Banan Havregrynsrecept – hälsosammare steg

Att börja dagen med en skål varm, färsk bananhavregryn är ett näringsrikt sätt att ge energi till din kropp. Detta recept ger en mängd viktiga näringsämnen och fibrer, vilket säkerställer att du håller dig mätt och nöjd.

FÖR HELA LISTA ÖVER INGREDIENSER, SCROLL NER FÖR ATT SE RECEPTKORTET I SLUTET. Men innan du fortsätter, ta en stund att läsa den viktiga informationen som ingår i beskrivningen.

Denna bananhavregrynsrätt har en läcker, fuktig och krämig konsistens

Studier har visat att att äta fullkorn (som innehåller höga mängder kostfiber), som havre, minskar risken för hjärtsjukdomar, kolorektal cancer och diabetes typ 2. Det hjälper också till med viktminskning. .

Det finns många sätt att inkludera havre i din kost om du inte gillar att äta dem vanligt. Du kan tillsätta den hel eller mald till havremjöl, i dina kakor, muffins, scones, kakor, bröd eller göra granola. Prova min Sötpotatis, pekannöt och tranbärs-havregryn Eller Banan delad havregryn.

Har du någonsin tänkt på bearbetningen av havregryn och historien om olika typer av havre? Jag köpte nyligen lite stålskuren havregryn (irländsk eller pinhead), som jag alltid hade skjutit upp till senare eftersom jag tyckte att det var svårt att göra. Även om det tog cirka 30 minuter att förbereda, var upplevelsen värt det efter blötläggning över natten. Jag ville också lägga till några till min havregrynssåpa för dess exfolierande egenskaper.

Olika typer av havre:

1. Hela havregryn är korn från vilka det oätliga skalet har tagits bort. De kräver mest tillagningstid, cirka 45 till 60 minuter.

2. Skotsk havre framställs genom att mala hela gryn med en sten till mindre bitar av varierande storlek, vilket resulterar i en krämigare gröt jämfört med strukturen hos stålskuren havre. Detta minskar tillagningstiden till cirka 20 till 40 minuter, jämfört med de 45 till 60 minuter som behövs för hela havregryn. Här är något fördelarna med stålskuren havre.

3. Skotsk havre görs med hjälp av en sten för att mala hela gryn till små bitar av olika storlekar. När den tillagas tros den ge en krämigare gröt än stålskuren.

4. Tillverkare tillverkar gammaldags havregryn, även kallad havre, genom att ånga hela havregryn, rulla dem till flingor och torka resultatet. Flingorna har en större yta och kokar därför mycket snabbare (cirka 10 minuter). De tenderar att ha en tuggigare konsistens i bakverk.

5. Tillverkare gör snabba eller omedelbara havregryn genom att pressa havregryn till flingor som är finare än vanlig havregryn. De lagar sig ännu snabbare än havregryn och är fluffigare än havregryn. Jag väljer havre framför snabbhavre och jag använder generellt havre istället för snabbhavre i de flesta recept eftersom jag föredrar deras konsistens.

banan och blåbär havregryn i en skål

Är havregryn glutenfria?

Ja, det är glutenfritt. Havremjöl innehåller inte gluten, men de flesta kommersiella havregryn bearbetas i fabriker som även bearbetar vete, korn och råg, vilket orsakar korskontaminering. I det här fallet är det bäst att köpa certifierad glutenfri havregryn.

Vissa människor reagerar negativt på proteinet avenin som finns i havremjöl, på samma sätt som de reagerar på gluten, proteinet som finns i vete. Det är bäst för dessa människor att undvika havregryn helt och hållet.

Ingredienser

Gröt: tillverkare hela havregryn ångade och tillplattade till flingor, även känd som gammaldags havre eller grovt flinghavre, som blir en basingrediens i frukosträtter som havreflingor och granola. De använder också dessa havregryn i bakverk, som muffins och kakor. Havregryn är en näringsrik mat, rik på fibrer och protein, och en bra källa till vitaminer och mineraler, inklusive magnesium och kalium. Människor använder havregryn i olika recept som ett hälsosamt alternativ eftersom det är lågt i kalorier.

Mandelmjölk: Människor gör mandelmjölk genom att blanda mald mandel med vatten som ett växtbaserat alternativ till mjölk. Den har en krämig konsistens och en mild, nötaktig smak. Mandelmjölk är låg i kalorier, fett och kolhydrater och är en bra källa till vitaminer och mineraler, som kalcium och vitamin E. Den är också ofta fri från laktos, soja och gluten, vilket gör den till ett lämpligt alternativ för personer som går på diet. restriktioner. Alternativt kan du använda cashew-, soja-, havre- eller hampamjölk.

Linfrö/Chia: Även kända som linfrön, dessa är små gyllene eller bruna frön från linplantan. De är en rik källa till omega-3-fettsyror, fibrer och lignaner (en typ av antioxidanter). Att inkludera linfrö i din kost kan hjälpa till att förbättra hjärthälsa, underlätta matsmältningen och underlätta viktkontroll. Tillsätt dem malda till din havregryn. Chiafrön är små svarta och vita spräckliga frön som kommer från växten Salvia hispanica, hemma i Mexiko och Guatemala. De är en rik källa till fibrer, protein, omega-3-fettsyror, antioxidanter och olika viktiga mineraler som kalcium och magnesium. Chiafrön har en mild, nötaktig smak

Bananpuré – Du kan använda bananpuré som ett naturligt sötningsmedel i din havregryn som ett hälsosamt alternativ till bearbetade sockerarter och sirap. Plus… Dessutom är mosade bananer en bra källa till vitaminer och mineraler, som kalium, fibrer och C-vitamin.

lönnsirap – är inte nödvändigt men du kan lägga till lite om du gillar något sött.

Flingad mandel – lägg till en läcker crunch till dina flingor.

Blåbär – Att lägga till en näve färska eller frysta blåbär ger extra antioxidanter och smak

Hasselnötssmör – tillsätt en sked av ditt favoritnötsmör för att öka proteinhalten.

Hur man gör recept på bananhavregryn med gammaldags havre

Processen att skapa gammaldags havregryn, även känd som havregryn, innebär att man ångar och rullar havren.

För att förbereda receptet på havregryn och banan:

  • Blanda mandelmjölk, vatten och havregryn i en kastrull och låt koka upp på medelvärme.
  • Rör om och sänk värmen för att sjuda i cirka 8 minuter, rör om då och då.
  • Ta bort från värmen, täck över och låt stå i 2 minuter.
  • Rör ner den mosade bananen, lönnsirap, mandelskivor, blåbär och en sked nötsmör.

Andra veganska frukostrecept att prova

  1. Banangröt
  2. Berry Quinoa frukostskål
  3. Glutenfri granola
  4. Instant Brown Rice Pudding
  5. Jamaicansk majsmjölsgröt

Om du gillade det här Bananhavre-receptinlägget och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade grupper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *