Easy Chia Pudding – Loving It Vegan

Denna läckra veganska chiapudding är toppad med persikor för en rik, krämig och perfekt söt dessert som också är bra för dig!

Chiapudding i glasögonglas med konserverade persikor.

Jag älskar chiapudding. Ända sedan jag upptäckte dessa underbart friska frön har jag varit ett stort fan av dem.

Mitt favoritsätt att äta dem är i en pudding. Och när jag gör en pudding vill jag att den ska se ut som en pudding. Som i…mycket läcker.

Så du vet…. Jag vill använda kokos grädde och lönnsirap och gör denna otroligt läckra goding som också är riktigt bra för dig.

Jag försökte göra chiapudding med basmjölk med låg fetthalt och var inte nöjd med resultatet. Jag tycker att det här är en pudding som borde vara rik. Och denna chiapudding är allt det och mer.

Det är underbart för en hälsosam frukost och också ganska gott till efterrätt. Jag älskar när det händer!

Och om du älskar allt som har med pudding att göra, kolla in våra recept på Mango Chia Pudding och Choklad Chia Pudding, samt vår Vegan Choklad Pudding och Vegan Vanilj Pudding.

Chiapudding och persikoskivor skiktade i glasögonglas och toppade med vegansk vispad grädde. Chiapudding och persikoskivor skiktade i glasögonglas och toppade med vegansk vispad grädde.

Ingredienser du behöver:

 • Chiafrön – kan vara vita eller svarta chiafrön.
 • Konserverad kokosgrädde eller kokosmjölk – det ska vara hel, osötad kokosgrädde eller kokosmjölk för bästa smakresultat. Om du är allergisk mot kokos kan du använda ett annat alternativ för krämig mjölk utan mejeri, som cashewmjölk eller havremjölk, men se till att det är en ganska växtbaserad mjölk, rik och krämig.
 • lönnsirap – eller annat valfritt flytande sötningsmedel. Du kan också utelämna sötningsmedlet helt om du föredrar att söta din chiapudding med enbart färsk frukt.
 • Frukt – vi använde konserverade persikor för att varva med chiapudding i serveringsglas. Du kan använda färska eller konserverade persikor eller valfri färsk eller konserverad frukt.
 • Vegansk vispgrädde – vi lade till lite vegansk grädde bara för att den kompletterar denna pudding så vackert! Men detta är naturligtvis helt valfritt och kan lätt utelämnas.
En skål med chiafrön bredvid en kruka med kokosgrädde. En skål med chiafrön bredvid en kruka med kokosgrädde.

Hur man gör chiapudding

Fullständiga instruktioner och mått finns i receptkortet längst ner i artikeln. Detta är en sammanfattning av processen som följer med processbilderna.

 • Lägg chiafröna, kokosgrädden och lite lönnsirap i en masonburk och skaka kraftigt tills allt är väl blandat.
 • Ställ burken i kylen i 30 minuter.
 • Nu har du chiapudding!
 • Lägg skivade persikor (eller annan frukt) i ett serveringsglas, toppa med vegansk grädde (valfritt) och servera!
En masonburk fylld med chiafrön och kokosgrädde.En masonburk fylld med chiafrön och kokosgrädde.

Recepttips

Se till att det inte finns några klumpar. Chiafrön kan ibland klumpa ihop sig. Det är därför du måste skaka Mason-burken väl. Men kolla också om du ser några klumpar och om du kan skaka den kraftigt igen.

Du kan också bara röra om. Om du inte vill skaka den i en masonburk kan du också bara blanda väl, ställa i kylen i 15 minuter och sedan ta ut den och blanda väl igen innan du ställer in den i kylen igen i 15 minuter.

Förvaring: Om du har några rester, förvara dem övertäckta i kylen och använd dem inom några dagar. Chiapuddingen stelnar lite mer ju längre den står i kylen, men det påverkar inte smaken.

Chiapudding i ett isglas med en sked. Chiapudding i ett isglas med en sked.

Fler veganska desserter/frukostar:

 1. Veganska scones
 2. Veganskt bananbröd
 3. Veganska pannkakor
 4. Veganska pannkakor
 5. Veganska bananmuffins
 6. Mango Chia Pudding
En klick chiapudding som svävar ovanför ett glaskruka toppat med chiapudding och persikoskivor och toppat med vegansk vispgrädde. En klick chiapudding som svävar ovanför ett glaskruka toppat med chiapudding och persikoskivor och toppat med vegansk vispgrädde.

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Chiapudding i dessertglas garnerad med persikor och vispgrädde.Chiapudding i dessertglas garnerad med persikor och vispgrädde.

Chiapudding

Denna läckra veganska chiapudding är toppad med persikor för en rik, krämig och perfekt söt dessert som också är bra för dig!

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Frukost, desserter

Kök: amerikansk

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: 35 minuter

Total tid: 35 minuter

Serveringar: 2

Kalorier: 509kilokalorier

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Tillsätt chiafröna, kokosgrädden och lönnsirapen i en masonburk och skaka kraftigt tills de är väl kombinerade, ställ sedan i kylen i 30 minuter.

 • Ordna chiapudding i små glassglas med persikoskivor.

 • Garnera med ytterligare persikoskivor och lite vegansk vispgrädde. (frivillig).

Anmärkningar

 1. Chiafrön – kan vara vita eller svarta chiafrön.
 2. Konserverad kokosgrädde eller kokosmjölk – det ska vara hel, osötad kokosgrädde eller kokosmjölk för bästa smakresultat. Om du är allergisk mot kokos kan du använda ett annat alternativ för krämig mjölk utan mejeri, som cashewmjölk eller havremjölk, men se till att det är en ganska växtbaserad mjölk, rik och krämig.
 3. lönnsirap kan bytas ut mot valfritt annat flytande sötningsmedel. Du kan också utelämna sötningsmedlet helt om du föredrar att söta din chiapudding med enbart färsk frukt.
 4. Persikaskivor – vi använde konserverade persikor för att varva med chiapudding i serveringsglas. Du kan använda färska eller konserverade persikor eller valfri färsk eller konserverad frukt.
 5. Se till att det inte finns några klumpar. Chiafrön kan ibland klumpa ihop sig. Det är därför du måste skaka Mason-burken väl. Men kolla också om du ser några klumpar och om du kan skaka den kraftigt igen.
 6. Du kan också bara röra om. Om du inte vill skaka den i en masonburk kan du också bara blanda väl, ställa i kylen i 15 minuter och sedan ta ut den och blanda väl igen innan du ställer in den i kylen igen i 15 minuter.
 7. Förvaring: Om du har några rester, förvara dem övertäckta i kylen och använd dem inom några dagar. Chiapuddingen stelnar lite mer ju längre den står i kylen, men det påverkar inte smaken.
 8. Detta recept publicerades första gången i februari 2016. Det har uppdaterats med ytterligare tips men själva receptet förblir oförändrat.

Näring

Del: 1Tjäna | Kalorier: 509kilokalorier | Kolhydrater: 43,8g | Protein: 6.6g | Fett: 36g | Mättat fett: 0,7g | Natrium: 12mg | Fiber: 8.6g | Socker: 30g

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *