November 29, 2023
Hälsosam vegansk black bean brownies (oljefri)

Hälsosam vegansk black bean brownies (oljefri)

Dessa hälsosamma veganska brownies med svarta bönor visar att du kan ha en utsökt vegansk efterrätt samtidigt som du är glutenfri, oljefri och fri från raffinerat socker!

Enkla veganska brownies med svarta bönor med nötter närbild.Enkla veganska brownies med svarta bönor med nötter närbild.

Om du letar efter en utsökt chokladdessert kommer du att älska dessa. Hälsosam Vegan Black Bean Brownies.

Vi har en till glutenfri brownie med svarta bönor; men vi blev ombedda om en ännu hälsosammare version – närmare bestämt en utan olja och raffinerat socker.

Ändå var vårt huvudsakliga mål att ge dig ett hälsosammare alternativ med chokladdessert; vi ville inte offra smak eller smak.

Och ja, vi vet, kan det verkligen smaka gott? Ja det är möjligt !

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Dessutom levereras 15 enkla recept direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

staplade hälsosamma veganska brownies med svarta bönor.staplade hälsosamma veganska brownies med svarta bönor.

Varför du kommer att älska hälsosamma veganska Black Bean Brownies

Ingredienser till hands

Vi försöker alltid, när det är möjligt, att använda ingredienser som de flesta har i sitt skafferi och detta recept är inget undantag.

Det här receptet använder bara 10 ingredienser och nästan allt är en som de flesta har i sitt skafferi hela tiden om du bakar regelbundet.

Enkel rengöring

Alla ingredienserna för detta recept passerar genom matberedaren för att blanda och häll sedan direkt i en ugnsform. Detta innebär mindre disk för dig i slutändan och en enkel rengöringsprocess!

Bra smak

Genom allt, det du kommer att älska mest av allt är att kunna njuta av en läcker chokladgodis som är hälsosammare och fortfarande lika läcker!

Hälsosamma, veganska black bean brownieingredienser.Hälsosamma, veganska brownieingredienser för svarta bönor.

Hälsosam Vegan Black Bean Brownies Ingredienser

Nedan följer anteckningar om ingredienserna innan vi kommer in på det fullständiga receptet som finns längre ner i den här artikeln om hur man gör detta recept för black bean brownie:

Ingredienserna du behöver är:

 • Svarta bönor – Svarta bönor fungerar som mjölkällan för detta recept. Det viktigaste att tänka på när du använder bönor är att se till att de är så torra som möjligt.
 • kakao pulver – vi använder holländsk bearbetad kakao för detta recept, men du kan använda vilken osötad kakao du har till hands
 • mandelsmör – nötsmöret fungerar som ett bindemedel för receptet, hjälper till att hålla ihop allt och ger också en utsökt nötaktig smak till receptet
 • salt – salt hjälper till att förstärka och lyfta fram smakerna i rätten
 • havre – Havren hjälper också till att binda och hålla detta recept helt glutenfritt
 • lönnsirap Och kokossocker – vi använder två olika naturliga sockerarter i detta recept för att förhöja sötman. Både flytande och icke-flytande versioner hjälper till att ge den perfekta balansen av konsistens, såväl som en läcker balans mellan sötma.
 • vanilj – precis som salt förhöjer vanilj bara smakerna hos alla andra ingredienser
 • bakpulver – det gör det lättare att jäsa brownies med resten av ingredienserna
 • mejerifria chokladchips – vem älskar inte mer choklad och vi lägger också gärna på strössel för en liten konsistensskillnad

Ersättningar och varianter:

 • Svarta bönor – vi rekommenderar inte att byta svarta bönor med andra bönor
 • mandelsmör – andra nötsmör eller solsmör kan användas för att ersätta mandelsmöret i detta recept. Observera att skillnaden i smak kan påverka receptets slutliga smak. Du kan gör enkelt ditt eget nötsmör Också!
 • havre – du kan byta mot mandelmjöl, men du måste mäta efter vikt
 • socker – lönnsirap kan ersättas med agave eller dadelsirap. Kokossockret skulle kunna ersättas med farinsocker.
 • nötter– om du gillar nötter i ditt recept, hacka gärna några och lägg till dem i ditt recept

Steg för steg instruktioner:

I en matberedare vill du lägga till alla dina ingredienser utom dina icke-mejeriska chokladchips. Blanda sedan tills det är slätt och enhetligt.

en ugnsform med hälsosam, ogräddad vegansk black bean browniesmet.en ugnsform med hälsosam, ogräddad vegansk black bean browniesmet.

Ta sedan bort mitten av din matberedare och rör ner chokladbitarna. Blanda och lägg sedan blandningen i en 8×8 ugnsform klädd med bakplåtspapper och bred ut den i ett jämnt lager.

Grädda sedan i ugnen tills den stelnat. Ta bort och låt svalna.

En närbild av veganska brownies med svarta bönor med nötter och chokladbitar ovanpå.En närbild av veganska brownies med svarta bönor med nötter och chokladbitar ovanpå.

Vanliga frågor:

Kan jag förbereda detta recept i förväg?

Dessa hälsosamma veganska brownies med svarta bönor är bra i upp till 7 dagar, så du kan göra dem minst så många dagar i förväg.

Hur torkar man svarta bönor?

Ett av de viktigaste stegen är att torka dina svarta bönor. Det kan du göra genom att lägga dem på en plåt och sätta in dem i ugnen på 300 grader i cirka 10 till 15 minuter tills all fukt har absorberats.

Du kan också låta dem torka på en handduk. Denna metod tar cirka 30 till 60 minuter. Du kan påskynda den här metoden genom att själv slå in dem i handduken.

Kan jag göra dessa topp 8 allergener allergenfria?

Du vill använda sunbutter istället för nötsmör. Använd dessutom icke-mejeribaserade chokladchips som Enjoy Life som finns i gratis topp 8.

Kan jag göra en mindre mängd brownies?

Istället för hela receptet kan du dela det på mitten och istället för att smörja en 8X8-panna, smörja en vanlig brödform. Fortsätt med att förbereda receptet enligt anvisningarna. De kommer att ha samma tjocklek.

Glutenfria veganska chokladkakor med ett glas mjölk. Glutenfria veganska chokladkakor med ett glas mjölk.

Vilka andra glutenfria veganska dessertrecept ska jag prova?

Uppenbarligen, när du väl provar detta och inser hur läckra veganska desserter kan vara, kommer du att vilja prova mer. Här är några fantastiska mejerifria dessertrecept du bör prova:

De flesta av våra recept på veganska kakor kan också tillagas glutenfritt med en en-till-en glutenfri mjölblandning.

Nåla fast dessa hälsosamma veganska brownies med svarta bönor för senare!

Hälsosamma veganska brownies med svarta bönor och valnöt.Hälsosamma veganska brownies med svarta bönor och valnöt.

Skriv ut receptet

Veganska Black Bean Brownies

Dessa hälsosamma veganska brownies med svarta bönor visar att du kan ha en utsökt vegansk efterrätt samtidigt som du är glutenfri, oljefri och fri från raffinerat socker!

Förberedelsetidtio minuter

Tillagningstid20 minuter

Ha sönder15 minuter

Total tid45 minuter

Kurs: Efterrätt

Kök: amerikansk

Serveringar: 16 brownies

Kalorier: 163kilokalorier

Instruktioner

 • Låt rinna av, skölj och torka dina bönor helt.* Värm ugnen till 350 grader och smörj en 8X8-panna.

 • I en matberedare, tillsätt alla dina ingredienser utom chipsen och mixa tills det är slätt. Ta bort mitten från matberedaren och tillsätt chipsen. Vispa. Häll brownieblandningen i den smorda formen.

 • Grädda i 18 till 20 minuter eller tills en insatt tandpetare kommer ut ren.

 • Låt sitta i 15 minuter innan du skär. Skär i 16 brownies (eller önskad storlek).

Video

Anmärkningar

*Se anteckningar i artikeln om hur man torkar bönor om du är osäker
**Se artikeln för anteckningar om de 8 bästa allergifria varianterna.
***Näringsdata är endast uppskattningar. Använd ditt eget varumärkes näringsvärden för att kontrollera mot våra uppskattningar.
Se artikeln för tips och tricks, som hur man vinner en mindre summa.

Näring

Del: 1älva | Kalorier: 163kilokalorier | Kolhydrater: 21g | Protein: 5g | Fett: 8g | Mättat fett: 2g | Fleromättade fetter: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Natrium: 39mg | Kalium: 202mg | Fiber: 4g | Socker: tiog | Vitamin A: 2UI | Kalcium: 61mg | Järn: 2mg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *