November 29, 2023
De bästa veganska våfflorna – Loving It Vegan

De bästa veganska våfflorna – Loving It Vegan

Dessa veganska våfflor är BÄST! Gyllene och krispiga på utsidan, möra och mjuka på insidan. De är också väldigt lätta att göra med skafferihäftklamrar. Servera med mycket sirap och färsk frukt för den bästa veganska frukosten.

Pudersocker strös på en bunt veganska våfflor.

Dessa veganska våfflor är riktigt goda.

De är gyllene, krispiga på utsidan och härligt mjuka på insidan.

Serveras med massor av sirap och färsk frukt, de gör en mycket spännande frukost (eller dessert).

Och om du älskar våfflor lika mycket som vi gör, kolla även in våra fantastiska veganska bananvåfflor, veganpumpavåfflor och veganska blåbärsvåfflor.

Ingredienser du behöver för att göra dessa våfflor:

Foto av ingredienserna som behövs för att göra veganska våfflor.Foto av ingredienserna som behövs för att göra veganska våfflor.

Anteckningar om ingredienser

 • Florsocker – du kan använda ett annat socker som kokossocker eller ljust farinsocker, men ersätt det inte med ett flytande sötningsmedel som lönnsirap, annars blir degen för blöt.
 • Sojamjölk – kan ersättas med annan vegetabilisk mjölk.
 • Kokosolja – måste smältas innan den tillsätts i degen. Du kan ersätta med en annan olja eller smält veganskt smör.
Trav med våfflor toppad med färska bär, smör och strösocker.Trav med våfflor toppad med färska bär, smör och strösocker.

Hur man gör veganska våfflor

Fullständiga instruktioner och mått finns i receptkortet längst ner i artikeln. Detta är en sammanfattning av processen som följer med processbilderna.

 • Sikta universalmjölet i en mixerskål och tillsätt socker, bakpulver och salt. Blanda ihop.
Två fotocollage som visar torra ingredienser tillsatta i mixerskålen och blandade.Två fotocollage som visar torra ingredienser tillsatta i mixerskålen och blandade.
 • Tillsätt sojamjölken, smält kokosolja och vaniljextrakt och blanda till en pasta. Övermixa inte.
Två fotocollage som visar våta ingredienser tillsatta i mixerskålen och blandade i våffelsmet.Två fotocollage som visar våta ingredienser tillsatta i mixerskålen och blandade i våffelsmet.
 • När din våffelbryggare är uppvärmd, häll i smeten (använd så mycket som rekommenderas enligt våffelmaskinens anvisningar) och stäng maskinen.
 • Koka i 3 till 5 minuter eller tills den är gyllenbrun.
Två fotocollage som visar våffelsmet tillsatt i våffeljärnet och kokt till våfflor.Två fotocollage som visar våffelsmet tillsatt i våffeljärnet och kokt till våfflor.
 • Servera med veganskt smör, strösocker och färska bär med rikligt med sirap på toppen.
Stack av våfflor toppad med smör och färska bär.Stack av våfflor toppad med smör och färska bär.

Kockens tips

Var försiktig med ditt mjölmått. Det bästa sättet att mäta ditt mjöl är att väga det på en matvåg. Om du inte har en matvåg är det bästa sättet att mäta den att skeda ut den och jämna till den. Häll den i din måttbägare och jämna till toppen med en kniv.

Övermixa inte degen. För lätta och fluffiga våfflor, blanda smeten tills den precis blandas, sluta sedan blanda.

Smörj våffeljärnet. När ditt våffeljärn är förvärmt, pensla det med olja eller spraya det med non-stick spray. Vi tenderar att föredra vår non-stick spray, men tänk bara på att vissa våfflor rekommenderar att du inte använder den, så kolla bara våffelbryggarens anvisningar. Det är dock viktigt att smörja det (som du föredrar) så att dina våfflor inte fastnar.

Öppna inte våffeljärnet för tidigt. Om din våffelbryggare har en indikatorlampa kan detta hjälpa, men ibland är dessa felaktiga. Och det snabbaste sättet att förstöra dina våfflor är att öppna våffeljärnet för tidigt i tillagningsprocessen. Så låt ångan guida dig istället. När du först stänger våffelmaskinen och våfflorna börjar tillagas kommer ånga att flöda ut på sidorna av din maskin. Vänta tills ångan har slocknat helt innan du öppnar maskinen för att kontrollera dess framsteg.

Håll dem varma. Om du inte är redo att servera dina våfflor direkt, placera dem i en het ugn (200°F). Detta kommer att hålla värmen och den krispiga konsistensen av varje tugga intakt.

Våffelstack med en klick sirap, färska bär och veganskt smör.Våffelstack med en klick sirap, färska bär och veganskt smör.

Gör dem glutenfria

Jag har inte testat dessa våfflor som glutenfria, men jag misstänker att det skulle vara bra att använda en glutenfri all-purpose mjölblandning istället för vanligt mjöl.

Det funkar definitivt utmärkt med våra glutenfria veganska pannkakor, så jag tror att det kommer att funka bra även här.

Staplade veganska våfflor toppade med veganskt smör, strösocker och färska bär.Staplade veganska våfflor toppade med veganskt smör, strösocker och färska bär.

Förvaring och frysning

Överblivna våfflor håller sig väldigt bra i kylen en dag eller två och kan värmas upp i brödrosten.

Det bästa sättet att förvara dina överblivna veganska våfflor är att frysa dem. De fryser ytterst BRA. Låt dem svalna helt innan de fryses in i en fryssäker påse. Värm upp i brödrosten.

Overheadfoto av veganska våfflor på en tallrik.Overheadfoto av veganska våfflor på en tallrik.

Fler läckra veganska frukostrecept

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Pudersocker strös på en bunt våfflor.Pudersocker strös på en bunt våfflor.

Veganska våfflor

Dessa veganska våfflor är BÄST! Gyllene och krispiga på utsidan, möra och mjuka på insidan. De är också väldigt lätta att göra med skafferihäftklamrar. Servera med mycket sirap och färsk frukt för den bästa veganska frukosten.

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Frukost, desserter

Kök: amerikansk

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: tio minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 30 minuter

Serveringar: 8

Kalorier: 138kilokalorier

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Ställ in ditt våffeljärn på förvärmning medan du blandar smeten.

 • Sikta universalmjölet i en mixerskål och tillsätt socker, bakpulver och salt. Blanda ihop.

 • Tillsätt sojamjölken, smält kokosolja och vaniljextrakt och blanda till en pasta. Övermixa inte.

 • När ditt våffeljärn är uppvärmt, smörj in våffeljärnet eller spraya det med non-stick spray (se noter). Häll lika stora mängder smet i våffelmaskinen och stäng maskinen.

 • Koka i 3 till 5 minuter eller tills den är gyllenbrun.

 • Servera med veganskt smör, strösocker och färska bär med rikligt med sirap på toppen.

Anmärkningar

 1. Kokosolja. Den måste först smältas innan den tillsätts i degen. Du kan ersätta med en annan olja eller smält veganskt smör.
 2. Övermixa inte degen. För lätta och fluffiga våfflor, blanda smeten tills den precis blandas, sluta sedan blanda.
 3. Smörj våffeljärnet. När ditt våffeljärn är förvärmt, pensla det med olja eller spraya det med non-stick spray. Vi tenderar att föredra vår non-stick spray, men tänk bara på att vissa våfflor rekommenderar att du inte använder den, så kolla bara våffelbryggarens anvisningar. Det är dock viktigt att smörja det (som du föredrar) så att dina våfflor inte fastnar.
 4. Öppna inte våffeljärnet för tidigt. Om din våffelbryggare har en indikatorlampa kan detta hjälpa, men ibland är dessa felaktiga. Och det snabbaste sättet att förstöra dina våfflor är att öppna våffeljärnet för tidigt i tillagningsprocessen. Så låt ångan guida dig istället. När du först stänger våffelmaskinen och våfflorna börjar tillagas kommer ånga att flöda ut på sidorna av din maskin. Vänta tills ångan har slocknat helt innan du öppnar maskinen för att kontrollera dess framsteg.
 5. Gör dem glutenfria: Jag har inte testat dessa våfflor som glutenfria, men jag misstänker att det skulle vara bra att använda en glutenfri all-purpose mjölblandning istället för vanligt mjöl.
 6. Del: Vi fick 8 våfflor från detta recept men det kommer att variera beroende på storleken på ditt våffeljärn.
 7. Förvaring: Överblivna våfflor håller sig väldigt bra i kylen en dag eller två och kan värmas upp i brödrosten.
 8. Frysta: Det bästa sättet att förvara dina överblivna våfflor är att frysa dem. De fryser väldigt bra. Låt dem svalna helt innan de fryses in i en fryssäker påse. Värm upp i brödrosten.

Näring

Del: 1Våffla | Kalorier: 138kilokalorier | Kolhydrater: 21g | Protein: 3g | Fett: 4g | Mättat fett: 3g | Fleromättade fetter: 1g | Enkelomättat fett: 0,4g | Natrium: 198mg | Kalium: 75mg | Fiber: 1g | Socker: 6g | Vitamin A: 145UI | C-vitamin: 3mg | Kalcium: 114mg | Järn: 1mg

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *