November 29, 2023
Enkelt Tofu Scramble Recept – Hälsosammare steg

Enkelt Tofu Scramble Recept – Hälsosammare steg

Jag bestämde mig för att dela med mig av ett annat lätt tofu-scramble-recept, perfekt för nybörjare. Den innehåller mycket protein och är den perfekta frukosten för den som letar efter ett äggalternativ.

Här är några andra välsmakande frukostalternativ som jag älskar: Recept på tofu till frukost – mexikansk stil, Mexikansk Quinoa frukostskålOch Vegansk Ackee (glutenfri).

FÖR HELA LISTA ÖVER INGREDIENSER, SCROLL NER FÖR ATT SE RECEPTKORTET I SLUTET. MEN INNAN DU SCROLLAR, KONTROLLERA DEN VIKTIGA INFORMATIONEN SOM INGÅR I RETTEN.

Scrambled vegansk tofu närbild på en vit prickig tallrik med rostat bröd, avokado, tempeh bacon och druvtomater

Vad är tofu gjord av?

Tofu är gjord av sojabönor, precis som andra produkter som tempeh. Men till skillnad från tempeh är den gjord av sojamjölk, inte hela sojabönor. I en alltför förenklad förklaring tillsätts i princip ett medel för att koagulera sojamjölken till en halvfast konsistens, som sedan pressas under varierande tid beroende på önskat slutresultat.

Näringsvärde av tofu

Tofu är superstjärnan för veganmat som alla antingen älskar eller älskar att hata. Den har byggt upp ett rykte för sig själv, och med rätta eftersom det verkligen är en fantastisk mat. Det lämpar sig för en mängd olika rätter, som fungerar som såsbas, äggersättning, smörgåspålägg, salladstillsats, och listan fortsätter.

Om du undrar varför veganer älskar att lägga tofu i allt de kan, här är varför: det är ett komplett protein! När alla dina skeptiska familjer och vänner frågar var du ska få ditt protein ifrån kan du nu ge dem ett ettordssvar. Naturligtvis, som vi vet, finns det MÅNGA fler källor, men tofu är riktigt bra.

Tofu är inget konstigt och är också en utmärkt källa till många mineraler. Några val är kalcium, koppar, järn, selen och zink. Allt detta, med en blygsam mängd fett, i en mångsidig förpackning.

Denna anspråkslösa superstjärningrediens gör allt detta samtidigt som den är låg i kalorier, vilket gör den ganska näringstät. Alla dessa skäl och fler är varför du alltid kan hitta några block tofu som gömmer sig i mitt kylskåp.

På grund av dess proteininnehåll, näring och övergripande mångsidighet är tofu särskilt en av mina favoriter till frukost, som du kan se i alla mina tofufrukostrecept.

Är tofu keto?

En portion tofu innehåller två gram kolhydrater, varav en är fiber. Som tidigare nämnts är dess proteininnehåll också mycket högt. Detta gör tofu till en bra bas för en måltid som hjälper dig att hålla dig mätt och nöjd. Tack vare dess näringsinnehåll är tofu en idealisk mat för dem som följer en keto-diet.

Vad är näringsjästflingor?

När vi tänker på jäst tänker vi vanligtvis på de beige granulaten som används för att göra bröd och andra vetebaserade brödprodukter. Näringsjästflingor är dock något helt annat.

Även om alla tre vanliga jästsvampar är gjorda av samma art, till skillnad från brygg- och bakjäst, håller näringsjäst sig inte vid liv. Den har inte samma funktion som dessa och är tillverkad specifikt för användning i livsmedel.

Näringsjäst tillför en umami, salt eller ostliknande smak, vilket gör den till en av mina favoritkryddor för att lägga till det där extra “något” till mina rätter.

Men som många av mina ingredienser är det i hemlighet ett kraftpaket. Näringsjästflingor innehåller alla nio essentiella aminosyror du behöver konsumera, vilket gör det till vad som är känt som ett komplett protein. Detta kan vara sällsynt, särskilt för veganer, vilket gör det till ett enkelt sätt att säkerställa att du inte har några brister.

Dessutom innehåller den vitamin B12 och andra B-vitaminer. Vitamin B12 finns oftast i ägg, mejeriprodukter eller kött, vilket betyder att många veganer lider av B12-brist. “De bryr sig inte.

En vitamin B12-brist gör att du känner dig trög och mentalt dimmig, vilket kan nämnas som orsaken till att vissa människors veganresa misslyckas. Att lägga till näringsjäst till din kost är extremt enkelt, eftersom det kan läggas till de flesta salta rätter ganska enkelt, vilket möjligen eliminerar behovet av dyra kosttillskott.

Den välsmakande smaken av jästflingorna ger den perfekta smaken till denna röra tofun för att göra den mer äggliknande och är också en viktig ingrediens som säkerställer att min tofun inte är intetsägande. Jag tycker att jag tillsätter mindre salt till min mat när den innehåller näringsjästflingor, och naturligtvis klarar de flesta av oss lite mindre natrium i kosten.

Steg-för-steg tofu scramble bilder inkluderar ingredienser och matlagning i en panna

Recept på tofuröra

 • Extra fast tofu
 • Kokosolja
 • Näringsmässiga jästflingor
 • Mald gurkmeja
 • Vitlökspulver
 • Lökpulver
 • Vegetabilisk mjölk
 • Vårlök
 • Havssalt

Du kan också lägga till valfria grönsaker, till exempel:

Hur gör man förvrängd tofu?

 • Smula tofun i små ojämna bitar med händerna. Lägg åtsidan.

  I en liten skål, kombinera näringsjäst, gurkmeja, vitlökspulver, lökpulver och en nypa havssalt.

  Hetta upp kokosoljan i en non-stick panna på medelvärme.

  Tillsätt den smulade tofun i pannan och rör om väl, se till att tofun är jämnt belagd med oljan.

  Strö gradvis krydd- och näringsjästblandningen över tofun, rör hela tiden för att säkerställa jämn täckning.

  Häll vegetabilisk mjölk över tofun. Detta kommer att hjälpa till att fördela kryddorna och näringsjästen jämnt, vilket skapar en fin krämig konsistens.

  Fortsätt att koka tofun, rör om ofta, i cirka 10 minuter, tills den är genomvärmd och kryddorna är väl införlivade. Om tofun verkar torr, tillsätt lite vegetabilisk mjölk.

  Strö den hackade vårlöken över den rörda tofun. Blanda väl och justera kryddningen med mer havssalt om det behövs.

  Servera din tofuröra varm med dina favoritsidor, som skivad avokado, rostade tomater eller en skiva fullkornsrostat bröd. Uppskatta!

  Denna äggröra är ett hälsosamt, växtbaserat alternativ till äggröra, rik på protein och smak. Dessutom går det snabbt och enkelt att göra!

Behöver du pressa tofu för att röra ihop?

Faktiskt nej, du behöver inte pressa tofun innan du förbereder din scramble. Vätskan kommer att avdunsta men det hjälper till att hålla din scramble fuktig.

Vegansk oordning tofu lager med rostat bröd, tempeh bacon, avokado, druvtomater

Tips för att göra den bästa Tofu Scramble

 1. Du kan använda vanligt havssalt, men svart salt gör att din tofu smakar äggigt.
 2. För en oljefri version, utelämna oljan och koka löken och vitlöken med vatten.
 3. Lägg till dina färska eller torkade favoritörter för extra smak.

Hur serverar man scrambled tofu?

 1. Servera med stekt potatis.
 2. Läckert när det serveras med en tortilla som frukostburrito med avokado.
 3. Servera som smörgås.
 4. Servera med vegansk korv.

Hur förvarar man tofu?

Kyl din förberedda scramble och förvara den i en behållare med lock i kylen i 3 till 5 dagar. Du kan också lägga den i en frysbehållare och förvara den i frysen i ca 3-5 månader.

Andra läckra veganska frukostrecept att prova

Om du gillade detta enkla tofu-scramblerecept och vill se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *