November 29, 2023
Bakade zucchini frites (glutenfri, vegan)

Bakade zucchini frites (glutenfri, vegan)

Dessa läckra Bakade zucchinipommes är lågkolhydratsnåla, glutenfria, veganska och passar bra med min läckra avokadomajonnäs. Zucchini tips är belagda i en smakrik glutenfri panering och bakade för ett hälsosammare mellanmål eller tillbehör.

Bakade zucchinipommes i en aluminiumhink med bakplåtspapper

Jag bestämde mig för att se om detta recept och blev förvånad över hur enkelt det var att göra och hur gott det var. Detta har varit ett populärt recept på min hemsida i över 4 år och är älskat av mina läsare.

Varför du kommer att älska dessa veganska zucchini-frites

 • De är ett hälsosamt alternativ till pommes frites: Ibland känner jag helt enkelt inte för att äta potatis. Snälla missförstå mig inte, jag älskar ibland läckra bakade klyftpotatis, men jag älskar också att göra pommes frites av andra grönsaker som Baked Jicama Fries och min Jamaican Fries med butternut squash Jerk!
 • Du kan servera dem med olika såser: Daevyd älskar dem med cashewostsås, och vi doppar dem även i marinarasås eller avokadomajonnäs.
 • De är en stor användning av överbliven zucchini: Jag älskade att odla min egen zucchini och dela dem med vänner. Men sedan jag flyttade till Florida har min livsstil förändrats så mycket att jag inte längre har tid att odla mina egna grönsaker. Om du odlar zucchini vet du hur mycket de kan producera!

Ingredienser till bakade zucchinipommes

 • Zucchini– Det är bäst att köpa ekologisk zucchini eftersom vissa zucchini är genetiskt modifierade. Här i USA tillämpas inga märkningslagar.
 • Osötad mandelmjölk– Det här fungerar perfekt som drag för keto zucchini-frites.
 • Krispig beläggning baserad på jord Linfrö, mandel mjölOch näringsmässiga jästflingor. Det är det perfekta alternativet till glutenfri panering!
 • Kryddor inklusive paprika, lök pulver, vitlökspulver, cayenpepparOch salt.
skivad rå zucchini redo att göras till bakade zucchinipommes

Hur man gör bakade zucchinipommes

 1. Värm ugnen till 425 grader och förbered en plåt med lätt oljat bakplåtspapper.
 2. Klipp ändarna av zucchinin och skär dem i remsor ca 1/4 tum breda och 3 tum långa.
 3. I en stor skål, kombinera mandelmjöl, linfrö, näringsjästflingor, paprika, lökpulver, vitlökspulver, cayennepeppar och salt.
 4. Doppa varje remsa av zucchini i växtbaserad mjölk och sedan i paneringsblandningen och se till att den är jämnt belagd.
 5. Lägg de belagda zucchiniremsorna på den förberedda bakplåten.
 6. Grädda i den förvärmda ugnen i 25 minuter, vänd halvvägs, eller tills de är lätt bruna och knapriga.

Expertråd

 • Försök att skiva zucchiniremsorna så jämnt som möjligt för att säkerställa en jämn tillagning.
 • Titta på zucchinipommes medan du lagar mat. Tillagningstider kan variera beroende på din ugn, så de kan göras något tidigare eller senare än de angivna 25 minuterna. De ska vara krispiga och lätt gyllene när de är klara.
 • Bakade zucchinipommes är bäst att äta direkt, medan de fortfarande är krispiga. De kan tappa sin sprödhet om de lämnas ute för länge.
hel rå zucchini

Byten och variationer

 • Om du gillar lite värme, öka mängden cayennepeppar eller tillsätt en nypa chilipulver i paneringsblandningen. Kryddig zucchinipommes är ett gott alternativ.
 • Experimentera med örter och kryddor genom att tillsätta torkade örter som oregano, basilika eller timjan till paneringsblandningen. Färska örter som rosmarin eller hackad persilja kan också ge en touch av smak.
 • Även om det här receptet är för bakade zucchinipommes, kan du också prova att göra dem i en airfryer för ett ännu hälsosammare alternativ.

Förvaringstips

Även om veganska zucchinipommes är bäst när de är nykokta, kan korrekt förvaring och uppvärmning hjälpa till att bevara deras läckerhet till senare.

Låt zucchinipommes svalna till rumstemperatur innan de förvaras. Varma eller ljumma pommes frites kan skapa kondens inuti förvaringsbehållaren, vilket gör dem blöta.

Om du staplar pommes fritesen i lager, lägg en bit pergament eller vaxpapper mellan lagren. Detta hjälper till att förhindra att de klibbar ihop och bibehåller sin sprödhet.

Förvara behållaren i kylen. Bakade zucchinipommes kan förvaras i kyl upp till 3-4 dagar. Var noga med att hålla dem borta från områden som är utsatta för fukt, som krisparen.

När du är redo att njuta av dina överblivna zucchinipommes, värm upp dem i ugnen för bästa resultat. Värm ugnen till cirka 375 ° F (190 ° C) och placera pommes fritesen på en plåt. Värm i ca 5-10 minuter, eller tills den är genomvärmd och krispig igen.

Det är bäst att undvika att använda mikrovågsugnen för att värma, eftersom det kan göra pommes fritesen blöt. Ugnen eller en fritös är ett bättre val.

Vad ska man servera till bakade zucchinipommes

Vi älskar dessa keto zucchini-frites med en trevlig dipp. Prova dem med marinara, vegansk ostsås eller avokadoranch.

Vanliga frågor om recept

Hur köper man en bra zucchini?

Leta efter fast zucchini med slät, fläckfri hud. De ska vara medelstora, cirka 6 till 8 tum långa och inte för tjocka.

Är mandelmjöl detsamma som mandelmjöl?

Mandelmjöl är vanligtvis gjord av blancherade mandlar, medan mandelmjöl är gjord av hela mandlar, inklusive skinn. Mandelmjöl ger en finare konsistens.

Hur smakar näringsjäst och kan jag undvika det om jag inte har någon?

Näringsjäst har en lätt nötig, ostliknande smak. Den lägger till ett smakligt, ostliknande element till pommes frites. Om du inte har en så kan du utelämna den, men du kommer att sakna den ostiga smaken.

Är näringsjäst detsamma som bagerijäst eller aktiv torrjäst?

Näringsjäst skiljer sig från bagerijäst eller aktiv torrjäst. Detta är inaktiverad jäst och används för sin nötiga, ostliknande smak, inte för att jäsa.

Bakade zucchinipommes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *