Cilantro Pesto – Hälsosammare steg

Detta recept på korianderpesto är en rolig twist på standardpesto; Det är snabbt och enkelt att göra! Du kan använda denna goda peston som dipp till bröd, kex och färska grönsaker.

Jag har ett läckert men enkelt recept till dig! Detta pestorecept är ganska enkelt att göra med saker du redan har till hands (eller kan hitta i någon lokal mataffär). Jag tycker om att utveckla recept som innehåller olika superfoods och adaptogena örter. Mitt mål är att dela med dig av olika recept som du kan göra med saker du redan har hemma eller inte behöver leta efter.

Jag håller det enkelt och lägger till färsk koriander för en kreativ variant på en vanlig hemlagad pesto. Denna peston är gjord med cashewnötter (men om du vill ha med dina favoritnötter har jag gett några förslag nedan!). Dock tillför cashewkoriandern så mycket smak att du verkligen inte behöver något annat.

Denna sås kommer ihop på bara 10 minuter, vilket gör den idealisk för en sista minuten lunch eller middagssås.

Om du följer en lågkolhydrat-, glutenfri- eller keto-diet är korianderpesto ett bra val för din hälsosamma matlagningsrepertoar!

Jag föredrar att göra den i matberedare, men har du ingen kan du använda en mixer istället (du kanske bara behöver skrapa ner sidorna och tillsätta lite mer olja).

Koriander är fortfarande en av mina favoritörter som jag använder i recept, men den får en helt ny betydelse när den kombineras med cashewnötter. Pesto recept använder vanligtvis pinjenötter eller mandel, men jag använde cashewnötter i detta recept för att ge det en härligt krämig konsistens. Cashewnötter används ofta för att ge en krämig touch till soppor och sallader, så det är bara naturligt att de också fungerar i pesto. Jag blev kär i denna peston så fort jag provade den.

Se även Cilantro Fries Och Cilantro Lime Quinoa.

Vad är pesto?

Pesto är en typisk italiensk dip/sås gjord på vitlök, basilikablad, olivolja, pinjenötter och parmesan. Eftersom den traditionella metoden för att förbereda denna sås använde en trästöt och marmormortel, betyder pesto “att slå” eller “att krossa.”

Pesto används vanligtvis för att smaksätta pasta, men den kan nu även användas för att göra bruschetta, dips, pizza eller helt enkelt som fyllning till salta bröd. Vissa använder pesto för att smaksätta soppor, röror eller helt enkelt som dressing för rostade grönsaker.

Hur gör man korianderpesto?

Denna peston är otroligt ljus och smakrik! Jag var orolig att koriandern skulle vara för stark, men det visar sig att dess smak faktiskt är ganska mild. Du får en smak av koriander, men det är inte bara koriander. Det är den perfekta smakkombinationen!

Nämnde jag hur enkelt det är? Ja. Det var precis vad jag gjorde. Men jag ska prata om det igen.

Allt du behöver göra är att slänga några ingredienser i en matberedare och vrrmmmmmm (min matberedare piper…) – klart!

Det är ganska enkelt och lätt att tillaga korianderpesto; du behöver bara följande ingredienser.

ingredienser för korianderpesto

Ingredienser

 • 2 dl hackad koriander, stjälkar ingår
 • ½ kopp cashewnötter
 • 2 matskedar citronsaft
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1/2 tsk kosher salt
 • 1/2 kopp olivolja

Cilantro Pesto ingredienser i en matberedare

Vägbeskrivning

Mixa cashewnötterna i en matberedare tills de är finmalda. Tillsätt koriander, citronsaft, vitlök och blanda. Tillsätt långsamt olivoljan medan matberedaren fortfarande är igång.

Korianderpesto bearbetad i matberedare

Varianter

För att lägga till en rolig och smakrik twist till receptet ovan kan du lägga till någon av följande ingredienser:

 • För en värmeökning, lägg till:
  • Peppar
  • Citronskal eller juice
  • Ingefära
 • Använd hasselnötter istället för cashewnötter. Du kan också använda mandel, valnötter, pumpafrön och till och med solrosfrön.
 • Vill du variera konsistensen lite, tillsätt lite vatten tills du får rätt konsistens!
 • Undvik att använda för mycket olja, för om du tillsätter för mycket olivolja blir peston fet och obehaglig att äta.

Se de andra pestosna recept:

 1. Vegansk Pesto Pasta recept
 2. Pasta med soltorkad tomatpesto
 3. Penne Pasta Pesto
 4. Rostad sötpotatis, jackfrukt med basilikapesto
 5. Vegansk grönkålspesto

Går det att frysa korianderpesto?

Denna korianderpeston kan förvaras i kylen i upp till 2 veckor. Alternativt kan du frysa in pestotärningarna i istärningsbrickor och sedan förvara dem i en fryssäker Ziploc-påse.

Pesto kan förvaras fryst i upp till sex månader. Ta enkelt pestokuber när du vill använda dem i en måltid.

Korianderpesto i träskål på grå bakgrund

Om du gillade den här artikeln om korianderpesto och skulle vilja se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebookk & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *