Glutenfria veganska blåbärsmuffins

Glutenfria veganska blåbärsmuffins är enkla att göra, goda smaker och ett utmärkt val för frukost och mellanmål. De är glutenfria, sockerfria, oljefria och därför väldigt hälsosamma. Gjord med färska blåbär och citronsaft, får du rätt balans mellan sötma. Dessa muffins är söta utan att vara för överväldigande.

Fler blåbärsrecept:

Blåbär lemonad

Vegansk blåbärscheesecake

Blåbärsmördegkaka

Banan- och blåbärspannkakor

Blåbärs majsbröd

Veganska glutenfria blåbärsmuffins

Jag har alltid älskat muffins. Inte för att de är överdimensionerade jämfört med cupcakes, utan för att de ändå tillfredsställer mitt sug efter söta och fuktiga saker. Av alla olika muffinsrecept älskar jag verkligen att göra och äta dessa blåbärscitronmuffins. Det beror på att de är väldigt hälsosamma och glutenfria också. När du behöver något annat kommer detta recept att bli din absoluta favorit. Den ger dig mjuka, fuktiga och smakrika muffins som du kan njuta av när som helst på dygnet! Dessutom är de lätta att förvara och du kan anpassa dem efter eget tycke.

Så låt oss komma till detta otroligt goda och enkla recept!

Näring för blåbär:

Blåbär är en berömd frukt i Nordamerika och odlas kommersiellt i Amerika och Europa. Dessa saftiga frukter är låga i kalorier, kan reglera blodsockernivåerna och bidra till hjärtat och hjärnans hälsa.

Det är ofta känt som en superfood som är en utmärkt källa till mineraler, vitaminer, hälsofrämjande föreningar och antioxidanter. Blåbär är packade med vitamin C, vitamin K, protein, socker, fibrer, järn, kolhydrater, natrium, mangan, kalorier och fett. Blåbär innehåller växtnäring som antocyanin. Detta ger blåbär blå färger och många andra hälsofördelar.

veganska blåbärsmuffins

Fler fördelar med blåbär:

 • Blåbär kan hjälpa din hjärna att behålla minnet och förhindra kognitiv försämring. Dessutom visade en studie att människor som regelbundet dricker blåbärsjuice kan förbättra hjärnans funktion och minska symtomen på depression.
 • Blåbär har antioxiderande och antiinflammatoriska aktiviteter som kan öka immuniteten, sårläkning och ge anti-aging egenskaper.
 • Blåbär innehåller antocyaniner som kan gynna vårt hjärtas blodflöde och motverka plackuppbyggnad.
 • De kan också hjälpa till att förhindra bildandet av kolesterol i hjärtat och hjälpa våra kroppar att stabilisera blodsockernivåerna.
 • Det kan bibehålla styrkan och elasticiteten hos ben och leder. Det kan också förbättra kalciumbrist.
 • Blåbär innehåller kollagen som stöder huden och hjälper till att förhindra hudskador orsakade av föroreningar, sol och rök. Dessutom kan den jämna ut rynkor och förbättra hudens struktur.
 • Det kan förhindra tillväxten av cancerceller och minska inflammation i vår kropp.
 • Blåbär hjälper vår kropp att förebygga förstoppning och underhåller vår kropps matsmältningskanal för att hålla oss mätta och minska vikten. Läs mer.

Veganska glutenfria blåbärsmuffins recept:

Här är allt du behöver för att göra dessa läckra muffins:

Torra ingredienser:

 • Mandelrätt: Mandelmjöl är ett glutenfritt mjöl gjort av mald mandel. Den har en lätt söt smak och är ett perfekt hälsosamt val för dem som letar efter ett glutenfritt alternativ.
 • Havregrynsgröt: Havrerullad, även känd som gammaldags havre, är fiberrik och mycket hälsosam. När du köper havregryn, kom ihåg att kontrollera glutenfri certifiering. Visserligen är havre ibland förorenad med gluten på grund av deras bearbetning.
 • Gröt: Havremjöl är gjort av rullad havre och är glutenfritt. Du kan enkelt få det i mataffären. Eller så kan du också förbereda den hemma genom att mala havren till ett fint pulver.
 • Bakpulver: Det är en helt magisk ingrediens som gör dina muffins fluffiga och hjälper dem att bli perfekta.
 • Havssalt: Lite havssalt kommer att balansera smakerna.

Våta ingredienser:

 • Banan: Banan är ofta en viktig ingrediens i alla veganska eller glutenfria bakrecept. Detta beror på att bananen ger kropp åt bakverk. Dessutom fungerar det också som ett bindemedel och för samman alla ingredienser.
 • Blåbär: Detta är en annan viktig ingrediens i dessa glutenfria veganska blåbärsmuffins. Jag älskar färskvaror, men du kan också välja frysta blåbär. Om du använder frysta blåbär, tina upp dem först. Bli av med överflödigt vatten, annars blir muffinssmeten rinnig och kokar inte ordentligt.
 • Lönnsirap: Lönnsirap är en vegansk ingrediens som erbjuder en sötma och karamellsmak. Det är precis rätt ingrediens för dessa muffins.
 • Linfrö: De flesta känner till linfrön för deras enorma hälsofördelar. Men de erbjuder ett annat syfte i detta recept. Linfrön fungerar som bindemedel i detta recept. När du blandar det med vatten bildar de en geléaktig konsistens. Denna blandning är också känd som linägg. Det är ett perfekt veganskt substitut för ett ägg och bidrar till den perfekta konsistensen på muffinsen när de gräddas. Muffinsen blir luftiga, mjuka och fluffiga.
 • Vatten: Du behöver vatten till linfröna.
 • Citron juice: Om du tillsätter citronsaft till denna muffinsblandning balanserar du sötman i banan och lönnsirap. Dessutom kommer det att lämna en uppfriskande citronsmak.
 • Citronskal: Citronskal tillför en hint av citrus till dessa muffins.
 • Vanilj extrakt: Tillsätt vaniljextrakt till alla muffinsblad en sådan härlig smak.

Hur gör man glutenfria blåbärsmuffins?

Så här gör du glutenfria veganska blåbärsmuffins utan ansträngning:

 • Förbered först linägget. För att göra detta, blanda malda linfrön med vatten. Rör snabbt om och låt blandningen stå i cirka 5 minuter tills den har en gelliknande konsistens.
 • Medan linägget vilar, tillsätt havremjöl, havregryn, mandelmjöl, salt och bakpulver i en stor skål. Blanda väl.
 • När linägget är klart, tillsätt lönnsirap, citronskal, citronsaft, mogen bananpuré och vaniljextrakt. Blanda väl så allt blandas väl.
 • Tillsätt den våta blandningen till den torra blandningen och blanda väl med en visp eller spatel tills det är väl blandat.
 • Tillsätt sedan de färska blåbären och blanda försiktigt in dem i blandningen.
 • Förbered muffinsformen genom att fodra varje hålrum med en muffinsform. Fyll varje muffinskopp till 3/4 med blandningen. Fyll inte muffinsformarna ända upp till toppen. Blandningen expanderar vid tillagning, så du måste ge den lite utrymme att höja sig.
 • Sätt in muffinsformen i en förvärmd ugn i cirka 25 minuter eller tills muffinsen är genomstekt. Du kan kontrollera huruvida dessa muffins är klara genom att sätta in en tandpetare. Kommer den ut ren är muffinsen klara. Om inte, låt dem stå i ugnen i ytterligare fem minuter.
 • När du är klar tar du ut muffinsformen från ugnen och låter den stå tills muffinsen når rumstemperatur. Tjäna!

Fler glutenfria veganska muffinsrecept:

Hummingbird muffins

Äppelsmula muffins

bananmuffins

Pistaschmuffins

Tranbärsmuffins

Blåbärsmuffins på vit bakgrund halverad

Om du gillade dessa veganska glutenfria blåbärsmuffins och skulle vilja se fler, gå med mig på Youtube , Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *