visa upp din kreativitet som familj med en touch av extra smaksättning.

Expertråd

 • Var noga med att använda bakplåtspapper under tillagningen för att förhindra att groblad fastnar.
 • Du kan använda valfri olja för att förbereda kobananer med hög rökpunkt.
 • Jag föreslår att du väljer gula groblad som varken är för mjuka eller för hårda. Du får en lite sötare groblad, men den håller fortfarande sin form i ugnen och du får en fin krispig konsistens.
 • Om du köper en övermogen groblad, prova att lägga till lite kanel och socker för att göra det till en söt njutning.
 • Att skära groblad tunnare eller tjockare beror på dess nivå av krispighet och ömhet. Detta kommer också att påverka tillagningstiden, så se till att skära plantainerna jämnt.
 • Om du låter kobananerna svalna i ugnen med luckan lätt öppen kommer de att bli knapriga när de svalnar.
 • Om du vill njuta av krispiga grobladschips, använd gröna som är på väg att gulna. Skär dem i ⅛-tums tunna lager om möjligt.

Förvaringstips

Kylskåp

Jag älskar att njuta av det här bakade grobladreceptet direkt. Men om du har rester över, låt dem svalna och förvara dem i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka.

Frys

För att förvara den i frysen, lägg skivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper och förvara dem i frysen i några timmar. Efter det lägger du bitarna i Ziplock eller fryssäkra påse.

För att värma upp frysta plantains, placera dem i ugnen tills de är genomvärmda. På så sätt kommer du att få liknande krispiga plantains igen.

Frysning av hela mjölbananer

Om du vill frysa in hela mjölbananer för senare recept kan du frysa dem i upp till 6 månader. Du kan skala dem och skära dem i enskilda bitar eller skära dem på mitten; Det är din.

Lägg till kobananerna i den fryssäkra påsen och förslut dem. Skriv sedan dagens datum och lägg dem i frysen. Kom ihåg att respektera deadline för att inte slösa mat.

Rosta mjölbananer på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Presentationsförslag

Jag älskar att servera rostade mjölbananer med mina Instant Pot Pinto Beans, Vegan Brazilian Black Bean Stew eller Kikärtsgryta.

Vanliga frågor om recept

Hur vet man när en groblad är mogen?

Mogna plantains har gul hud med några svarta fläckar, liknande de hos mogna bananer. Köttet ska vara mjukt vid beröring men inte för mosigt. Gröna groblad är fastare och har grön hud utan gul eller svart färg. För detta bakade groblad behöver du gula groblad.

Är groblad en frukt eller en grönsak?

Groblad klassas botaniskt som frukt eftersom de utvecklas från den blommande delen av växten. Men de behandlas vanligtvis som en grönsak i kulinariska användningar på grund av deras stärkelsehaltiga och smakrika natur.

Var odlas groblad vanligen?

Groblad odlas i många tropiska och subtropiska regioner i världen, med betydande producenter inklusive länder i Afrika, Latinamerika och Sydostasien.

Kan man äta mjölbananer råa?

Även om mogna gula mjölbananer kan ätas råa och är söta som bananer, äts gröna mjölbananer i allmänhet inte råa. Gröna mjölbananer är mycket stärkelsehaltiga och har en seg konsistens när de är råa, så de tillagas vanligtvis genom stekning, kokning eller bakning innan de äts.

Är kobananer ett hälsosamt matval?

Kokbananer är en bra källa till viktiga näringsämnen som kostfiber, vitaminer (särskilt vitamin C och vitamin A) och mineraler (som kalium). Men eftersom de kan tillagas på olika sätt kan hälsan hos grobladsrätter variera. Att steka dem kan öka deras kaloriinnehåll, medan bakning eller kokning av dem är ett hälsosammare matlagningsalternativ.

Andra recept för groblad

 1. Hur man kokar groblad
 2. Grobladgröt
 3. Plantain Fritters
 4. Veganskt groblad
 5. Mango
 6. Fritos Maduros Friterade mogna plantains

Om du gillade den här artikeln om bakade groblad och vill se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *