Glutenfria brödpinnar – hälsosammare steg

Dessa lätta och fluffiga glutenfria vitlöksbrödstavar är inte bara lätta att göra, utan de smakar också perfekt. Belagda i en vegansk vitlökssmörblandning, är dessa brödpinnar den perfekta förrätten och sidorätten för din semestermiddagsmeny. Detta recept är lätt att göra och levererar brödpinnar av restaurangkvalitet hemma!

Dessa glutenfria veganska brödpinnar är en av mina bästa glutenfria bakprestationer. Efter många försök hittade jag äntligen ett vinnande recept. Det är definitivt ett kärleksarbete. Jag planerade att publicera mitt brödpinnarecept till jullovet, även om receptet var bra kände jag att jag kunde förbättra det, så jag dröjde och den här versionen är perfekt.

Min assisterande kock Jean sa att dessa brödpinnar påminde om Olive Garden-brödpinnar, förutom att de var mycket bättre eftersom de var hemmagjorda.

Dessa italienska brödpinnar är gjorda av mjukt, segt glutenfritt mjöl. Tillagade till perfektion, doppas de i veganskt vitlökssmör och äts doppade i marinarasås. Det är bäst att använda en elmixer med ett par paddlar, dock kan du göra receptet med händerna.

Du kommer också att uppskatta, Glutenfria vitlöksknutarOch Glutenfritt bröd utan knådning.

Fördelning av ingredienser

Till degen:

 • Hirsmjöl: Hirsmjöl är ett finstrukturerat mjöl tillverkat av hirskorn. Hirs ser ut som vete, men den innehåller inte gluten. Den är därför perfekt för detta recept. När det är kokat ger mjölet en lätt konsistens. Dessutom har den en nötaktig och lätt söt smak. Den är rik på fibrer, vitaminer och mineraler.
 • Brunt rismjöl: Vi använder två sorters mjöl för detta recept. Den andra är brunt rismjöl. Brunt rismjöl är rikt på fibrer och erbjuder flera fördelar. Du kan enkelt Att göra brunt rismjöl hemma genom att mala brunt ris i en snabbmixer.
 • Tapiokastärkelse: Tapiokastärkelse kommer från rötterna av kassavaväxter, så det är en växtbaserad ingrediens. Dessutom är det också en glutenfri ingrediens och gör bröddegen lättare.
 • Pilrotsstärkelse: Pilrotsstärkelse är samma som tapiokastärkelse men kommer från en annan växt. Den är dessutom glutenfri och smaklös.
 • Mandelmjölk: Du behöver varm mandelmjölk för att få jästen att höja sig. Det är den perfekta växtbaserade mjölken för detta recept. Du kan också använda vilken annan växtbaserad mjölk som helst.
 • Jäst: Jag använde aktiv torrjäst till detta recept. Du hittar den i alla livsmedelsbutiker. När du köper jäst, leta efter utgångsdatum. Köp inte jäst med tidigare utgångsdatum. Jästen arbetar med ingredienserna och hjälper degen att jäsa. Det gör degen luftig, vilket resulterar i mjuka, perfekt tillagade brödpinnar.
 • Socker: Socker är en avgörande ingrediens som används vid jästjäsning. Jag använde ekologiskt rörsocker till detta recept.
 • Olivolja: Olivolja är den perfekta ingrediensen för att göra detta recept. Den har en fantastisk smak och är packad med näringsämnen och hälsosamma fetter.
 • Äppelmos: Äppelmos är en fantastisk ingrediens som du kan lägga till dina desserter eller rätter för att lägga till sötma och värme. Du hittar dem lätt i mataffärer. Dessutom kan du också förbereda det enkelt hemma. Allt du behöver är att koka äpplen i socker, vatten och citronsaft.
 • Xantangummi : Bröddeg behöver ett bindemedel som för samman alla ingredienser och ger slutprodukten en mjuk, lätt konsistens. När vi bakar vanligt bröd använder vi ägg som bindemedel. Alternativt fungerar gluten som finns i allroundmjöl (som vanligtvis används för bröd) också som bindemedel. Eftersom vi inte använder dessa två ingredienser i vårt glutenfria och veganska brödpinnarecept kommer vi att behöva lägga till xantangummi i bindningssyfte. Det är en livsmedelstillsats som tillgodoser brödets glutenbehov och binder ihop allt.
 • Bakpulver: Bakpulver gör brödet mjukt och luftigt från insidan. Du kan inte göra bröd utan bakpulver.
 • Salt: Tillsätt salt efter smak för att justera smaken på dessa brödpinnar.

För en vegansk vitlökssmörglasyr

 • Veganskt smör: man kan väl inte göra vitlökssmör utan smör? Du kan använda vilket veganskt smör som helst från detta recept. Nötsmör fungerar också utmärkt.
 • Vitlökspulver: Vitlökspulver ger de vitlöksfördelar vi alla älskar. Om du, som jag, inte gillar bitar av vitlök i varje tugga, använd vitlökspulver. Det ger dig den fantastiska vitlökssmaken utan några bitar eller bitar av vitlök.
 • Salt: tillsätt salt för att balansera de salta smakerna.

Brödstavsdeg med blandningspaddel

Hur gör man veganska brödpinnar?

Här är några enkla steg du behöver följa för att göra läckra veganska och glutenfria brödpinnar:

Steg 1: Det första steget för att göra en jäst är att prova jästen. Så börja med att hälla varm mandelmjölk i en skål. Tillsätt jäst och socker och rör om försiktigt. Låt blandningen sitta i ca 5-7 minuter tills du ser skum på toppen. Det betyder att jästen fungerar perfekt och är aktiverad.

2:a steget: Tillsätt under tiden hirsmjöl, brunt rismjöl, tapiokastärkelse, pilrotsstärkelse, bakpulver, xantangummi och salt i en stor skål och blanda väl. Tillsätt äppelmos, olivolja och aktiverad jäst. Blanda väl tills blandningen bildar en pasta. Den blir mjuk men inte för kladdig alls. Om du tycker att det är för klibbigt, gnugga handen med olja.

Steg 3: När du har format degen till en boll lägger du den i en skål och täcker den med en handduk. Ställ den på en varm, torr plats i minst en timme tills degen har fördubblats i volym. Jag gillar att sätta in degen i min ugn med lampan på.

Steg 4: När degen har jäst, ta bort den från bunken, lägg den på en mjölad arbetsyta och kavla ut den till en rektangel. Skär rektangeln i 12 lika stora remsor. Vrid varje remsa som ett rep och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt.

Steg 5: Täck över brödpinnarna och låt dem stå i 20 till 30 minuter för att jäsa igen.

Steg 6: Smält under tiden det veganska smöret i en liten kastrull. Tillsätt vitlökspulvret och saltet till det smälta veganska smöret och blanda väl. Pensla brödstängerna med vitlökssmörblandningen och placera bakplåten i en förvärmd ugn på 400 grader F i cirka 20 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Uppskatta!

brödpinnar i en ugnsform

Tips att tänka på när du gör veganska brödpinnar

Här är några saker du bör tänka på när du gör veganska och glutenfria brödpinnar.

 • Se till att aktivera jästen. Jästaktivering talar om för oss om jästen är av hög kvalitet eller inte. Dessutom hjälper det degen att jäsa ordentligt.
 • Se till att blanda ner jästen i den varma mandelmjölken. Det ska inte vara kokhett; annars kommer jästen att dö omedelbart.
 • Du kan använda avokadoolja istället för olivolja.
 • För extra smak, tillsätt vitlökspulver och italiensk krydda till bröddegen.
 • Degen ska vara mjuk men inte för kladdig. Om du tycker att degen är kladdig, tillsätt mer brunt rismjöl eller tillsätt olja i händerna när du hanterar degen. Om det verkar torrt, tillsätt mer mandelmjölk.
 • För snabb knådning utan smuts, använd en stående elektrisk mixer med paddelfästet.
 • Du kan även blanda ner torkade örter i vitlökssmörblandningen.

Hur förvarar man veganska brödpinnar?

När brödpinnarna har svalnat helt, lägg dem i ziplock-påsar eller täckta behållare. De kommer att hålla i upp till 3 dagar. Frys dem i upp till 3 månader.

Andra recept att förbereda

 1. Varmvatten majsbröd
 2. Vegansk pupusa
 3. Vitlöksbröd i Air Fryer
 4. Bammy
 5. Glutenfritt veganskt tunnbröd

brödpinnar i korgen

Om du gillade den här artikeln om glutenfria brödpinnar och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *