November 29, 2023
Glutenfria veganska bullar – hälsosammare steg

Glutenfria veganska bullar – hälsosammare steg

Glutenfria veganska bullar är fuktiga, smakrika och mjuka. Tillverkade med glutenfria och veganska ingredienser, dessa middagsrullar är ett måste för jul- och semestermiddagar. Dessa rullar är mycket lätta att förbereda, med enkla steg att följa; du måste göra dessa jästrullar som ett proffs och imponera på dina gäster.

Den senaste tiden har jag gjort många glutenfria veganska brödrecept och jag har njutit av det eftersom resultatet är mycket bättre än de köpta i butik som smakar kartong. Kolla in min Glutenfria brödpinnar, Kryddnejlika blad rullar, Bröd utan knådning, Och Glutenfria vitlöksknutor.

ingredienser till bullar

Fördelning av ingredienser

här är allt du behöver för att göra dessa fluffiga middagsrullar.

 • Torrjäst: Aktiv torrjäst är en typ av matsvamp som är en obligatorisk ingrediens i varje bakad produkt. Det fungerar som jäsmedel och gör brödet mjukt, luftigt och mjukt. Det reagerar med andra föreningar och fångar luft i brödet, vilket gör att degen blir dubbelt så stor. Även om du kan hitta två typer av jäst på marknaden, kommer vi att använda aktiv torrjäst för hennes recept. Den största skillnaden mellan aktiv torrjäst och snabbjäst är att du behöver aktivera den aktiva torrjästen. Du kan enkelt få det i vilken mataffär som helst.
 • Mandelmjölk: du behöver varm mandelmjölk. Det är en avgörande ingrediens för att aktivera aktiv torrjäst. Mandelmjölk är en växtbaserad mjölk. Du kan också använda sojamjölk eller cashewmjölk för detta recept.
 • Socker: socker är också en avgörande ingrediens i detta recept. Den används inte för att söta frallorna utan för att aktivera och jäsa jästen. Jästen livnär sig på sockret och som ett resultat ser du små bubblor dyka upp i blandningen. Jag använde ekologiskt rörsocker till detta recept, men du kan även använda strösocker.
 • Avokado olja: Avokadoolja är rik på näringsämnen. Det är ett av de hälsosamma fetterna. Om du inte har avokadoolja, använd olivolja eller rapsolja.
 • Brunt rismjöl: Jag använde brunt rismjöl till detta recept. Det är ett fullkornsmjöl laddat med näringsämnen. Dessutom är den glutenfri. Brunt ris har en nötaktig smak.
 • Hirsmjöl: Du kan enkelt hitta hirsmjöl i de flesta stora hälsokostbutiker eller på nätet. Det ger en lätt textur till bullarna. Tillsammans med brunt ris utgör det grunden för detta recept.
 • Tapiokastärkelse: Tapiokastärkelse är en pulverformig, smaklös ingrediens. Det är veganskt och glutenfritt. Tapiokastärkelsen hjälper till att ge kropp åt de veganska bullarna och fungerar även som bindemedel.
 • Pilrotsstärkelse: Det är också en unflavored pulveriserad ingrediens som används för att göra glutenfria bakverk.
 • Äppelmos: Äppelmos är en vegansk ingrediens som tjänar flera syften i bakning. Den är gjord av äpplen, socker och citronsaft. Äppelmos är inte bara hälsosamt och minskar kaloriantalet i bakverk, utan det hjälper dem också att hålla sig fräscha längre.
 • Xantangummi : Denna livsmedelstillsats används ofta i veganska bakrecept för dess bindande egenskaper. Det är ett perfekt substitut för ett ägg. Som en klibbig gel som för samman ingredienserna. Det gör bullarna luftiga, mjuka och låter dem behålla sin form.
 • Bakpulver: bakpulver är ett annat jäsmedel. Det fångar luft inuti bullarna under gräddningen. Som ett resultat stiger de bra när de tillagas och visar sig vara mjuka och läckra.
 • Salt: Balansera smakerna genom att krydda degen med salt.
 • Veganskt smör: gjord på smält veganskt smör, hackad vitlök och salt, använd veganskt smör generöst för att pensla bullarna och ge dem en blank finish. Du kan också lägga till torkade italienska kryddor.

degboll till middag i en stor vit skål

Hur gör man veganska och glutenfria bullar?

Att förbereda glutenfria veganska semlor är väldigt enkelt. Stegen är ganska grundläggande. Allt du behöver göra är att jäsa jästen, blanda de torra och våta ingredienserna, låt den stå och grädda. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig att uppnå perfekt tillagade middagsrullar:

Steg 1: först och främst måste du “bevisa jästen”. Att jäsa jäst är väldigt enkelt. Börja med att värma mandelmjölken tills den är ljummen. Observera att den ska vara ljummen, inte varm. Tillsätt nu jästen och sockret till mandelmjölken och låt stå i 5-7 minuter tills skum uppstår ovanpå blandningen. När den har aktiverats, tillsätt avokadooljan och äppelmosen och blanda väl.

2:a steget: I en stor skål, tillsätt det glutenfria universalmjölet, rismjölet, pilrotsstärkelsen, tapiokastärkelsen, linfrö, xantangummi, bakpulver och salt. Vispa de torra ingredienserna och börja hälla jäst- och äppelmossblandningen i de torra ingredienserna.

Steg 3: Blanda väl och knåda tills du får en deg. Du kan använda en elektrisk mixer med paddlar

Steg 4: Lägg degen i en stor skål lätt smord med olja, rulla degbollen med oljan, täck med en fuktig handduk eller plastfolie på en sval, torr plats i en timme eller tills degen fördubblats i volym.

Steg 5: Spraya eller pensla lätt en 9-tums gryta eller kakform med olja. Gnid in händerna med olja, dela degen i 8 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll. och lägg sida vid sida i den förberedda pannan.

Steg 6: Täck pannan med plastfolie eller en ren kökshandduk och låt den jäsa på en varm, torr plats i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 400 grader F.

Steg 7: Grädda i 25-30 minuter tills de är gyllenbruna och rullarna är spänstiga vid beröring.

Steg 8: Ta ut ur ugnen och pensla med vitlökssmör.

deg till bullar i en vit panna

Tips för att göra veganska frallor

Tänk på dessa få saker när du gör veganska middagsrullar:

 • Mätning är nyckeln. Mät försiktigt upp mjöl och vätska.
 • Om degen verkar kladdig, tillsätt mer hirs- eller rismjöl. Om det är svårt, tillsätt lite mandelmjölk.
 • Har du inte pilrots- eller tapiokastärkelse? Använd bara en och dubbla mängden.
 • Du kan också använda havremjöl och durramjöl istället för hirsmjöl eller brunt rismjöl.
 • Låt degbollarna vila i 60 minuter. Detta är avgörande för att få perfekta bullar, så hoppa inte över det här steget.
 • Du kan lägga till vitlök eller färska örter i smöret och pensla veganbullarna med det. Detta kommer att lägga till smak och arom.

Hur förvarar man veganska bullar?

Jag rekommenderar inte att förvara överblivna veganska semlor i kylen. Detta beror på att de kommer att torka ut. Det är därför bäst att förvara överblivna rullar i rumstemperatur. De kommer att hålla i upp till 2 dagar. Dessutom kan du även frysa glutenfria veganska middagsrullar. Slå in dem i bakplåtspapper, följt av folie, och lägg dem i en lufttät behållare eller plastpåse med ziplock. Frys i upp till 2 månader. För att värma upp, låt dem tina upp först och grädda dem i ugnen tills de är skumma igen.

Andra veganska sidorätter

 1. Vegansk pupusa
 2. Venezuelanska arepas
 3. Varmvatten majsbröd
 4. Glutenfritt veganskt tunnbröd
 5. Duchess potatis
 6. Veganska samosa muffins
 7. Potatisstaplar

Om du tyckte om den här artikeln om glutenfria veganska bullar och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *