November 29, 2023
Hälsosam Air Fryer Peach recept

Hälsosam Air Fryer Peach recept

Det är rent Air Fryer fiske Receptet är en läcker och enkel efterrätt som din familj kommer att vilja ha om och om igen.

Dessa air fryer persikor är perfekt att dunkla med Ananas kolasås och serveras med en kula vegansk kokosglass eller Kokosvispad grädde.

persikor för fritös persikor i 2 gröna papperskorgar på grå marmorbakgrund

Eftersom jag är på gränsen till medelåldern har jag bestämt mig för att jag verkligen behöver fokusera ännu mer på egenvård. En av de saker jag bestämde mig för att göra är att eliminera eller minska användningen av gratis oljor i min matlagning. Jag har gjort det här förut, så det är inte svårt att göra, men en Air Fryer gör det verkligen lättare.

Jag älskar att det är enkelt att använda airfryern, jag behöver inte värma upp ugnen eller använda grillen för att förbereda 2 persikor till min man och jag. Luftfritösen tillagar persikor till perfektion utan olja eller smör, så de har lägre kalorier, men smakar fantastiskt med sin karamelliserade smak.

Dessa luftstekta persikor var så läckra att min man köpte fler persikor dagen efter så att jag kunde göra fler!

Varför du kommer att älska detta Air Fryer Peach-recept

 • Snabbt och enkelt: Det här receptet tar bara några minuter att förbereda, vilket gör det till ett perfekt val för en snabb efterrätt.
 • Minimala ingredienser: Du behöver bara mogna persikor och en touch av kokossocker (vilket är valfritt) för att skapa en utsökt godbit.
 • Skuldfri efterrätt: Dessa Air Fryer Persikor är vägen att gå för en läcker efterrätt utan de oönskade kalorierna.
 • Ingen värme i köket: Att använda airfryer håller ditt kök svalt, vilket är särskilt tilltalande under de varma sommarmånaderna.

Ingredienser för luftfriterade persikor

Allt du behöver är 2 enkla ingredienser för detta air fryer persika recept, och den andra ingrediensen är helt valfri!

 • Persikor: Jag rekommenderar att du använder mogna, saftiga persikor eftersom de är naturligt sötare.
 • Kokos Socker: Valfritt, men rekommenderas, speciellt om dina persikor inte är helt mogna.

Kolla in några av mina andra hälsosamma persikorecept som Glutenfritt veganskt bananpersikabröd, Glutenfri vegansk persikapannkaka, Glutenfri Vegan Peach Cobbler.

Hur man gör persikor i Air Fryer

 1. Tvätta dina persikor under kallt rinnande vatten och torka dem med en ren disktrasa eller hushållspapper.
 2. Skär persikorna på mitten från stjälk till persikosvans och ta bort gropen i mitten.
 3. Klä airfryer-korgen med bakplåtspapper. Ordna persikohalvorna med snittsidan uppåt i korgen.
 4. Strö kokossocker över persikorna.
 5. Ställ in airfryern på 370 grader och luftstek persikorna i 15 till 20 minuter beroende på din airfryer eller hur mogna dina persikor är.
 6. Servera med en klick Ananas kolasås och en sked vegansk vaniljglass eller Kokosvispad grädde.

Expertråd

 • Om du kyler dina persikor kommer de att sluta mogna, så se till att kyla dem först när de är helt mogna.
 • Att använda bakplåtspapper i fritösen hjälper till att förhindra att persikor fastnar i korgen och gör städningen enklare.
 • Tillagningstiden för dina luftfriterade persikor kan variera beroende på hur mogna dina persikor är och den specifika luftfriteringsmodellen. Håll ett öga på dem, och om de är väldigt mogna kan de koka snabbare.

Byten och variationer

Istället för bara kokossocker, strö dina persikor med en blandning av kanel och en nypa muskotnöt eller kryddpeppar innan du luftsteker dem. Detta kommer att ge varma, mysiga smaker till dina persikor.

Du kan också skapa en knaprig topping genom att blanda ihop havregryn, hackade nötter (som mandel eller pekannötter), lite kokosolja och en touch av lönnsirap. Strö denna blandning över persikorna innan du luftsteker dem för en krispig kontrast.

Förvaringsrekommendationer

Kylskåp

Om du har överblivna luftstekta persikor, låt dem svalna till rumstemperatur. Lägg dem sedan i en lufttät behållare och förvara dem i kylen. De ska hålla sig fräscha i en dag eller två.

Återuppvärmning

När du är redo att njuta av dina överblivna persikor, kan du värma dem i mikrovågsugnen för en snabb uppvärmning. Alternativt kan du använda airfryern igen för att värma upp dem tills de når önskad temperatur.

Tänk på att konsistensen på uppvärmda persikor kan vara något annorlunda än färska luftfriterade persikor, men de kommer fortfarande att vara smakrika.

Hur man serverar luftfriterade persikor

Vi älskar dessa air fryer persikor som duggar med Ananas kolasås och serveras med en kula vegansk kokosglass eller Kokosvispad grädde!

Vanliga frågor om recept

Hur vet man om en persika är mogen?

För att se om en persika är mogen, kommer du att märka att mogen persika har en doftande doft från stjälken. Alternativt kan du också försiktigt trycka på skalet och om det blir något spel och det känns mjukt vid beröring så är din persika mogen. Var försiktig med denna metod, eftersom du lätt kan skada en mogen persika!

Hur mognar man en persika?

Lämna dina omogna persikor på disken i en dag eller två. Persikorna mognar väldigt snabbt på sommaren, så håll ett öga på dem!

Ska jag skala persikor innan luftfritering?

Att skala persikorna är valfritt. Huden kan lägga till textur och näringsämnen till rätten, men du kan skala den om du föredrar en slätare konsistens.

Kan jag använda luftstekta persikor i andra recept?

Absolut! Överblivna luftstekta persikor kan användas som topping till vilken frukost eller efterrätt som helst.

Andra fantastiska Air Fryer-recept att göra

Airfryer persikohalvor på vit tallrik med vegansk glass och kolasås på en sked

Om du gör det här receptet, ta ett foto och använd hashtaggen #healthiersteps — vi älskar att se dina recept på Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok Här.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner. Glutenfria och veganska för nybörjare och veganska recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *