November 29, 2023
Bakade Yuca-frites – hälsosammare steg

Bakade Yuca-frites – hälsosammare steg

Vill du göra läckra yuca-frites i ugnen för att tillfredsställa ditt sug efter mellanmål? Här är steg-för-steg-guiden att följa för att göra dessa otroligt läckra och hälsosamma Baked Yuca Fries.

Kontrollera först: Vad är Yuca och den Fördelarna med Yuca!

Yuccafrites, även kallade kassavafrites eller yuccafrites, är väldigt lätta att göra; plus, de är väldigt läckra och tillfredsställande med en smältande konsistens på insidan och en super krispig exteriör på utsidan. De är lika goda som potatis eller pommes, men de har en utmärkt frisk karaktär. Det är veganskt, glutenfritt och paleo

Ser Mina favoritrecept på pommes frites framför!

Det här receptet är väldigt enkelt, de är bakade och du kan servera dem som förrätt, mellanmål eller tillbehör. Jag gjorde det här goda och hälsosammare men enklare sättet att göra yuca-frites istället för att steka dem; titta på det där! bakade yuca pommes frites i träskål på grå bakgrund

Hälsofördelarna med yuca

Yucarot, även känd som kassava eller maniok, har varit en viktig bas i kosten för människor i Central- och Sydamerika, Afrika och Karibien i århundraden.

Det är en stärkelsehaltig rotfrukt som har många näringsmässiga fördelar, inklusive att sänka blodtrycket, stabilisera glukosnivåerna, främja hudens hälsa och mer.

Dessa rötter används för att göra mjöl och stärkelse som är populära i många livsmedel och drycker inklusive glass, pasta, tortillas och våfflor!

Inte bara kan du äta yucarot, utan det är också bra för hud- och hårvårdsprodukter, som tvål och schampon!

Det är som en blandning av potatis och sötpotatis på många sätt eftersom de ser ut som långa, mörkbruna knölar. Dessutom har de en lite söt och nötaktig smak.

Yuca har odlats i stor utsträckning i Sydamerika och Afrika i århundraden och är mycket effektiv eftersom de är torktoleranta och lättodlade grödor.

Yucarot är bra eftersom det också är en bra källa till vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra viktiga näringsämnen.

THälsofördelarna med yucarot kan till och med hjälpa dig att gå ner i vikt och reglera ditt blodsocker.

Fler hälsofördelar med Yuca

 • Stärker immuniteten: Yuca innehåller antioxidanter och vitamin C, vilket är bra för vårt immunförsvar.
 • Skyddar hjärthälsa: Kalium i yuca kan direkt skydda vår hjärthälsa, eftersom kalium är känt för att vara ett viktigt näringsämne för att bekämpa alla hjärtsjukdomar.
 • Minimera risken för cancer: Den är rik på betakaroten, en antioxidant. Antioxidanten kan bekämpa fria radikaler, som kan skada dina celler och leda till cancer.
 • Läker sår: Vitamin C i yuca kan läka skador snabbt genom att stimulera vår kropps reparationssystem.
 • Förbättrar ögonhälsa: Vitamin A har länge varit känt för att förbättra ögonhälsan. Yuca innehåller vitamin A i sin stora samling av näringsämnen.
 • Blodsockerkontroll: Yucarot innehåller resistent stärkelse, och många forskare har funnit att resistent stärkelse kan förbättra blodsockrets kontroll. På detta sätt kommer vår kropp att minska insulinsvaret efter att ha ätit.
 • Stoppar järnbristanemi: Yuca innehåller tillräckligt med järn för att förhindra att vi drabbas av järnbristanemi.

bild som visar skillnaden mellan yuca och yucca

Yuca vs Yucca, vad är skillnaden?

Människor tenderar främst att blanda ihop namnen och skillnaderna mellan yuca och yucca. Så här är en kort skillnad mellan dem så att du kan identifiera vilken som är vilken.

Yuca är en stärkelsehaltig tropisk knöl allmänt känd som kassava. Det är samma sak som potatis som kan kokas, bakas och stekas. Yuca innehåller mer kolhydrater än potatis, som innehåller mer än dubbelt så många per gram.

Å andra sidan odlas yucca som en prydnadsväxt i trädgårdar. Dessa träd är mycket kända för sina rosetter av vintergröna, läderartade, svärdformade löv.

Vissa yucca växer till och med stora vita eller vitaktiga blommor. Yucca tillhör huvudsakligen agavefamiljen, populärt odlad i varma, torra områden i Amerika, Mexiko och Karibien.

Är yuca bättre än potatis?

Frågan beror främst på individuella kostbehov. Yuca innehåller högre mängder fibrer och kalium än potatis. Dessutom är den packad med viktiga näringsämnen som antioxidanter, vitamin A, B och C.

Antioxidanter och vitaminer kan bekämpa fria radikaler, som kan orsaka allvarliga sjukdomar. Även om fibrer och kalium är rikare på yuca än i potatis, kommer de att ge dig en fin boost och hålla dig hungerfri under lång tid.

Yuca kan inte ersätta potatis på många sätt eftersom det finns många potatisrätter, men de är ett bra utbyte mot pommes frites. Ser air fryer sötpotatis frites.

Varför laga yuca istället för att steka det?

Du kan steka yuca, även känd som “yuca fries” eller “yuca frita”, som är ett latinamerikanskt mellanmål.

Jag föredrar inte att steka eftersom det gör att hela huset luktar olja och framför allt kräver det mycket olja. Pommes fritesen blir feta och feta, vilket verkligen är ohälsosamt för din hälsa.

Det är därför jag främst bakar, för att steka kräver lite olja. Dessutom kan jag få den perfekta friterade konsistensen i ugnen, vilket är en vinst och sparar dig all röra.

Tips och tricks

 • Du kan också använda fryst yuca för att göra pommes frites. Du kan hitta dem redan skalade i den frysta delen av de flesta livsmedelsbutiker. Alla instruktioner för detta är desamma som för att göra pommes frites.
 • För den bästa matlagningsupplevelsen bör du ta den direkt från ugnen för att njuta av dess krispiga konsistens. Om du låter den sitta på bakplåten för länge efter gräddningen kommer den mest att torka ut och så småningom tappa krispigheten.
 • vissa strö över svartpeppar, men jag föredrar cayennepeppar.
 • Du kan äta yuca frites med tomatsås, chilisås, avokadosås, vitlökssås, ostsås, barbecuesås och många fler.

skära yuca för yuca frites

Yuca Fries recept

 • Yuca – du kan hitta yuca i de flesta stora stormarknader, hälsokostbutiker eller livsmedelsbutiker i Latinamerika. Se till att du väljer kassava som inte är blåmärken och har mjuka fläckar.
 • Olivolja – gör att kryddorna fäster bättre på yucaen, ger också en krispig konsistens till yuca-fritesen.
 • Vitlökspulver – ger en fin smak till dina pommes frites.
 • Paprika – Jag älskar färgen och smaken av paprika.
 • cayenpepparr – detta är en valfri ingrediens
 • Salt – en liten mängd räcker, justera efter din smak.

SCROLL NER FÖR HELA RECEPTET.

Skala yucaen med en kniv

Hur gör man yuca frites?

 • Värm ugnen till 425℉. Skaffa en bakplåt som är tillräckligt stor för att rymma yuca-fritesen i ett enda lager. Klä den med bakplåtspapper och spraya med olja. Lägg åtsidan.
 • Tvätta och skala yucaen och ta sedan bort båda ändarna av yucaroten med en vass kniv.
 • Skär yuca korsvis ca 4 tum. Skär sedan på längden strax under var och en av yucaens bruna, läderartade skinn. Ta sedan bort huden genom att skala den med tummen; det borde lossna lätt.
 • Koka under tiden upp vattnet i en stor kastrull med salt, tillsätt yucaen och koka tills det är mjukt, cirka 10 minuter.
 • Ta ut och töm yucaen och skölj sedan med kallt vatten. Torka med en ren pappershandduk.
 • Skär sedan yucaen på mitten på längden och ta sedan bort den fibrösa kärnan. Skär den i tjocka strimlor.Yuca kokas och skärs i strimlor
 • Blanda med olivolja, vitlökspulver, paprika, cayennepeppar och salt.

Kryddad Yuca

 • Lägg yuca-remsorna på den förberedda bakplåten i ett enda lager och grädda i 30 minuter, vänd halvvägs genom tillagningen. Stek yucaen tills den blir gyllenbrun. Servera och njut!

yuca frites på en plåt

Recept på hemgjorda pommes frites:

Andra veganska Yuca-recept

veganska yuca frites i en träskål, med en liten skål med ketchup som innehåller en av pommes fritesen

Om du gillade det här inlägget om Crispy Yuca Baked Fries, lämna ett betyg på receptet, och om du vill se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *