Candidavänlig vegansk sallad – hälsosammare steg

När sommarvärmen närmar sig med stormsteg är det dags att förbereda en utmärkt krispig sallad som blir en lätt och uppfriskande måltid. Många vet att sallad kan vara ett otroligt val om du föredrar råa livsmedel och en hälsosam kost. I denna Candida-vänliga veganska sallad säger du hejdå till kött, socker och kolhydrater.

En vanlig fråga från personer som lider av Candida-överväxt är “vilka finns matalternativen?” » Att upprepade gånger äta bearbetad mat, äta för mycket socker och äta en ohälsosam kost kan orsaka matsmältningsproblem, försvaga immuniteten och orsaka infektioner.

Det är därför jag valde en hälsosam, candidavänlig salladsskål laddad med fantastiska vitaminer och mineraler. Det smakar till och med fantastiskt, så prova!

Andra recept

Vegansk Broccolisallad

Vegansk grekisk sallad

Vad är Candida?

Du kanske är bekant med tarmmikrobiomet; även vår mun, näsa, hud, naglar och andra kroppsdelar har också mikrobiomer. Candida är känd som en vanlig svamp som lever i vår kropp. Det är i allmänhet ofarligt, men “Candida-överväxt” kan driva denna mikrobiom till infektioner som utslag, trötthet, uppblåsthet och mer.

En naturlig behandling för överskott av candidatillväxt är att följa en hälsosam candidadiet. Även om vissa studier bekräftar att en anti-Candida-diet kan hjälpa till med detta problem, tror många att de behöver eliminera Candida genom att begränsa sig till vissa livsmedel. Oroa dig inte, den candidavänliga veganska salladsskålen hjälper dig att hålla dig i form och du behöver inte ens svälta dig själv.

Hälsofördelar med sallad i vardagen

Oavsett om det är varm sommar eller kallt väder kan en hälsosam skål med fräsch, krispig sallad vara en uppfriskande måltid. Du kan enkelt göra en sallad med bara några praktiska ingredienser. Att äta sallader varje dag har flera hälsofördelar och är den bästa vanan du kan skapa. En hälsosam skål med Candida-vänlig vegansk sallad är perfekt om du inte vill äta en tung måltid.

Hälsosam fiberkälla

Bladgrönsaker och råa grönsaker är en underbar källa till essentiella fibrer, som hjälper våra magar att hålla sig mätta längre och hjälper till att främja viktminskning och bibehålla en hälsosam vikt.

Fiber hjälper också till att minska det onda kolesterolet och främjar det goda kolesterolet. Det normaliserar avföring, förebygger tarmsjukdomar och korrigerar förstoppning. Det kan minska antalet cancerceller, inklusive de i bröst, mun, svalg, kolorektal och matstrupe.

Näringsboost för vår kropp

Färska frukter och grönsaker är avgörande för vår kropp för god hälsa och en energikick. Rätt mat kan hjälpa till att sänka blodtrycket, rena våra blodkroppar, minska risken för matsmältningsproblem, förhindra dåliga cancerceller och ha en positiv effekt på blodcirkulationen, vilket hjälper till att kontrollera vår aptit.

Det är viktigt att ha varianter av färgglada grönsaker och frukter i din kost. Att kombinera dem i en sallad med en fin dressing ger en utsökt och enkel måltid. En salladsskål är full av bra vitaminer och mineraler, som hjälper vår kropp att öka sina antioxidantnivåer.

Ljust färgade grönsaker och frukter, särskilt “röda”, är packade med många fördelar. Det var därför jag använde tomater och rödlök i denna candidavänliga veganska sallad för att liva upp min salladsskål.

Hjälper till att ha hälsosamma fetter

En salladsskål innehåller essentiella fetter, varav de flesta är nyttigare än kött. Jag använde till exempel olivolja som är mycket rik på enkelmättade fetter samt vitamin E och K. Extra virgin olivolja är en bra källa till antioxidanter som hjälper vår kropp att bekämpa infektioner och kroniska sjukdomar.

Bygg starka ben

Bladgröna grönsaker som ruccola är rika på näringsämnen. Viktigast av allt, det innehåller kalcium, kalium, folat, vitamin C, vitamin K och vitamin A. Kalcium är viktigt för vår kropp för att förbättra benstrukturen och tandhälsa, såväl som muskel- och nervfunktioner. Den innehåller också mineraler och elektrolyter, som är bra för hjärt- och vävnadshälsan och hjälper till med blodpropp.

Minskar kaloriförbrukningen

För människor som vill gå ner i vikt är det en bra början att lägga till en hälsosam näringssalladsskål till dagliga måltider. Om du börjar dagen med sallad kan du undvika kaloririk mat och äta mindre av dem.

Mörka bladgrönsaker är näringstäta, vilket innebär att stora portioner ruccola, spenat, grönkål eller andra sorter kan vara ett starkt intag för viktminskning. Du kan ibland undvika ost, nötter och salladsdressingar för att minska kalorier eller använda tillräckligt för att få smaker och konsistens.

Förbättrar hudtonen

Den höga nivån av mineraler som finns i salladsskålen hjälper vår hud att återfukta och ger en ungdomlig hy och olika viktiga kroppsfunktioner. Att äta grönsaker som gurka kommer att tillföra 40% av mineralerna till vår kropp. Att kombinera dem i en salladsskål är perfekt, även om du inte har möjlighet att ta ett glas vatten och dricka.

Sallad kan fräscha upp din kropp

Oavsett om det är en traditionell sallad eller en candidavänlig sallad kan de fräscha upp din kropp och din mentala hälsa. Kombinationen av bladgrönsaker, färgglada grönsaker, örter och citrusfrukter fungerar perfekt i denna veganska sallad. När temperaturen stiger blir varma måltider ibland mindre aptitliga, varför sallad är till för att fylla dig.

Förbered din örtsallad

Du kan ge din sallad en extra dos antioxidanter genom att tillsätta örter som koriander, basilika, persilja, timjan, vitlök, oregano, rosmarin och citron. Välj din favoritkombination av örter och släng dem i din salladsskål.

Candidavänlig vegansk salladsingrediens

 • Raket: När du är trött på att ha samma gamla spenat eller grönkål i sallader är det hög tid att prova ruccola, och du kommer inte att bli besviken.
 • Gurka: Det är en utmärkt källa till vitaminer och mineraler som håller dig hydrerad längre.
 • Tomater: Inget slår en fräsch röd tomat, eftersom den får salladsskålen att se färgstark och hälsosam ut.
 • Rödlök: Den innehåller många föreningar som är gynnsamma för hälsan och gör salladsskålen krispig!
 • Koriander: En fantastisk mångsidig ört som du kan lägga till vilken maträtt som helst.
 • Citron juice: Det är en stor vän till Candida-dieten eftersom citrusfrukter kan bekämpa infektioner och minska toxiner.
 • Olivolja: Den har kraftfulla antioxidanter och svampdödande egenskaper som kan bekämpa Candida.
 • Vitlök: Allicin som finns i vitlök är en bioaktiv förening med antibakteriella, antivirala och svampdödande egenskaper som kan skydda leverns hälsa.
 • Salt och peppar: Att smaka.

Hur förbereder man en vegansk sallad lämplig för Candida?

Att förbereda en Candida-vänlig salladsskål är enkelt och sparar mycket tid när du lagar en måltid.

För att göra detta, ta en stor skål och blanda ihop ruccola, gurka, tomater, rödlök och koriander. Förbered å andra sidan vinägretten i en liten skål och vispa ihop citronsaft, olivolja, vitlök, salt och peppar. Häll den förberedda dressingen över salladen och blanda jämnt. Servera den fräscha salladen direkt och njut!

Andra sallader

Tre bönor sallad

Kålsallad

Vegansk tonfisksallad

Vegansk potatis och blomkålssallad

Gurka, tomat och avokadosallad

Vad är hälsosamma vegetariska fetter i kosten?

Fett är en viktig del av vår kropp eftersom det producerar energi och ger näring till membranceller. Enbart en hjärna kräver nästan 60 % fett för att fungera, och totalt sett behöver våra celler fett för att fungera. Du kan fortfarande få dessa fetter från grönsaker och nötter.

Att välja fetter som innehåller nyttiga fetter snarare än mättade fetter kan minska risken för olika hälsoproblem, inklusive hjärtsjukdomar, kolesterol och högt blodtryck. Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i USA. Så folk måste utbilda sig om hälsosamma fetter.

 • Du kan använda kokosolja, olivolja, avokadoolja, sesamolja och kallpressad valnötsolja för att förbereda måltider och drycker. Dessa oljor är antingen enkelomättade eller omega-3 och har antioxiderande och antiinflammatoriska egenskaper. Jag använder främst kokosolja eftersom den har en hög rökpunkt och inte oxiderar under tillagningen.
 • Olika typer av frön och nötter bör läggas till de flesta måltider.
 • Ringla över salladen med extra virgin olivolja och avokadoolja för att njuta av ytterligare smaker.

Vilka är proteinkällorna för veganer?

Protein är en viktig del av vår kropp eftersom det är huvudkällan till muskler, hud, inre organ som hjärnan, hjärtat och njurarna, såväl som våra ögon, hår och naglar. Vårt immunförsvar behöver proteiner för att göra antikroppar för att bekämpa olika infektioner och sjukdomar.

Folk tänker mest på var veganer får i sig sitt protein; det är inte svårt att få i sig den mängd som krävs på en vegetarisk kost. För strikta veganer kan tillskott med nötter och frön i små mängder förbättra den allmänna hälsan. Du kan ha mandel, pumpafrön, solrosfrön, chiafrön, linfrön, quinoa, linser, tofu, pistagenötter, brysselkål, valnötter och många fler igen.

Du kan få veganskt proteinpulver av hög kvalitet, vilket är ett sätt att få i sig en bra mängd protein. Skaffa de som inte innehåller tillsatta sockerarter, kolhydrater etc. Var försiktig med certifierade icke-GMO och ekologiska varumärken.

Vissa bevis har visat att det inte är bra för din hälsa att äta för mycket protein. En genomsnittlig vuxen bör äta 0,75 g protein per kg kroppsvikt och dag för att hålla sig i form. Höga proteinnivåer kan leda till benförlust och njurskador.

Vegansk candidasallad på en vit platta på en träskärbräda

Om du gillade det här inlägget om Candida-vänlig vegansk sallad och skulle vilja se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebookk & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *