December 3, 2023

Enkelt recept på quinoasallad – hälsosammare steg

Detta är ett enkelt recept på quinoasallad som är fantastiskt, lätt att göra, veganskt, glutenfritt och hälsosamt.

Quinoa är en fantastisk ingrediens. Det är väldigt nyttigt och mättande. Du kan koka quinoa i grönsaksfond för att ge den maximal smak. Dessutom tar tillsatsen av färska grönsaker denna enkla sallad till nästa nivå. Slutligen är denna sallad toppad med en syrlig, citrusaktig citronvinägrett. Du kan njuta av denna sallad till lunch eller servera den som en sida till din favoriträtt. Det är lätt att förbereda, så du kan enkelt mata en folkmassa.

För dem som inte har provat quinoa eller inte lagar det oftare, är det dags att börja införliva denna rätt i din kost. Om du letar efter enkla, hälsosamma, glutenfria och veganska salladsrecept, behöver du inte leta längre. Det här är en av de bästa veganska salladerna du kan göra.

Även om quinoa ser ut som ett korn, är det inte det. I själva verket är det ett “pseudokorn”. Detta beror på att det används som spannmål och erbjuder mer näringsämnen än något tillgängligt spannmål.

Denna pärla pärla ingrediens är cirka 6 000 år gammal och är en basföda i många delar av världen. Det är inte bara lätt att odla, utan det är packat med näringsämnen, vilket gör det till en superfood.

Quinoa finns i tre typer: vit, röd och svart. Vit quinoa används mest över hela världen. De röda och svarta typerna är dock lite sällsynta.

Ja, quinoasallad är väldigt nyttigt. Detta beror på att varje ingrediens som används i detta salladsrecept har fördelar att ge. Här är en lista över ingredienserna och det näringsvärde de erbjuder.

 • Huvudingrediensen som tillför massor av näringsämnen till denna sallad är quinoa. Det är känt för att vara rikt på protein och fibrer. Dessutom kallas denna ingrediens också en superfood. Detta beror på att den är full av vitaminer och mineraler.
 • Varje ingrediens som används i denna sallad är glutenfri, så perfekt för personer med celiaki.
 • Avokado är ännu en ingrediens som används i denna sallad. Det är också rikt på vitaminer som vitamin C, vitamin E och vitamin E. Dessutom är det också rikt på mineraler.
 • Gurka, tomater och majskärnor ger också flera näringsämnen till kroppen. Plus, när du lägger till fler grönsaker, lägger du till en ökning av näringsinnehållet i denna sallad.
 • Slutligen är ingredienserna som används i citronvinägrett också hälsosamma. Vi känner redan till fördelarna med färsk citronjuice. Dessutom innebär att lägga till olivolja att du väljer hälsosamma fetter att lägga till denna sallad.

vegansk quinoasallad i en skål

Här är vad du behöver för att göra denna enkla quinoasallad:

 • Quinoa: Det kan finnas flera typer av quinoa, men alla dessa områden är inte tillgängliga som andra. Den vanligaste tillgängliga quinoan eller vanliga quinoan är vit till färgen. Den innehåller pärlkorn och är packad med näringsämnen. Du kan enkelt hitta den i vilken mataffär som helst. Det finns inget riktigt behov av att blötlägga quinoa innan tillagning. Skölj bara av det, och det kommer att göra susen.
 • Grönsakssoppa: Grönsaksbuljong framställs av grönsaker. Det är inte bara en vegansk ingrediens utan innehåller essensen och smakerna från flera grönsaker. När du kokar quinoa i grönsaker tillför du så mycket smak. Du kan använda hemgjord eller köpt grönsaksfond. Om du köper färdiggjord grönsaksbuljong, se till att den är låg i natrium.
 • Gurka: Gurka ger fräschör och crunch till en sallad. Det är vanligtvis en viktig ingrediens i en sallad, och det är en uppfriskande örtsmak som fungerar utmärkt i vilken sallad som helst.
 • Körsbärstomater: Körsbärstomater är små tomater. De har en tomatsmak men är väldigt saftiga. De sprängs av smak och saftighet när du biter i dem.
 • Sockermajskärnor: Sockermajskärnor ger inte bara smak till salladen, utan ger också lite färg. Den gula färgen gör denna sallad visuellt mycket attraktiv.
 • Advokat: Avokado har en mosig, slät konsistens. Det kanske inte har någon egen smak, men det är verkligen packat med hälsosamma näringsämnen.

Till citronvinägretten

 • Citron juice: Citronsaft ger en citrus, sur smak till dressingen. Denna dressing har en stark citronsmak som gör den uppfriskande och smakfull.
 • Lönnsirap: För att balansera syran i denna vinägrett använder vi lönnsirap för dess söta, karamelliserade smak.
 • Olivolja: Olivolja utgör basen i denna vinägrett. Blandat med citronsaft får du en fet och lätt krämig botten. Eftersom den är i olja, håller den sig till salladsingredienserna, vilket säkerställer att du får smaken i varje tugga.
 • Gröna lökar: Grön lök har en lök- och örtsmak. Dess salta smak slutar med att ge en umamismak.
 • Koriander: Nyhackad koriander har en citronaktig, komplex smak.
 • Kummin: Om du lägger till spiskummin till denna dressing kommer att ge en varm, jordnära, tröstande smak till denna dressing.
 • Salt: Krydda denna vinägrett med salt efter smak.

quinoa sallad ingredienser på konkret bakgrund

Du kan göra en läcker och hälsosam quinoasallad på 30 minuter eller mindre. Här är vad du behöver göra:

Steg 1: Börja med att koka quinoan till denna sallad. För att göra detta måste du först skölja det flera gånger för att bli av med föroreningar. Det är lätt att skölja den i en finmaskig sil. Lägg den nu i en kastrull med grönsaksbuljongen.

2:a steget: Lägg grönsaksbuljongen på medelvärme och låt den koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter eller tills quinoan är mjuk och vattnet har avdunstat. När det är klart, låt det svalna.

Steg 3: Förbered nu vinägretten genom att tillsätta citronsaft, lönnsirap, olivolja, koriander, spiskummin, vårlök och salt i en medelstor skål. Blanda för att få ihop allt med en visp eller gaffel.

Steg 4: När quinoan har svalnat, lägg den i en stor salladsskål. Tillsätt körsbärstomaterna, gurkan, majs och avokado.

Steg 5: Häll i citronvinägretten och blanda tills det är väl blandat. Servera omedelbart.

Här är några tips och idéer som gör denna enkla quinoasallad ännu bättre:

 • Gurkor och avokado är inte allt du kan lägga till denna sallad. Du kan göra den ännu mer smakrik och full av konsistens genom att lägga till grönsaker som rödlök eller paprika.
 • Om du saknar bladgrönt, försök att lägga till baby bok choy till denna sallad. Detta kommer att ge en annan smak till denna sallad. Dessutom kan du även lägga till ruccola, grönkål eller babyspenat.
 • Lägg till svarta bönor inte bara för lite färg, utan också för att göra denna sallad hälsosammare.
 • Om du inte har grönsaksfond tillgänglig kan du koka den i vatten och tillsätta grönsaksfond också.
 • Att lägga till färska eller torkade örter som basilika, dill, dragon förbättrar också smaken av denna sallad.
 • Att lägga till nötter som valnötter, pinjenötter eller cashewnötter gör salladen crunch och gör den ännu nyttigare.

Denna sallad är superlätt att lagra. Placera den helt enkelt i en lufttät behållare och kyl den. Den håller sig fräsch i upp till 4 dagar. Dessutom kan du också förbereda den i förväg för dina fester, eller lunch och shoppa.

Dessutom kan du spara den kokta quinoan och använda den senare med nyhackade grönsaker för att njuta av en god och hälsosam sallad.

Här är några andra recept på quinoasallad:

Quinoasallad med Chipotle Ranchdressing

Kronärtskocka och quinoasallad

Grönkål, quinoa och kronärtskocka sallad

25 bästa Quinoa recept

recept på lager quinoasallad

Om du gillade den här artikeln om Simple Quinoa Salad Recept och vill se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *