Carob Smoothie – Hälsosammare steg

Denna sockerfria johannesbrödsmoothie är otroligt rik, sammetslen, söt och läcker! Att äta det till frukost kommer att ge din morgon en boost.

Smoothies är läckra och hälsosamma, men de saknar förmodligen en viss ingrediens: johannesbröd. Carob används främst i stället för choklad, men det ger också en sammetslen smak till smoothies.

Carob är bra för smoothies eftersom det lätt kan blandas och inte kräver mycket tid att införliva helt. Den tillför också en robust, balanserad smak som passar bra med sötare frukter, som bananer eller bär. Konsistensen på johannesbrödsmoothies kommer att förbli ganska tjock oavsett vilken fruktstruktur du lägger till, vilket är en annan fördel.

Carobs förmåga att suga upp smaken av praktiskt taget allt blandat med det är en enorm fördel. Om du tenderar att tröttna på en viss frukt i din smoothie, prova helt enkelt att införliva en ny ingrediens i din mix, och voila! Din smoothie har precis fått en helt ny smak och konsistens.

Många människor som letar efter ett hälsosamt och gott sätt att äta sina frukter och grönsaker bör välja johannesbröd. Carob smoothies är ett bra sätt att införliva denna superfood i din kost och hålla dina energinivåer höga.

FÖR DE SOM INTE VET VAD CAROB ÄR, VAD SMAKER, ÄR DET HÄLSOTT osv. LÅT OSS KLIPP UT DET FÖR DIG. DU KAN DOCK RULA TILL RECEPTKORTET FÖR ATT HITTA RECEPTET.

Vad är johannesbröd?

Johannesbrödskidan är ett tropiskt träd som producerar en söt, ätbar fruktkött. Carobpulver, ofta kallat johannesbrödmjöl, tillverkas av fruktköttet efter att det har torkats, rostats och gjorts till ett pulver. Det bästa är att den är len, söt och koffeinfri.

Den kan användas i en mängd olika läckra recept, inklusive denna johannesbrödsmoothie, såväl som i kakor, kakor, mjölk och var som helst kakao används.

Carob är fri från teobromin och koffein och är en fantastisk källa till kalcium, antioxidanter, fibrer och B-vitaminer.

Carob är ett utmärkt val för dem som letar efter ett hälsosamt alternativ till choklad, som är förknippat med olika hälsoproblem.

Carob vs. Kakao

Som nämnts tidigare är johannesbrödpulver ett fantastiskt substitut för choklad. I recept som kräver kakao kan pulvret i huvudsak ersättas.

 • Carob innehåller inte koffein, även om kakao innehåller teobromin och metylxantiner. Koffein är ett stimulerande medel som orsakar ångest och sömnlöshet. Carob är därför ett bra alternativ för människor som vill eliminera koffein från sin kost.
 • Carobpulver smakar sötare och är slätare än kakao.
 • Jämfört med kakao innehåller johannesbrödpulver tre gånger mer kalcium.
 • Carob ger totalt sett mer näringsämnen än kakao, men de stimulantia som finns i kakao har en skadlig inverkan på CNS (centrala nervsystemet).
 • Carob innehåller massor av antioxidanter och fibrer.
 • Carob innehåller tre gånger mer kalcium än choklad, vilket gör den idealisk för starka ben och tänder.

Det är lätt att se varför johannesbröd åtnjuter enorm popularitet som ett alternativ till choklad.

Hur smakar johannesbröd?

Carob ser ut som choklad, med liknande konsistens och fungerar likadant i recept, men det smakar inte precis som choklad. Carob har en unik smak.

Den är naturligt söt med karamellsmak och är mindre bitter. Dess smak är sötare än choklad. Carobpulver har en konsistens som liknar kakaopulver och har en rostad smak. Det är det bästa sättet att säga det, men johannesbröd smakar faktiskt precis som johannesbröd.

Det läggs till drycker, desserter och andra recept snarare än att konsumeras på egen hand.

Är johannesbröd hälsosamt?

Ja! Att lägga till johannesbröd till din kost kan positivt påverka din hälsa på flera sätt.

 • Carob innehåller massor av antioxidanter och fibrer. Fiber hjälper dig att hålla dig mätt längre, minimera förstoppning, bibehålla tarmhälsa, reglera ditt blodsocker och sänka kolesterolet.
 • Den innehåller också fettsyror, aminosyror och polyfenoler, som alla kan förbättra hjärthälsa och hjärnans funktion.
 • Carob hjälper till att minska din aptit, får dig att känna dig mätt och hjälper på så sätt i viktkontroll.
 • Det höga vitamininnehållet är fördelaktigt för ögon- och hudhälsa.
 • Carob innehåller tre gånger mer kalcium än choklad, vilket gör den idealisk för starka ben och tänder.
 • Carob, liksom kakao, innehåller polyfenoler, antioxidanter som minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Var kan man köpa johannesbrödpulver?

Detta hälsosammare alternativ till choklad säljs i hälsokostbutiker och online. Eftersom rostad johannesbröd är skonsamt för magen och de flesta tycker att det smakar bättre, föreslår jag att du väljer det framför rå johannesbröd.

Dessutom finns det Carob Bars, Carob Coated Mandlar, Rice Krispies, Glass Smörgåsar och Carob Chips som kan användas i stället för chokladchips.

carob smoothie ingredienser

Ingredienser för johannesbrödsmoothie

 • Mandelmjölk: Till detta recept använde jag osötad mandelmjölk men du kan använda sötad mjölk om du vill.
 • Bananer: Bananer är en populär ingrediens i smoothies av goda skäl. De tjocknar, mjukar upp och ger smoothien en krämig känsla. Det är därför jag använder det i det här receptet. Använd frysta mogna bananer; detta är nödvändigt för en tjock, krämig, söt smoothie. Och i det här fallet finns det absolut inget behov av att lägga till isbitar.
 • Jordnötssmör: En av mina favoritingredienser genom tiderna är jordnötssmör eftersom det är väldigt näringsrikt och gott. Jag vet att smör är en lite dyr ingrediens, men det är ett hälsosamt fett och ger så mycket smak att du bara behöver använda en liten mängd. Väl värt investeringen!
 • Carob pulver: För den finaste smaken och konsistensen, använd rostad istället för rå.

Hur gör man en johannesbrödsmoothie?

Lägg ingredienserna i en mixer och mixa tills det är slätt. Häll upp i ett serveringsglas och njut!

Förvaringstips

 • Kyl i upp till 1 dag i en täckt glasburk eller flaska.
 • Kom ihåg att om smoothiesna sitter så oxiderar de alla. Det är bra, men om du vill få ut maximalt näringsvärde från ingredienserna är det bäst att dricka denna smoothie FÄRSK.

Recepttips

 • Jag föreslår en kraftig mixer av hög kvalitet för att få en tillräckligt jämn konsistens.
 • Undvik överblandning för att förhindra att blandningen tappar sin frostiga konsistens.
 • Tillsätt 1 matsked ren lönnsirap till smoothien för extra sötma.
 • Du kan byta ut johannesbrödpulvret mot kakao eller råkakao.
 • Du kan använda valfri typ av mjölk i detta recept.
 • Övermogna frysta bananer är idealiska för smoothies. När de är lite mjuka att äta för sig, skär dem i bitar och frys in dem när du är sugen på en bananshake eller smoothie.
 • Istället för bananer kan du använda dadlar, fikon, mango eller äppelmos (osötad).
 • Tveka inte att lägga till några bladgrönsaker som spenat.
 • Det är valfritt att använda jordnötssmör. Det finns många andra nötsmör där ute, men jag gillar att använda kokosolja ibland.
 • Att tillsätta kall mjölk eller isbitar i mina smoothies gör dem kallare, vilket jag uppskattar, speciellt på sommaren.

Fler Carob-läckerheter att prova:

Vanliga frågor

Är johannesbröd choklad?

Carob kan se mycket ut som choklad, men de är båda olika. Carob kommer från johannesbrödskida, till skillnad från choklad, som kommer från kakaofiljor. Det finns normalt i två former på hyllorna: chips och puder.

Är johannesbrödchoklad vegan?

Det är veganskt eftersom johannesbrödpulver är gjort av torkad och mald johannesbrödmassa. Om du har bestämt dig för att följa en vegansk livsstil eller lider av laktosintolerans, är johannesbröd ett bra mejerifritt substitut.

Även om johannesbröd inte är gjord av mejeri, kan vissa johannesbrödprodukter innehålla det. Så läs alltid etiketten.

Är johannesbröd bra för viktminskning?

Carob innehåller fibrer och mineraler. Dessa föreningar kan leda till viktminskning, lägre insulin- och blodsockernivåer och minskat kolesterol.

Varför kommer du att älska denna johannesbrödsmoothie?

Jag älskar verkligen den här johannesbrödsmoothien och jag är säker på att du också kommer att göra det eftersom:

 • Den är mjuk, krämig, sammetslen och helt underbar.
 • Det är lätt att förbereda och göras med bara några få ingredienser, men det är jättegott!
 • Det är veganskt.
 • Detta är det hälsosammaste frukostalternativet. Att lägga till banan, johannesbröd och jordnötssmör till denna smoothie hjälper dig att få de vitaminer och näringsämnen som din kropp behöver.
 • Denna johannesbrödsmoothie kommer att ge dig samma tillfredsställelse som att dricka chokladproteinshakes utan socker eller konstgjorda sötningsmedel.
 • Det är barnvänligt.
 • Denna veganska smoothie kommer att glädja alla veganer och icke-veganer.
 • Detta ger dig energi och håller dig mätt längre.
 • Du kan enkelt byta eller lägga till annan frukt eller smör du har till hands!

Slutsatser!

Denna johannesbrödsmoothie är ett underbart och hälsosamt hopkok som kommer att tillfredsställa alla chokladsuget. Och vad mer är, det är också ett bra sätt att få in extra näringsämnen i din kost. Om du är sugen på något choklad men inte vill överdriva sockret är denna dekadenta godbit precis vad du letar efter.

Prova detta smoothie-recept. Jag hoppas du gillar. Som alltid vill jag gärna höra från dig. Så om du har provat detta recept eller något annat från min hemsida, låt mig veta hur det blev i kommentarerna nedan!

Om du gillade den här artikeln om johannesbrödsmoothie och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *