Grön Detox Smoothie – Hälsosammare steg

Att dricka en grön detoxsmoothie på morgonen kan hjälpa dig att få i dig mer näringsämnen och levande enzymer i en måltid än du skulle äta på flera dagar!

Det kan vara svårt att laga och äta så många olika grönsaker, speciellt på hektiska arbetsdagar. En snabb grön smoothie hjälper dig att få i dig en enorm mängd näringsämnen för att börja dagen. Jag dricker det också ibland till lunch för att ladda batterierna vid middagstid!

Fruktsmaken är mer dominerande i denna smoothie. Så det är ett bra sätt att få dina barn att äta mer grönsaker.

FÖR HELA LISTA ÖVER INGREDIENSER, SCROLL NER FÖR ATT SE RECEPTKORTET I SLUTET. MEN INNAN DU SCROLLAR, KONTROLLERA DEN VIKTIGA INFORMATIONEN SOM INGÅR I RETTEN.

Ursprungligen publicerad den 9 januari 2018.

Vad är denna gröna detoxsmoothie?

Jag tycker att termen detox är överskattat nuförtiden. Många olika livsmedel säljs som otroliga detoxmat, med många snygga teer och pulver som alternativ.

Nu säger jag inte att dessa inte är bra, faktiskt har jag definitivt några i mina skåp just nu. Det enklaste och billigaste detoxalternativet är dock förmodligen just i ditt kök.

Du förstår, en bra detox är helt enkelt naturliga hela livsmedel som hjälper din kropp att frigöra gifter. Våra kroppar är fantastiska och den här processen sker redan hela tiden, det är bara det att du kan ge den en hjälpande hand.

Jag tycker att detta är särskilt bra att göra efter särskilt ohälsosamma perioder. Jag tror inte på restriktioner, eftersom de orsakar hetsätning. Njut istället av maten du älskar samtidigt som du äter hälsosamt.

Denna smoothie är ett perfekt exempel på något du kan dricka som hjälper dig att må bättre, kanske efter några tunga måltider.

Speciellt om du eller din familj är kräsna ätare, är en grön detox smoothie det perfekta sättet att injicera de viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter de innehåller.

Tropisk Smoothie Coffee Detox Island Grön Smoothie

Tropical Smoothie Cafe Detox Island Green Smoothie är en av mina favoriter att ta när jag är ute på stan eller handlar. Det är så gott samtidigt som det fortfarande är lågt i kalorier och socker, speciellt jämfört med de flesta snabbmatsmoothies.

Även om detta är ett bra alternativ att ha i åtanke när du behöver ett shoppingalternativ, som någon som bor på landet, kan jag inte alltid gå in till stan för en smoothie. Det skulle absolut inte vara vettigt att köra, tyvärr.

Denna gröna detox-smoothie designades med Tropical Smoothie-versionen i åtanke, och jag tycker att den definitivt är ett bra substitut. Jag gillar också att den kan anpassas efter min personliga smak.

Näringsvärde av grönkål

Grönkål är en bladgrön grönsak i Brassica-familjen, en svavelhaltig grönsak som broccoli, kål och brysselkål. Det har blivit mycket populärt i Europa och USA, särskilt de senaste åren. Grönkål växer bra i både varma och kalla klimat, men trivs även i kalla klimat, där den tenderar att ha en sötare smak.

Grönkål är rik på vitamin A, karotenoider, lutein och zeaxantin, som är utmärkta för att skydda ögonen från UV-strålar och förebygga grå starr.

En kopp rå grönkål innehåller en rekommenderad daglig servering av 134 % C-vitamin.

Forskning verkar visa att C-vitamin hjälper till att bekämpa infektioner, oxiderar kolesterol och är antiinflammatoriskt, vilket också är fördelaktigt vid autoimmuna sjukdomar. Den reparerar och stärker också hudens kollagen, vilket ger den en ungdomlig lyster.

Ir innehåller en hög dos kalcium, vilket stärker ben och tänder.

Grönkål innehåller även mangan, som är ett spårmineral och en utmärkt fettförbrännare eftersom det metaboliserar och använder energi från proteiner och kolhydrater, vilket gör det ännu mer effektivt för viktminskning. Den producerar fettsyror, viktiga för könshormoner och nervsystemet.

Grönkål är utmärkt för dem som försöker gå ner i vikt; En kopp grönkål har bara 36 kalorier. Den är fettfri och fiberrik, vilket hjälper din kropp att hålla sig mätt längre och håller dina blodsockernivåer låga. Det främjar också regelbunden tarmrörelse och förhindrar förstoppning.

Grönkål bekämpar hjärtsjukdomar genom att ta bort plack från blodkärlen och kan också förhindra stroke.

Spenat näring

 • För det första är spenat hög i olösliga fibrer. Olösliga fibrer är extremt viktiga för din matsmältningshälsa och håller ditt matsmältningssystem på rätt spår genom att eliminera förstoppning.
 • Spenat är rik på vitaminerna A, C och K1.
 • Dessutom är den också rik på mineraler som järn och kalcium.
 • Den är rik på antioxidanter, hjälper därför till att förebygga cancer och minskar inflammation.
 • Det förbättrar också hälsan hos dina ögon och förbättrar din syn.

Ingredienser i receptet för grön smoothie detox

Näringsvärde och hälsofördelar med avokado

Avokado är en näringsrik frukt som erbjuder många hälsofördelar. Packad med viktiga näringsämnen är den känd för sin krämiga konsistens och mångsidiga kulinariska tillämpningar.

Avokado är en utmärkt källa till hälsosamma enkelomättade fetter, som kan bidra till att förbättra hjärthälsa genom att minska det onda kolesterolet.

Dessa fetter hjälper också till med absorptionen av fettlösliga vitaminer som vitamin A, D, E och K. Dessutom har avokado lågt innehåll av mättat fett och innehåller inget kolesterol.

Avokado är rik på kostfiber, vilket stöder en hälsosam matsmältning och bidrar till en känsla av mättnad, vilket gör dem till ett utmärkt komplement till en balanserad kost eller viktkontroll.

Frukten är också en bra källa till vitaminer och mineraler som kalium, vitamin C, vitamin E, vitamin K, vitamin B5 och folat. Kalium, i synnerhet, spelar en avgörande roll för att upprätthålla god hjärtfunktion och reglera blodtrycket.

Dessutom innehåller avokado en mängd nyttiga fytokemikalier som är viktiga för ögonhälsan och som kan bidra till att minska risken för åldersrelaterad makuladegeneration.

Avokados näringsprofil är förknippad med antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan ge skydd mot kroniska sjukdomar som artrit, hjärt-kärlsjukdomar och vissa typer av cancer.

De hälsosamma fetterna och näringsämnena som finns i avokado stödjer också hudens hälsa. De ger näring och återfuktar, medan antioxidanter hjälper till att bekämpa oxidativ stress och främjar en ungdomlig hy.

Hälsofördelar med ingefära

Ingefära innehåller många näringsämnen och föreningar som är bra för din kropps hälsa. Dessa inkluderar gingerol, järn, makronäringsämnen (kolhydrater, proteiner och lipider), magnesium, fosfor, kalium, vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B6 (pyridoxin), vitamin B9 (folat), vitamin C (askorbinsyra) . syra) och zink.

Ingefära är en mångsidig krydda med en lång historia av medicinsk användning och erbjuder många hälsofördelar tack vare dess kraftfulla bioaktiva föreningar.

Ingefära används traditionellt för att hjälpa matsmältningen genom att lindra symtom som illamående, uppblåsthet och matsmältningsbesvär.

Det har också antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska inflammation och smärta vid tillstånd som artros och muskelvärk.

Dessutom har ingefära visat potential att stödja immunförsvaret, minska oxidativ stress, förbättra blodcirkulationen och främja kardiovaskulär hälsa.

Hälsofördelar med banan

Bananer har många hälsofördelar och kan ätas till frukost, lunch eller middag. Några av de näringsämnen som finns i bananer är kalium, vitamin C, vitamin B6, magnesium, koppar, fibrer och protein.

Att äta bananer är också ett bra sätt att bibehålla blodsockernivån, hjälpa matsmältningen, bibehålla hjärthälsa, gå ner i vikt och är lätt att inkludera i din kost.

Bananer är också mycket mättande och kommer att hålla dig från att känna dig hungrig i flera timmar. Detta kommer avsevärt att hjälpa dem som gör viktminskningsplaner. Dessutom innehåller en medelstor banan bara 102 kalorier.

Bananer innehåller också bioaktiva växtföreningar som dopamin och katekin. Dopamin från bananer fungerar som en antioxidant och katekin kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar.

Näring för mandelmjölk

Mandlar innehåller enkelomättade fetter och innehåller inte kolesterol. Enkelomättade fetter är hälsosamma fetter som är kända för att sänka LDL-kolesterol (dåligt kolesterol) och förebygga hjärtsjukdomar.

Mandel innehåller också vitamin E, en antioxidant som är fördelaktig för att neutralisera fria radikaler.

Studier har visat att mandel kontrollerar blodsockernivån och förhindrar blodsockerhöjningar. Konsumtion av mandel är därför fördelaktigt för att förebygga diabetes.

Andra näringsämnen inkluderar kalcium, mangan, magnesium, fosfor, koppar, kalium och zink.

Jag älskar att äta mandel som ett snabbt och nyttigt mellanmål, och detsamma kan sägas om ett glas mandelmjölk. Med sitt mineral- och hälsosamma fettinnehåll är det en bra återfuktande dryck.

Grön detox smoothie recept:

 • Mandelmjölk
 • Ananas
 • Fryst banan
 • Spenat
 • Advokat
 • Ingefära

Hur förbereder man en grön detoxsmoothie?

Använda en snabbmixer, som t.ex Blendtec Eller Vitamixser till att smoothien blir flytande, vilket gör den mycket lättare att smälta.

Det är ett så enkelt recept, och ibland tillsätter jag glass för ett mer piffigt resultat. Häll alla ingredienser i mixern och mixa tills det är slätt och krämigt.

Gröna smoothies är en stor del av ett viktminskningsprogram. De är låga i fett, höga på fibrer, vatten och näringsämnen och kan enkelt ersätta en måltid.

Gröna smoothies håller dig nöjd eftersom de är rika på fibrer och dessutom ökar energin. De är snabba och enkla att tillaga och kan förvaras i en tättsluten behållare i kylen i två dagar.

Hälsosam hemlagad avokadosmoothie i masonburkar med spenat och ananas

Andra smoothierecept att prova

Om du gillade den här artikeln och vill se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebook & Twitter

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner Glutenfri och vegansk för nybörjare Och Veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *