November 29, 2023
Hälsosam matsmältningsjuice – hälsosammare steg

Hälsosam matsmältningsjuice – hälsosammare steg

Denna hälsosamma matsmältningsjuice kan hjälpa till att lugna din mage och främja bättre matsmältning när du har en orolig mage.

Juicer är väldigt populära för tillfället. Juicebarer dyker upp över hela landet, hörnbutiker erbjuder även juicedrycker, och jag ser många människor som börjar en diet med enbart juice på mina sociala medier.

Min första erfarenhet av juice var för 25 år sedan, när jag försökte gå ner i vikt för ett evenemang genom att bara dricka frukt- och grönsaksjuice i tre dagar. När jag ser tillbaka så krävdes det så mycket disciplin.

Jag gick upp mycket i vikt och jag ville betala mycket för att få tillbaka min fysik före barnet. Men för att vara ärlig så var det galet av mig att jobba 11 timmar om dagen och bara dricka juice i tre dagar.

Om du har ont i magen är det viktigt att ge matsmältningssystemet en paus. Enkelt uttryckt betyder det att vi måste minska den arbetsbelastning vi lägger på den.

Så om du vill förbättra din matsmältningshälsa och lindra matsmältningsproblem, prova att äta enbart juice eller smoothie.

Denna hälsosamma matsmältningsjuice stimulerar produktionen av matsmältningsjuicer. Det är enkelt att göra med bara ett fåtal ingredienser, men utsökt ändå. Att konsumera denna dryck regelbundet hjälper också till att gå ner i vikt.

koppar frisk grön matsmältningsjuice på träyta

Är denna juice hälsosam?

Ja, ananas och äpplen, rika på C-vitamin och magnesium, har utmärkta renande egenskaper. Magnesium är viktigt för hälsan hos dina muskler och nervsystem, medan C-vitamin stödjer ditt immunförsvar genom att tillhandahålla antioxidanter.

Ananas är en näringsrik tropisk frukt som är fullproppad med hälsosamma näringsämnen som vitaminer, antioxidanter och enzymer. De kan förbättra matsmältningen, stärka benen och stärka immunförsvaret. Dessutom är ananas låg i kalorier trots att de är läckra.

Ingefära, citron eller till och med lime, kommer att ge en uppfriskande touch till din drink som går utöver smak. Ingefära är en populär superfood på grund av dess många hälsofördelar, inklusive dess förmåga att hjälpa matsmältningen, minska inflammation och bakterietillväxt och till och med förhindra infektioner. De prokinetiska egenskaperna hos ingefära, som främjar en korrekt funktion av vårt Migratory Motor Complex (MMC), matsmältningssystemets rengöringsmekanism, är en extra viktig egenskap. Den vanligaste bakomliggande faktorn som orsakar återkommande SIBO är defekt MMC.

Citron hjälper också matsmältningen, är fullproppad med fytonäringsämnen och vitamin C, hjälper dig att gå ner i vikt, och viktigast av allt, förhindrar bildandet av njursten och håller din lever frisk.

Varför ska du prova denna hälsosamma matsmältningsjuice?

 • Förbättrar ämnesomsättningen
 • Kraftfullt rengöringsmedel
 • Lindra matsmältningsbesvär
 • Inflammatorisk tarmsjukdom
 • Öka bra bakterier i matsmältningskanalen
 • Minskar vikt och fett
 • Lindra förstoppning
 • Ökar immuniteten
 • Denna hälsosamma dryck är så enkel att göra och kräver bara ett fåtal ingredienser. Det tar cirka fem minuter att förbereda!
 • Det är unikt! Gästerna kommer att imponeras av dess smak och livfulla färg. Så se till att du förbereder det för dem.

Ingredienser som används

 • Gröna äpplen: Jag använde Granny Smiths. Lämna skalet på äpplet som det är källan till pektinet. Pektin är en löslig fiber som hjälper matsmältningen och minskar inflammation.
 • Ananas: Välj en fin, mogen, fräsch ananas. För att spara tid och ansträngning kan du också köpa färdigskurna ananas.
 • Citron: Avgiftar och renar levern för att bibehålla en hälsosam matsmältning, samtidigt som den skyddar kroppen mot immunförsvarsbrister.
 • Ingefära: Ökar näringsupptaget samtidigt som tarminflammation minskar! Hjälper också att påskynda flödet av mat genom magen, och därigenom lindra de negativa effekterna av försenad matsmältning.

Hur förbereder man en hälsosam matsmältningsjuice?

Tvätta och hacka frukten. Du kan blötlägga frukten i en skål med äppelcidervinäger för att ta bort bekämpningsmedel. För att göra juice, tillsätt hackad frukt och ingefära i din juicepress och låt det verka. Juice tidigt på dagen eller mitt på dagen för att få så mycket juice som möjligt. Servera genast eller förvara i en tätslutande glasburk. Om du inte har en juicepress kan du blanda ingredienserna med vatten i en mixer och sila.

Lagringsförslag

 • Du kan förvara nygjorda naturliga juicer i kylen i cirka tre till fem dagar, även om smaken och fräschören kommer att minska något efteråt.
 • Så du borde göra det från grunden, enligt mig. Och drick upp eventuella rester du kan ha inom 24 timmar.
 • Den kan frysas i upp till 2 månader i valfri fryssäker behållare.
 • Låt den tina i kylen och använd den sedan.

Fler juicekombinationer att prova:

Juicer är fantastiska eftersom du kan blanda vad du vill och de är otroligt anpassningsbara. Varför inte experimentera med bananer, gurkor eller apelsiner? Prova också:

 • Tillsätt grön juice och juice från gröna grönsaker som grönkål, grönkål, selleri, babyspenat, basilika eller persilja.
 • Lägg till andra avgiftande livsmedel som rödbetor, morötter, gurkmeja och andra

Valfria inblandningar

 • Du kan tillsätta lite av ditt favoritsötningsmedel om juicen inte är extremt söt (granulerad eller flytande, kokossocker, agave, etc.). Alternativt är Erythritol/Swerve ett sockerfritt sötningsmedel som kan användas.
 • Tillsätt en nypa spiskummin för en indisk touch.
 • Tillsätt sellerijuice, kokosvatten, citronsaft, äppeljuice,
 • Färska myntablad kan läggas till drycken vid servering. Du kommer inte ångra det.
 • Svart salt har en obehaglig arom, men det kompletterar ananasjuice och spiskummin väldigt bra.
 • Även om det kan verka konstigt, förhöjer tillsatsen av salt och svartpeppar verkligen smaken.

Andra hälsosamma drycker recept

Är färska fruktjuicer hälsosamma?

Detta enkla juicerecept är inte bara gott utan också fördelaktigt för din hälsa. Att avgifta kroppen, öka alkaliska nivåer och få energi och mental klarhet är alla fördelar som kan uppnås genom att dricka färsk fruktjuice regelbundet.

Juicing är en fantastisk metod som ett växande antal människor använder för att gå ner i vikt (särskilt magfett), få ​​i sig mer näringsämnen och stödja en hälsosam livsstil.

Vissa människor ersätter äppeljuice med äppelcidervinäger, men jag föredrar att använda färsk äppeljuice.

Kan jag lagra denna juice?

Även om det är möjligt, föreslår jag det inte eftersom det med tiden tenderar att förlora sin näring. Förbered den och njut av den direkt.

Är det nödvändigt att skala äppelskal?

Nej, det är inte nödvändigt så länge du använder ekologiska frukter och grönsaker.

grön juice i en glasburk och hallon på en träyta

När kan jag dricka denna juice för att avgifta?

Jag rekommenderar att du dricker denna detoxjuice på morgonen på fastande mage.

Kan jag lägga till andra örter och kryddor?

Färska kryddor? Snälla, ja! Mynta och persilja är mina två favoritgröna örter att juice. Båda är otroligt hälsosamma och ger en underbar fräsch smak. Enligt forskning innehåller en halv kopp persilja betydande nivåer av vitamin C, A och K samt antioxidanter inklusive flavonoider och karotenoider. Förutom att främja ben-, hjärt- och ögonhälsa, hjälper persilja också att förebygga cancer. Allt detta för ett lågt antal kalorier och massor av smak.

Drottningen av örter bra för tarmen är mynta. Detta hjälper mot IBS, eller colon irritabile, som autoimmuna krigare som jag är bekanta med. Dessutom hjälper det till att bekämpa dålig andedräkt och matsmältningsproblem.

Finns det en risk med juicer?

 • Personer med njurproblem bör vara försiktiga med vad de konsumerar, eftersom produkter som innehåller oxalat (element rika på C-vitamin) kan göra njursten värre.
 • Enbart fruktjuicer kan minska kalorier och tillfälligt minska vikten, men de är inte hållbara utan träning och andra långsiktiga viktminskningsstrategier.
 • Ananas innehåller mycket socker.
 • Minska risken för inflammatorisk tarmsjukdom
 • Juicer kan sprida sjukdomar om de inte förvaras på rätt sätt i kylen eller om grönsaker inte rengörs väl före juicening.
 • Juicer som innehåller laxermedel och andra tarmstimulerande ingredienser kan orsaka betydande förlust av näringsämnen i avföringen. Överdriven konsumtion av otillräckliga kalorier kan orsaka låga blodsockernivåer och beröva kroppen den energi den behöver, vilket kan leda till intensiv hunger, huvudvärk, uttorkning, svaghet och till och med svimningsanfall. Juicer bör därför inte användas istället för alla måltider.

Vilka är fördelarna med rå fruktjuice?

Fruktjuice är ett utmärkt sätt att säkerställa att vår kropp får alla de näringsämnen den behöver. Men juicerna du köper i snabbköpet är olika. De har inte samma hälsofördelar som juice eftersom de innehåller mycket socker och tillsatser för att förbättra smaken.

Det är rättvist att säga att, med undantag för färskpressad juice, de flesta av dem ger praktiskt taget inget anmärkningsvärt näringsvärde och tenderar att öka insulinnivåerna och orsaka fettlagring.

Däremot är rå fruktjuice ett utmärkt sätt att få dessa fördelar utan insulinspik eller extra fettlagring. Smaken kanske inte är så “söt”, speciellt om du är van att fokusera på juicer med hög sockerhalt, men denna typ av juice har många hälsofördelar.

Hur man väljer den bästa ananasen för juice?

Det enklaste sättet att se om en ananas är mogen och saftig är att känna på basen. Den är redo att hackas och saftas om den luktar gott och fruktigt. Om det inte luktar är det inte klart än. När lukten blir väldigt vinaktig har den kommit för långt.

Färgen på ananas kan ofta lura. Trots att de är gröna är vissa ananas redan mogna, medan andra, även om de är gula, ännu inte är mogna.

Dessutom, trots sin lilla storlek, bör ananasen vara tung och ge lite under tryck. Kassera alla som har mjuka fläckar, eftersom det tyder på blåmärken.

När du köper ananas, tänk på att undermogna frukter är ohälsosamma att konsumera eftersom de saknar smak och inte är saftiga.

Om den inte ser mogen ut, förvara den i två till tre dagar. Det kommer att rivas.

Ha en underbar helg och njut av denna läckra och renande drink!

Om du gillar och uppskattar det här receptet, tveka inte att lämna en kommentar för att låta mig veta vad du tycker.

Om du gillade den här artikeln om Healthy Digestion Juice och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *