November 29, 2023
Butternut Squash Stuffing – Hälsosammare steg

Butternut Squash Stuffing – Hälsosammare steg

Så det är ett perfekt sätt att njuta av en vegansk kost under Thanksgiving eller jul. Dessutom är det också ett fantastiskt recept på söndagsbrunch. Försök också Vegansk majsbrödsfyllning,

butternut squash på vit bakgrund

De flesta tänker på butternut squash som en liten pumpa, men i verkligheten är den helt annorlunda än en pumpa. Det enda som är något liknande är smaken. Den har en lätt söt, nötig, jordig smak som påminner om pumpa.

Butternut squash har gulaktig hud. När du skär den på mitten ser du ljust orange kött och fröna är längst ner. Formen påminner om ett päron, men det är lite större. En mognad butternut squash har en djup orange inredning och smaken är sötare och rikare.

I forna tider åts butternut squash rå. Detta beror på att folk trodde att det hade flera hälso- och näringsfördelar. Men idag äter vi det tillagat.

skiktad butternut squash fyllning

Butternut squash är en mycket näringsrik ingrediens. Här är några av dess fördelar:

 • Butternut squash är rik på vitamin A, vitamin C och vitamin E.
 • Den är också rik på antioxidanter som tiamin, niacin och pyridoxin. Som ett resultat skyddar det kroppen från sjukdomar som cancer, hjärtsjukdomar, etc.
 • Den är också rik på mineraler som kalium, magnesium och mangan.
 • Det är också lågt i kalorier. Som ett resultat hjälper det i viktminskning. Detta beror på att du känner dig mätt längre. Så du kommer inte vara hungrig längre.
 • Dessutom är den också rik på kostfiber. Som ett resultat reglerar det kroppens matsmältningssystem.

ingredienser för butternut squash fyllning

Här är en detaljerad lista över alla ingredienser du behöver för denna veganska fyllning:

 • Franskt bröd: Även känd som en baguette, franskbröd är ett tunt bröd som nästan liknar en pinne. Det här brödet kan se lite hårt ut på utsidan, men från insidan är det mjukt och lätt. Även om man kan göra franskbröd hemma, köper jag helst ett från bageriet. Detta eftersom det är mycket mer praktiskt och konsistensen är perfekt. Dessutom är franskbröd en vegansk produkt (jag använde faktiskt glutenfri), så det är en idealisk ingrediens för detta recept.
 • Butternut squash: Nästa huvudingrediens i denna veganska fyllning är butternut squash. Butternut squash är en fantastisk grönsak. När den är tillagad påminner den om en sötpotatis. Dess konsistens är mjuk. Dessutom är smaken jordig, nötig och utsökt.
 • Olivolja: Du behöver lite olivolja för att laga ingredienserna. Du kan också använda avokadoolja istället.
 • Veganskt smör: veganskt smör ger den smöriga smaken till fyllning som vi alla älskar. Du kan använda vilket förberett nötsmör som helst eller veganskt smör för detta recept.
 • Veganska korvar: Veganska korvar är en fantastisk ingrediens som tillgodoser behovet av kött i fyllningen. Dessa är gjorda av olika ingredienser som bönor, havre, nötter, etc., som efterliknar köttets smaker och konsistens. De är också hälsosamma veganska produkter.
 • Lök: Vitlök har en lätt söt och salt smak. Du kan också använda rödlök för detta ändamål.
 • Vitlök: Vitlök ger också en djup, välsmakande smak till denna fyllning.
 • Selleri stjälkar: Selleri stjälkar är kända för att ge en unik smak till vad de än tillsätts.
 • Rosmarin: Rosmarin ger inte bara arom utan har också en pepprig, träig och citronig smak.
 • Salviablad: Salviablad tillför rikedom till veganska fyllningar med sina djärva smaker. Smakerna är mintaktiga och lätt peppriga och jordnära.
 • Timjan: Timjan har också en myntig, örtig smak.
 • Grönsakssoppa: Du behöver grönsaksfond för att tillaga fyllningen. Det ger också ett djup av smak.

bryn grönsakerna i en panna

Att göra butternutsquashfyllning är väldigt enkelt. Även om receptkortet kan visa många ingredienser är processen ganska enkel. Här är en detaljerad steg-för-steg-guide för att göra denna läckra veganska fyllning:

Steg 1: Skär brödet i lika stora tärningar och lägg åt sidan i en stor skål.

2:a steget: Förbered sedan butternutsquashen genom att skära den i små lika stora kuber. Lägg dem i en skål, ringla över olivolja och smaka av med salt. Blanda väl och arrangera dessa tärningar på en bakplåt i ett enda lager. Placera bakplåten i en förvärmd ugn i cirka 40 till 50 minuter vid 400 grader F eller tills butternut squashbitarna är mjuka och får en gyllenbrun färg. När du är klar tar du bort plåten från ugnen och ställer åt sidan.

Steg 3: Ställ en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt det veganska smöret. När smöret har smält, tillsätt de tärnade veganska korvarna.

Steg 4: Koka de veganska korvarna i cirka 8 till 10 minuter eller tills de är mjuka och gyllenbruna.

5: Tillsätt sedan hackad lök, hackad vitlök, selleri, timjan, rosmarin och salvia och koka väl i cirka tre minuter.

Steg 6: Lägg de kokta korvarna och grönsakerna i skålen med brödtärningarna. med butternutsquashen och grönsaksfonden och smaka av med salt. Blanda väl.

Steg 7: Överför denna fyllningsblandning till en smord ugnsform och placera den i en förvärmd ugn i cirka 30 minuter vid 350 grader F eller tills toppen brunnar.

Steg 8: Butternutsquashfyllningen är klar.

butternut squash fyllning i en skål

Även om det är ganska enkelt att göra vegansk fyllning, är här några saker du bör tänka på:

 • Se till att skära butternutsquashen i lika stora bitar så att de kokar jämnt. Jag föredrar att skära dem i ½ till ¾ tums bitar.
 • Du kan skippa ändarna på franskbrödet eftersom de är lite sega.
 • Om du inte har färska örter kan du också använda torkade örter som rosmarin, salvia eller timjan.

Du kan förvara överbliven butternutsquashfyllning genom att täcka den med plastfolie och ställa den i kylen. Den håller sig i cirka tre dagar i kylen. Du kan värma upp den genom att placera den i mikrovågsugnen eller baka den i ugnen vid 350 grader F i cirka 5 till 7 minuter.

 1. Tillsätt sedan grönsaksbuljongen och skrapa botten av pannan med en träslev.
 2. Låt puttra i ca 5 minuter.
 3. När blandningen börjar stelna, häll den här blandningen i en stor skål och tillsätt brödtärningarna och de rostade butternutsquashtärningarna. Blanda försiktigt så att brödet dras in av aromerna.
 4. Överför denna fyllningsblandning till en smord ugnsform och placera den i en förvärmd ugn i cirka 30 minuter vid 350 grader F.
 5. Butternutsquashfyllningen är klar.

Vad ska man servera med detta?

Jag älskar att servera fyllningen med Linseköttbullar, TranbärsananassåsOch Vegansk Mac och ost

Varva butternut squash fyllning i en vit gryta

En frisk tarm är avgörande för en frisk kropp och ett starkt immunförsvar. Att undvika onödig användning av antibiotika, kontrollera dina stressnivåer, träna och vara uppmärksam på vad du äter, hur du äter och när du äter är några av nyckelfaktorerna för att du kan förbättra din tarmhälsa naturligt.

Andra Butternut Squash recept

 1. Butternut Squash Stew med svarta bönor
 2. Butternut Squash och Coconut Curry
 3. Kikärtscurry med butternutsquash
 4. Vegansk Butternut Squash Soppa
 5. Glutenfria Butternut Squash Muffins

Om du gillade den här artikeln och vill se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebook & Twitter

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner Glutenfri och vegansk för nybörjare Och Veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *