November 29, 2023
Cantaloupe Smoothie – Hälsosammare steg

Cantaloupe Smoothie – Hälsosammare steg

Är du kär i cantaloupe? Så varför inte prova en cantaloupe smoothie? Den här artikeln är skapad för cantaloupeälskare som vill prova något nytt.

Denna cantaloupe smoothie är full av näringsämnen som är fördelaktiga för vår hälsa. Enligt min mening får cantaloupe inte tillräckligt med beröm för att gilla andra frukter.

Även om du inte är en cantaloupeälskare, är jag säker på att du kommer att springa till mataffären efter att ha upptäckt detta läckra recept.

Smoothies är det bästa sättet att svalka sig på sommaren. Du kan också förbereda den på vintern för att lägga till en exotisk och uppfriskande touch till ditt dagliga liv.

Smoothies är fullproppade med vitaminer, näringsämnen och mineraler och ger din matsmältningskanal en paus. Du kan äta den till frukost, lunch eller som mellanmål eftersom den är nyttig och håller dig mätt länge.

cantaloupe skivor

Hur gör man en smoothie?

 • Den frysta fruktblandningen ger dem en smoothieliknande konsistens. Så det är nog inte nödvändigt att använda lika mycket is som fryst frukt.
 • Mängden is du vill lägga till beror på hur tjock du vill att din smoothie ska vara, så experimentera gärna.
 • Om du vill tillsätta fruktjuice, frys in den i en isbitsbricka för en smoothie med tjockare konsistens.
 • Sötman på din smoothie beror på sötman på frukten du använder. Om din smoothie inte är tillräckligt söt för dig kan ytterligare sötningsmedel tillsättas. För att hålla dig friskare, prova att använda stevia eller munkfrukt istället för socker när du använder sötningsmedel.
 • Grönsaker kan läggas till en smoothie du gör. Halva tiden märker barn inte ens att de har fått extra vitaminer när de läggs till en smoothie!
 • Förbered ingredienserna i förväg. Förvara frukt i påsar i frysen efter tvätt, skivning och delning. Du kan göra smoothiepåsar genom att lägga till förportionerad fryst frukt till smörgåspåsar för optimal hastighet. På så sätt är alla ingredienser redo att gå direkt från frysen till mixern!
 • För att förhindra att överblivna smoothies blir bruna, tillsätt citronsaft. Lägg sedan en bit plastfolie direkt över smoothien och rör vid toppen av vätskan så att det inte finns någon luft. Förvara i kylen i upp till 12 timmar. Du kan också frysa in smoothien, men jag rekommenderar att du istället följer det frysta ingredienshacket ovan.

cantaloupe smoothie ingredienser på en skärbräda

Cantaloupe Smoothie

Cantaloupe, en typ av melon som även kallas rockmelon, ger en härligt söt och uppfriskande smak när du förvandlar den till en krämig, frusen smoothie. När du skär cantaloupe ger den ifrån sig en så söt, lätt blommig arom, och den ger smak åt alla recept den läggs till.

Som många andra frukter i melonfamiljen är cantaloupe främst fylld med vatten. En kopp färska cantaloupe-tärningar innehåller 144 kalorier, 6% dagliga fibrer, noll fett och inget kolesterol. Du kan hitta dessa läckra frukter året runt, men de är bäst på sommaren, där de är i sin saftigaste, färskaste och sötaste form.

Cantaloupe Nutrition

Cantaloupe eller rockmelon är en fräsch, saftig, orange sommarfrukt som liknar vattenmelon och honungsmelon. Halvsöta cantaloupes är mycket populära i USA. De är orange inuti, med en vit, grov, simhudad yttre hud.

Cantaloupe är packad med mineraler och vitaminer, såsom kalcium, järn, zink, folsyra, koppar, vitamin C, vitamin A, vitamin K, magnesium, mangan, kalium, fosfor, kolin, niacin och selen. Med dessa näringsämnen och mer är en cantaloupe smoothie perfekt kapabel att ge vår kropp energi för dagen. Här är några av hälsofördelarna med cantaloupe:

 • Cantaloupe innehåller kraftfulla antioxidanter som skyddar våra celler från skador.
 • Cantaloupes är nästan 90 % vatten, vilket är anledningen till att de är en saftig och uppfriskande frukt. På grund av dess fiberinnehåll kan det hjälpa våra kroppar att smälta maten långsamt och undvika en topp i blodsockret, vilket är viktigt för personer med diabetes.
 • Det kan återfukta och ge energi direkt. Mineralerna i cantaloupe balanserar vätskorna i vår kropp och säkerställer att den fungerar perfekt. Detta gör cantaloupe idealisk för att bekämpa uttorkning under varma, intensiva dagar.
 • Cantaloupes har antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att bekämpa sjukdomar.
 • Du kan hitta mycket av ditt dagliga vitaminbehov i cantaloupe. Det kan hjälpa till att hålla vår hud, ögon, skelett och immunsystem friska.
 • Cantaloupe kan hjälpa till att minska risken för vissa cancerformer och hålla minnet skarpt. Det hjälper till att minska risken för hjärtsjukdomar och viktminskning eftersom det kan hålla oss mättare längre.

Hälsofördelar med banan

Bananer är packade med näringsämnen och är en mycket läcker frukt. Det är otroligt hälsosamt eftersom det ger fördelar för matsmältning, hjärthälsa och viktminskning. Förutom att de är väldigt näringsrika kan de vara ett perfekt tillskott till mellanmål eller förbereda hälsosamma drycker som en smoothie.

Bananer innehåller en bra mängd fibrer, kalium, vitamin B6, vitamin C, magnesium, koppar, protein, fett och mangan. Varje banan innehåller endast 105 kalorier, vatten och kolhydrater. Den innehåller en liten mängd protein och innehåller nästan inget fett. Några av fördelarna är:

 • Bananer ger oss omedelbar energi.
 • Bananer kan också lindra gastrointestinala problem som förstoppning, halsbränna och magsår.
 • Den producerar kollagen och hjälper till att skydda vår hud och celler från radikala skador.
 • Bananer kan stödja vår hjärnhälsa genom att hjälpa till med produktionen av hormonet serotonin, som påverkar vårt humör, sömn och frigörelse från stress.
 • Det är bra för gravida kvinnor att hjälpa till att möta sitt barns utvecklingsbehov.

Näring för mandelmjölk

Mandelmjölk är en näringsdryck med låg kalorihalt som börjar bli populär bland människor. Det är ett naturligt mjölkfritt mjölkalternativ, ett idealiskt val för veganer eller de med mejeriallergier eller laktosintolerans.

Detta underbara alternativ till mjölk innehåller kalcium, kalium, vitamin D, vitamin E, kolhydrater, fibrer och fetter. Mandelmjölk innehåller 39 kalorier, 3 gram fett, 1 gram protein och 20 till 45 procent kalcium per kopp (240 ml).

Mandelmjölk innehåller vitamin E som innehåller en fettlöslig antioxidant som hjälper vår kropp att skydda sig mot radikala skador.

Den innehåller viktiga näringsämnen som kalcium och vitamin D, som är bra för benhälsan.

Mandlar innehåller enkelomättade fetter och innehåller inte kolesterol. Enkelomättade fetter är hälsosamma fetter som är kända för att sänka LDL-kolesterol (dåligt kolesterol) och förebygga hjärtsjukdomar.

Mandel innehåller också vitamin E, en antioxidant som är fördelaktig för att neutralisera fria radikaler. Lär dig hur du gör din egen mandelmjölk här!

Vegansk yoghurt

Veganyoghurt är full av fibrer, kalcium och protein, vilket är bra för vår matsmältningshälsa. Dessa yoghurtalternativ är skapade av en mängd olika baser, inklusive soja, mandel, cashewnötter, kokosgrädde och ärtprotein.

Veganyoghurt finns i varianter som liknar mjölkyoghurt, med vanliga osötade alternativ och smaker som vanilj, mango, jordgubbar och persika.

Yoghurt är bra för att ge din kropp en probiotisk boost. Det ger också krämighet och läcker smak till smoothien.

glas cantaloupe smoothie med melon dekor och sugrör på blå bas

Cantaloupe Smoothie Ingredienser

 • Mandelmjölk
 • Cantaloupe bitar
 • Banan
 • Vegansk yoghurt

Hur gör man en cantaloupe smoothie?

 1. Skaffa en färsk, mogen cantaloupe, ta bort skalet, skär den på mitten och ta bort fröna. Skär en kopp cantaloupe i små bitar och häll dem i en snabbmixer.
 2. Ta en banan, skär den i bitar och lägg den i mixern.
 3. Ta en kopp mandelmjölk, en halv kopp vegansk yoghurt och tillsätt även dem i mixern.
 4. Mixa ingredienserna tills smoothien är slät och krämig.
 5. Häll upp cantaloupesmoothien i ett glas och servera direkt!

Recept för hälsosammare smoothie:

Om du gillade den här artikeln och vill se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebook & Twitter

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner Glutenfri och vegansk för nybörjare Och Veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *