Glutenfri Berry Crisp – Hälsosammare steg

Glutenfri Berry Crisp

Jag tröttnar aldrig på att göra chips, som min Hälsosam Apple Crisp och detta glutenfria Berry Crisp-recept. Chips är den ultimata komfortmaten, serverad med en kula vegansk vaniljglass, och är en njutning som njuter av både unga och gamla.

Jag gjorde det till en hälsosam (men fortfarande läcker) bärkrisp, vilket gjorde den raffinerad sockerfri. Jag använde lönnsirap och kokossocker för att söta den, två av mina favoritsötningsmedel. Blåbär och björnbär var till försäljning i min lokala hälsokostbutik, och jag bestämde mig för att fylla på, men du kan använda vilken kombination av bär du vill. Jag gjorde detta läckra Berry Crisp-recept och frös in resterna för att göra Blåbärsananasbröd och en Blackberry smoothie.

FÖR HELA LISTA ÖVER INGREDIENSER, SCROLL NER FÖR ATT SE RECEPTKORTET I SLUTET. MEN INNAN DU RULLAR, KONTROLLERA DEN VIKTIGA INFORMATIONEN SOM INGÅR I SPECIALET.

Skomakare kontra Crisp?

Jag är säker på att vi alla har hört talas om skomakare, chips, smulor och mer, och de verkar alla ganska lika. Eftersom de alla involverar kokt frukt med någon form av skorpa, är de verkligen ganska lika.

 • Chips och smulor: Dessa har en smulig streusel topping, istället för en deg. Fyllningen är gjord av en kombination av mjöl, smör och socker, och eventuellt nötter och havre. Istället för rörsocker och smör använde jag kokossocker och kokosolja, men veganskt smör och din favoritsocker kommer också att accepteras.
 • Skomakare: Dessa har en kexfyllning, eller en deg med kex- eller kexkonsistens. jag gjorde mitt Jordgubbsskomakare med glutenfri vegansk kakdeg.

Krispiga glutenfria ingredienser

 • Bär: Jag använde björnbär och blåbär, men det skulle också vara jättegott med hallon eller jordgubbar.
 • Tapiokastärkelse: När den värms upp kommer denna stärkelse att tjockna frukten och dess vätska.
 • lönnsirap: Sötar syrliga bär och ger underbar smak.
 • Citron juice: Jag gillar att lägga till en skvätt citronsaft till bakrecept med bär för att komplettera sötman.
 • Vanilj extrakt: Det är ett måste i bakning!
 • Nöt: När den pulseras i matberedaren ger den den perfekta touchen till din ströbrödstoppning.
 • Kokosmjöl: Detta är basen för brödsmulstoppningen.
 • Koriander: Det är en underbar krydda i bakverk.
 • Havssalt: Jag använder en nypa salt i alla mina bakverk för att få fram smakerna.
 • Kokosolja: När den används i fast tillstånd, under 76℉ (kyla i kylskåpet i några minuter om det behövs), fungerar kokosolja som ett enkelt, mindre raffinerat alternativ till smör.

Hur gör man veganska bärchips?

För att göra det här läckra sommarbäret knaprigt blandar jag ihop bären med tapiokastärkelse i en stor skål, rör ner lönnsirap, citron och vanilj. Sedan bearbetas nöten i en matberedare, kokosmjölLönnsirap, kokossocker, vanilj, koriander, salt och fast kokosolja, tillsatt för en läcker, smulig topping.

Den glutenfria bärcrispen gräddas sedan tills de söta bären bubblar. Den är jättegod serverad varm med en klick vaniljglass eller Kokosvispad grädde.

glutenfri bärcrisp lager

När är blåbär i säsong?

Du kan hitta läckra, saftiga blåbär året runt i butik då de odlas på både norra och södra halvklotet. Det betyder att när de är lågsäsong här så importeras de från andra länder.

Men ingenting slår den smak du kommer att uppleva när du köper nyplockade blåbär några timmar eller dagar innan du köper dem från en lokal gård, bondemarknad eller butik. Om du har tillgång till blåbär som odlas i närheten är den bästa tiden i USA april till september, vilket är ungefär under sommaren.

När är björnbär i säsong?

Björnbär har en liknande konfiguration som blåbär, där de vanligtvis finns året runt, men jag tycker att de flesta importerade björnbär är ganska sura. Detta är ett bär som smakar bäst när det mognar helt på busken.

Det finns inget som ett björnbär som plockas direkt från busken och äts upp, och om du har barn kommer de att njuta av en plocka-din-egen gård eller till och med odla din egen som ett roligt projekt. I USA är den bästa tiden för att få de sötaste lokalt odlade björnbären juni till augusti, men de kan också hittas lite tidigare och senare.

Jag kommer att notera att speciellt för bakning, även om bär anses vara sommarfrukter att lägga i sommarrätter, bör absolut ingenting hindra dig från att använda det du har, även frysta bär. Sugen på en bärcrisp, skomakare eller paj i december? Varsågod! 🙂

Glutenfri bärcrisp på en vit tallrik

Om du gillade den här artikeln om fördelarna med grönt äpple och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *