Easy Vegetable Korma – Nora Cooks

Detta Vegetable Korma-recept är rikt och krämigt med massor av kryddor. Gjord på cashewnötter och kokosmjölk och redo att avnjutas på cirka 30 minuter. Mejerifri och glutenfri!

Vad är vegetabilisk korma?

Korma är en indisk curryrätt, vanligtvis lätt kryddad med en rik, krämig sås. Den tillagas ofta med yoghurt, nötter, kokos, kryddor, kyckling eller grönsaker och har blivit mycket populär runt om i världen.

Denna icke-äkta veganska version får sin krämighet från blandningen av cashewnötter och kokosmjölk. Om du vill göra ett mer autentiskt korma-recept, kolla in denna Veggie Kurma från Vegan Richa.

Mitt recept gör en hel del mat, perfekt för att laga mat eller frysa in. Rester är lika fantastiska, så njut av korma hela veckan!

Glöm inte att göra en sats basmatiris och lite vegansk naan.

panna full av gul grönsakskormapanna full av gul grönsakskorma

Hur man gör grönsakskorma

Detta är en översikt med bilder av processen. För det fullständiga, utskrivbara receptet, scrolla ner till receptkortet längst ner.

Blötlägg först dina cashewnötter i varmt vatten för att mjukna och koka grönsakerna i en stor gryta. Förbered currysåsen under tillagningen.

Tillsätt konserverade tomater, lök, ingefära och vitlök i en mixer eller matberedare. Mixa tills du får en slät puré.

mixer med tomater, vitlök och ingefäramixer med tomater, vitlök och ingefära

Tillsätt 2-3 matskedar olivolja och tomatpurén i en stor sautépanna och låt koka upp. Låt puttra på svag värme i några minuter.

röd sås i en kastrullröd sås i en kastrull

Tillsätt nu kryddorna, rör om och koka ytterligare några minuter.

kryddor läggs till pannan med röd såskryddor läggs till pannan med röd sås

Mixa de blötlagda cashewnötterna och kokosmjölken i en mixer (du behöver inte ens skölja din mixer om du inte vill). Häll i pannan.

grädde tillsatt tomatsås i pannangrädde tillsatt tomatsås i pannan

Tillsätt de frysta ärterna och rör om.

krämig och ärter tillsatta i tomatsåsen i pannankrämig och ärter tillsatta i tomatsåsen i pannan

När grönsakerna är mjuka och kokta, häll av dem och tillsätt dem i pannan med korma currysås.

kokt potatis och grönsaker läggs till sås på spisenkokt potatis och grönsaker läggs till sås på spisen

Rör om och koka på låg värme tills den ska serveras. Servera med hackad färsk koriander, naan och ris. Uppskatta!

panna på spisen med currygrönsakerpanna på spisen med currygrönsaker

Hur länge håller resterna?

Rester kommer att hålla i 4 till 5 dagar i kylen, i en täckt behållare. Värm på spisen eller i mikron. Detta är en fantastisk måltid förberedelse för veckan med en sats ris.

Kan man frysa korma?

Ja, det fryser vackert! Mitt favoritsätt att frysa det är i små enskilda behållare som kan frysas. På så sätt kan jag bara ta ut den ur frysen och värma upp den när jag vill ha en läcker och mysig varm curry.

Du kan även frysa in större portioner i burkar.

tallrik med naan och en skål med curry påtallrik med naan och en skål med curry på

Vill du ha fler indiskt inspirerade vegetariska recept?

 • Blötlägg cashewnötterna: Tillsätt 1 kopp råa cashewnötter i en liten skål och täck med kokande vatten. Jag använder min vattenkokare för att värma vattnet. Låt dem dra medan du kokar grönsakerna.

 • Koka grönsakerna: Tillsätt morötter, potatis, blomkål och haricots verts i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och koka i 15 minuter, tills potatisen är mjuk. Töm och reservera.

 • Medan grönsakerna kokar gör du purén: Tillsätt konserverade tomater, lök, ingefära och vitlök i en mixer (eller matberedare). Mixa tills du får en slät puré.

 • Lägg över purén i en stor kastrull (tillräckligt stor för att rymma alla grönsaker när den är klar!) med 2-3 msk olivolja och låt koka upp. Sjud på låg-medelvärme i 5 minuter, rör om ofta. Tillsätt nu alla kryddor (garam masala, curry, koriander, gurkmeja och cayennepeppar) och rör om, koka i 2-3 minuter tills det doftar.

 • Häll av cashewnötterna. Tillsätt cashewnötterna och burken kokosmjölk i din mixer (du behöver inte skölja tomaterna) och mixa tills det är slätt. Häll cashew/kokosblandningen i pannan med tomatpurén.

 • Tillsätt de frysta ärtorna, rör om och låt koka en minut. Tillsätt nu de kokta morötterna, potatisen, blomkålen och haricots verts. Rör om tills det är väl blandat och varmt, cirka 5 minuter. Tillsätt salt efter smak.

 • Servera med kokt basmatiris, hackad koriander och vegansk naan. Uppskatta!
 1. Om du är allergisk mot cashewnötter kan du utelämna cashewnötterna eller använda mandel/solrosfrön istället. Eller använd två burkar kokosmjölk istället för nötter.
 2. Det här receptet gör ganska mycket, men det fryser bra! Jag gillar att frysa in enskilda portioner i små fryssäkra behållare.
 3. Rester håller sig i kylen i 4 till 5 dagar.
 4. Byt gärna grönsaker om du vill. Sötpotatis, broccoli, sparris eller kikärter kan alla tillsättas med gott resultat.
 5. Näringsvärdesberäkningen är endast för korma och inkluderar inte ris eller naan.

Del: 1del | Kalorier: 487kilokalorier | Kolhydrater: 51g | Protein: 13g | Fett: 29g | Mättat fett: 15g | Fleromättade fetter: 3g | Enkelomättat fett: 9g | Natrium: 592mg | Kalium: 1448mg | Fiber: 11g | Socker: 12g | Vitamin A: 13219UI | C-vitamin: 89mg | Kalcium: 125mg | Järn: 6mg

Kurs: Huvudrätt

Kök: Indisk inspirerad

Det här receptet har återpublicerats med nya bilder och ett bättre recept, även om det ursprungligen publicerades 2018. Jag ökade på currypulvret och lade till cayennepeppar för extra värme. Jag tillsatte även gröna bönor i grönsaksblandningen. I övrigt är det oförändrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *