Cherry Smoothie – Loving It Vegan

Denna banan-körsbärssmoothie är snabb och enkel och fylld med smak och näringsämnen. Perfekt för en hälsosam frukost eller mellanmål.

Smoothie garnerad med körsbär i två glas.

Denna körsbärssmoothie är fantastisk! Det är ett enkelt recept med 5 ingredienser som smakar gudomligt och är underbart tillfredsställande.

Du kan använda färska eller frysta körsbär, så även om de inte är i säsong är det en smoothie du kan njuta av.

Det här är en perfekt fruktsmoothie till frukost eftersom den har lite av allt: hälsosamma fetter, protein och kolhydrater och kommer verkligen att få dig att känna att du kan ta på dagen.

Och det är också så enkelt att göra. Du slänger bara allt i mixern, blandar ihop allt och på 5 minuter dricker du en ytterst läcker shake.

Ingredienser du behöver för att förbereda det:

Foto av ingredienserna som behövs för att göra en körsbärssmoothie.Foto av ingredienserna som behövs för att göra en körsbärssmoothie.

Anteckningar om ingredienser

 • Hasselnötssmör – du kan verkligen använda vilket nötsmör du har till hands. Vi älskar mandelsmör och jordnötssmör till denna shake.
 • Körsbär – kan vara färska eller frysta.
 • Mandelmjölk – kan ersättas med vilken annan icke-mejerimjölk du har till hands.
 • Utnämning – alla datumtyper fungerar utmärkt, men vi gillar verkligen Medjool-datum när de är tillgängliga.
 • Frysta bananer – om du inte har frysta bananer till hands kan du göra den här smoothien med färska bananer, men i det här fallet är det perfekta att dina körsbär frysas så att din smoothie är väldigt kall. Om bananerna och körsbären är färska, tillsätt några isbitar i mixern innan du mixar.
Foto ovanför en smoothie toppad med hela körsbär.Foto ovanför en smoothie toppad med hela körsbär.

Hur man gör en banan-körsbärssmoothie

Fullständiga instruktioner och mått finns i receptkortet längst ner i artikeln. Detta är en sammanfattning av processen som följer med processbilderna.

 • Tillsätt mandelmjölken i mixern följt av körsbär, dadlar, nötsmör och bananer. Mixa tills det är slätt.
Foto av ingredienser för körsbärssmoothie som läggs till mixerskålen.Foto av ingredienser för körsbärssmoothie som läggs till mixerskålen.
 • Häll upp i glas och servera genast.
Körsbärssmoothie hälld från mixerskålen i ett glas.Körsbärssmoothie hälld från mixerskålen i ett glas.

Recepttips

Frysta bananer. Det här är mirakelfrukterna när det kommer till smoothies. De skapar en slags “glass” textur till dina smoothies så att du känner att du dricker en utsökt milkshake. Så närhelst du har extra mogna bananer till hands (efter att ha gjort veganskt bananbröd såklart), frys in dem!

Skala dem, skär dem i bitar och lägg dem i en fryssäker behållare eller fryspåse så att du alltid har frysta bananer till hands för att göra smoothies. Om din mixer är en svagare modell är det bäst att bryta bananerna i mindre bitar innan de fryses in så att de smälter lättare.

Blanda det och njut av det direkt. Denna körsbärssmoothie lagras inte bra eftersom frukten oxiderar, så blanda och njut så fräsch som möjligt.

Körsbärssmoothie i ett glas med sugrör.Körsbärssmoothie i ett glas med sugrör.

Fler läckra smoothie-recept

 1. Mango Smoothie
 2. Vattenmelon Smoothie
 3. Grönkålssmoothie
 4. Kaffe Smoothie
 5. Vegansk proteinshake
 6. pumpa smoothie paj

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Körsbärssmoothie i två glas.Körsbärssmoothie i två glas.

Cherry Smoothie

Denna banan-körsbärssmoothie är snabb och enkel och fylld med smak och näringsämnen. Perfekt för en hälsosam frukost eller mellanmål.

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Drycker, frukost, smoothie

Kök: Vegansk

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: 5 minuter

Total tid: 5 minuter

Serveringar: 2

Kalorier: 351kilokalorier

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Tillsätt mandelmjölken i mixern följt av körsbär, dadlar, nötsmör och bananer. Mixa tills det är slätt.

 • Häll upp i glas och servera genast.

Anmärkningar

 1. Mogna bananer ska skalas, skäras i fjärdedelar och frysas in i fryspåsar så att de alltid är redo för dina smoothies. De måste i allmänhet frysas åtminstone över natten för att vara tillräckligt solida att använda.
 2. Jordnötssmör och mandelsmör är båda bra att använda här, men allt nötsmör du har till hands kommer att fungera utmärkt.
 3. Blanda det och njut av det direkt. Detta är inget som håller sig bra eftersom frukten kommer att oxidera, så blanda och njut så fräscht som möjligt.
 4. Detta recept publicerades första gången i juli 2018, det har uppdaterats med nya bilder, men själva receptet är oförändrat.

Näring

Del: 1Tjäna | Kalorier: 351kilokalorier | Kolhydrater: 66,3g | Protein: 7g | Fett: 10.2g | Mättat fett: 1.9g | Natrium: 145mg | Fiber: 7.9g | Socker: 43,6g

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *