November 29, 2023
BBQ Blomkålsvingar – hälsosammare steg

BBQ Blomkålsvingar – hälsosammare steg

BBQ Cauliflower Wings är den perfekta rätten att tjäna inbitna skeptiker. Den kan serveras som förrätt, mellanmål, tillbehör eller till och med huvudrätt.

Blomkålsdrottningen är tillbaka! Låt mig berätta, dessa BBQ Blomkålsvingar är tända för att de är så saftiga, krispiga, krispiga och smakrika. Det här receptet liknar mitt Blomkålsnuggets recept, minus barbecuesåsen.

Vissa människor gillar inte blomkål, men oroa dig inte, det är bara för fantastiskt och jag uppmuntrar dig att prova igen. De är perfekta att servera på din nästa gryta, fest eller grillfest, och se dem försvinna.

Detta BBQ blomkålsrecept är långt ifrån intetsägande, det är faktiskt fullt av smak och perfekt för att ersätta kött i din kost, speciellt om du är ny vegan eller om din läkare har sagt till dig att sluta äta kött. En sak som är säker är att min 9-årige son Daevyd älskade det, så det är väldigt barnvänligt.

BBQ Blomkålsvingar

Vad gör dessa bästa BBQ blomkålsvingar?

Du kommer inte att tro det, men dessa blomkålsvingar smakar precis som vanliga vingar. Jag har många köttätande vänner och veganvänner som är förvånade över att smaka på dessa läckra vingar.

Utan barbecuesåsblandningen är de krispiga och krispiga men mjuka inuti och smakar fantastiskt. Grillsåsen är ännu bättre och explosionen av smaker kommer att få dig att bli kär i vingarna.

 • Blomkålsvingar är ett bra komplement som en måltid eller mellanmål. Det bästa med dessa vingar är att du kommer att sluka upp alla vingar utan skuld. Oavsett om du gör dem som en avslappnad aptitretare eller mellanmål med dessa blomkålsvingar, kan du göra dem till ett toppval!
 • Blomkålsvingar är helt glutenfria och veganska!
 • Dessa vingar är väldigt lätta att förbereda och tar bara några minuter med en handfull ingredienser.
 • Barbecue blomkålsvingar är idealiska för barn! Du vet aldrig att dessa grönsaker är det perfekta mellanmålstillägget som kommer att få dina barn att bli galna för dem.

Smakar blomkålsvingar kyckling?

De smakar definitivt inte som kyckling, men de är ett bra substitut för kycklingvingar. De är friska och har en nästan köttig konsistens efter att ha täckt dem med smör, kryddor och barbecuesås.

När den röksöta barbecuesåsen väl har täckts på vingarna och gräddats, tar karamelliseringseffekten den till en annan nivå.

Hälsofördelar med blomkål

Liksom broccoli, grönkål och kål är blomkål en korsblommig grönsak som tillhör familjen Brassicaceae. Dess namn kommer från det latinska ordet “caulis”, som betyder kål med en blomma. Blomkålshuvudet, vanligen kallat ostmassa, ligger ovanför buktarna; de har tätt samlade unga blomknoppar bundna till en central stjälk.

Vitamin C, folat, vitamin K, B-komplexa vitaminer och vitamin E är alla möjliga källor till vitamin C, folat och vitamin K i blomkål. Den innehåller viktiga mineraler som kalcium, magnesium, fosfor, kalium, zink, natrium och järn, samtidigt som det utesluter kolesterol.

Jämfört med andra medlemmar av dess botaniska släktingar, såsom broccoli, kan den också ge kostfiber och innehålla färre naturliga sockerarter. Här är flera hälsofördelar med blomkål,

Förhindra oxidativ stress

Blomkål är rik på vitamin C, vitamin E, mangan och andra kraftfulla antioxidanter som hjälper kroppen att hålla sig näring. Glukobrassicin, glucoraphanin och gluconasturtiin är bland de fytokemikalier som kallas indoler och glukosinolater. Dessa ingredienser kan aktivera enzymer som skyddar kroppens celler från oxidativ stress och fria radikaler.

Förbättrar kardiovaskulär hälsa

På grund av närvaron av glukorafanin kan regelbunden konsumtion av blomkål främja blodcirkulationen och hjälpa till att upprätthålla en korrekt funktion av blodkärlen.

Isotiocyanater bildas när glukorafanin omvandlas till isotiocyanater, vilket aktiverar antiinflammatoriska egenskaper och hämmar fettansamling i blodkärlen.

Detta kan bidra till att säkerställa det fria flödet av blod, kanske minska risken för problem som åderförkalkning och förbättra kardiovaskulär hälsa.

Indol-3-karbinol, rikligt i blomkål, har också visat sig ha antitrombotiska och trombocythämmande egenskaper, vilket i hög grad bidrar till hjärthälsa.

Förhindra magbesvär

Blomkål är rikt på kostfiber, vilket underlättar matsmältningen och hjälper till att eliminera gifter från kroppen. Innehållet av glukorafanin, glukosinolat och sulforafan i denna grönsak kan hjälpa till att bevara magslemhinnan och hämma tillväxten av Heliobacter pylori-bakterier.

Utöver denna försvarsmekanism har kosten isotiocyanater i blomkål visat sig minimera risken för olika bukproblem, såsom magsår och andra gastrointestinala tillstånd.

Kan minska risken för cancer

Enligt studier bidrar de kemopreventiva och antiöstrogena egenskaperna hos indol-3-karbinol som finns i blomkål till den långsamma bildningen av livmodercancerceller.

Enligt en studie publicerad i The Journal of Nutrition spelar konsumtionen av Brassica-grönsaker som blomkål en viktig roll för att minska cellproliferation, särskilt i fallet med bröstcancer.

Kan förbättra järnupptaget

Blomkål innehåller vitamin C, som hjälper till att absorbera järn i blodet. Det kan också bidra till att öka kroppens hemoglobinproduktion.

Bromsa utvecklingen av andningsproblem

Det mänskliga papillomviruset, som skadar stämbanden i struphuvudet, luftstrupen, lungorna och bronkerna, kan orsaka respiratorisk papillomatos.

Ökad konsumtion av korsblommiga grönsaker, såsom blomkål, har visat sig bidra till att minska svårighetsgraden av respiratorisk papillomatos i studier utförda vid University of Pittsburgh Medical Center.

Hälsofördelar med ris

Ris är en basföda i nästan alla kulturer. Alla kan vanligtvis tänka på en speciell risrätt som deras familj vanligtvis förbereder för att åtfölja måltider eller speciella tillfällen.

Anledningen till att detta är en bra basföda är att den innehåller mycket kolhydrater. Kolhydrater demoniseras nu i vårt samhälle, men våra förfäder ansåg att de var en viktig energikälla.

Våra kroppar behöver kolhydrater för att fungera, och de är i allmänhet den enklaste och billigaste matkällan. Hela civilisationer skulle uppleva hungersnöd, och många skulle dö eftersom basgrödor skulle misslyckas och inte kunna överleva på andra livsmedel.

Brunt ris är originalkornet när det inte har bearbetats genom att ta bort kli och groddar. I kombination med endospermen gör dessa delar brunt ris till en bra energikälla. Detta beror på att det inte bara innehåller kolhydrater, utan det innehåller även fibrer, vitaminer och mineraler.

Steg-för-steg guide för BBQ Blomkålsvingar

Grill blomkålsvingar recept ingredienser

 • Blomkålsbuketter
 • Brunt rismjöl
 • Lökpulver
 • Vitlökspulver
 • Mald paprika
 • Rökt paprika
 • Kumminpulver
 • Havssalt
 • grillsås

Hur man gör BBQ Blomkålsvingar

För att förbereda BBQ blomkålsvingarna, ta en medelstor blomkål och ta bort bladen. Sidanteckning: Du kan faktiskt koka bladen om du odlat din blomkål eller köpt den nyplockad med bladen fortfarande intakta. Bladen är läckra, finhackade och ångade, enligt mitt recept på södra collard greener.

Tvätta och dela blomkålen i små buketter. Förbered sedan degen. För detta recept, gör en tjock deg med konsistensen av pannkakssmet. Kombinera brunt rismjöl, paprika, rökt paprika, spiskummin och salt i en stor skål. Tillsätt lika mycket vatten till mjölet och vispa tills det är slätt och alla klumpar försvinner.

Lägg i blomkålsbuketterna och se till att täcka varje bukett helt med smeten. När du överför varje bukett till en förberedd bakplåt, var noga med att skaka av överflödig smet lätt för att förhindra att degen samlas på plåten. Lägg i ett enda lager, fördela jämnt. Grädda i 25 minuter tills de är gyllene och knapriga.

Ta ut de panerade buketter från ugnen och släng dem med barbecuesåsen, sätt tillbaka dem i ugnen och tillaga i ytterligare 5 minuter. Det här receptet är så enkelt och beroendeframkallande!

Du får gärna prova mitt hemgjorda grillsåsrecept, speciellt för mina läsare som inte gillar vinägersåser. Det är ett utsökt hemgjort godis Recept på grillsås

BBQ blomkålsvingar på en vit platta

Varför är mina blomkålsvingar blöta?

Bakade blomkålsvingar kan bli blöta om du tillsätter för mycket barbecuesås när du täcker vingarna innan du sätter in dem i ugnen. Blötig blomkål kommer också att smaka gott, men du kommer inte att njuta av den krispiga effekten du letar efter.

Klä blomkålsvingarna lätt med en pensel istället för att doppa dem direkt i såsen för att få en fin, krispig konsistens.

Du kan även använda resterande sås som dippsås, vad du än föredrar med vingarna!

Det är också viktigt att använda ett ugnssäkert galler på plåten när du tillagar blomkålsvingarna. Detta kommer att tillåta luft att cirkulera under vingarna; på så sätt får du krispigare vingar. Om du inte har en till din ugn, klä bakplåten med bakplåtspapper. Detta gör inte vingarna krispigare, men de kommer fortfarande att smaka gott.

Hur gör man blomkålsvingar i en airfryer?

Att steka blomkålsvingar i airfryern är perfekt för ännu knaprigare vingar än i ugnen. Ställ in airfryern på 400F. Följ receptanvisningarna nedan för att få den perfekta blandningen. Ta ut dem, släng dem med barbecuesåsen och koka i ytterligare 10 minuter eller tills de är lagom kokta.

Kan jag använda fryst blomkål?

Jo det kan du! När du tar ut blomkålen ur frysen, förvara den i rumstemperatur för att tina ordentligt. Undvik att använda mikrovågsugnen för att tina blomkål eftersom det kan göra den mosig. Sug upp överflödigt vatten från blomkålen så kan du använda den.

Tips och tricks

 • När du skär blomkål från stjälken, undvik att skära den för liten. Gör den till en vingformad bit så att du enkelt kan hålla i änden för att ta en tugga. Detta kommer också att göra blomkålsvingarna knapriga och krispiga genom att ta bort överflödig vätska.
 • Låt oss säga att du har några överblivna BBQ blomkålsvingar som behöver bevaras. Placera dem i den lufttäta behållaren i kylen i 2 till 3 dagar. Det bästa sättet är att sätta in dem i ugnen eller mikrovågsugnen och värma dem tills de är varma.

Prova dessa andra veganska blomkålsrecept

Om du gillade det här inlägget om BBQ Cauliflower Wings och vill se mer, gå med mig på Youtube , Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *