November 29, 2023
Heart of Palm Salad – Hälsosammare steg

Heart of Palm Salad – Hälsosammare steg

Denna hjärtan av palmsallad kräver ingen tillagning och kräver minimal förberedelse. Det är veganskt, ganska uppfriskande, gott och hälsosamt! Servera den ensam eller med ditt favoritprotein!

Detta är en av de enklaste tillbehören att göra och smakar fantastiskt. Jag lagade det ofta och älskade att göra det personligt.

Det går snabbt att göra och innehåller massor av livfulla smaker. Den kan serveras som en enkel vegansk lunch eller toppas med vegansk fisk eller smulas sönder vegansk fetaost.

Du kanske undrar, “Vad är hjärtan av palm?” » Är de friska? Här är uppdateringen om denna mystiska ingrediens eftersom den är ganska spännande.

Hjärta av palmsallad i lager i en vit skål

Vad är hjärtat av palm?

Palmens hjärta är en grönsak som skördats från hjärtat av en palm. Deras ursprung går tillbaka till Maya-civilisationerna i Syd- och Centralamerika. Alla delar av palmen användes av forntida civilisationer i regionen, från den ätbara kärnan till den robusta barken som användes i konstruktionen.

Tidigare hotade hjärtat av palmtillverkningen Brasiliens icarapalmpopulation; men hjärtan är nu tagna från snabbare växande, icke-utrotningshotade palmer.

Efter skörden hackas hjärtan och sylts eller konserveras i vatten eller saltlake. I de flesta livsmedelsbutiker är det svårt att hitta färska hjärtan av palm. Färska, de är ganska ömtåliga.

Hjärtat av palmsallad

Du kan äta hjärtan av palmer råa. Idag används de i dips, sallader och många andra rätter. De kan också användas som köttersättning för vegetarianer. Stekta, stekta, grillade och rostade rätter är viktiga inslag i det central- och sydamerikanska köket.

Palmhjärtan skärs i tunna cylindrar och säljs hela eller skivade. De ser inte ut som någon annan grönsak.

Palmhjärtan har en smak som ofta jämförs med kronärtskockshjärtan, men de har ett mildare bett, lite sötare, mindre surt och en läcker kombination av krispigt och sötma i sin konsistens.

Palmhjärtan är ett vanligt substitut för köttälskande vegetarianer som vill ha en köttig känsla. När du blir vegetarian “krabba fritter”, krabbköttet kan ersättas med palmhjärtan. De kan användas som fyllning till Tacos Eller smörgåsar en gång riven och tillagad i lämplig sås. Du kan göra något som smakar bläckfisk genom att doppa den i smeten och sedan steka den.

De ger sallader en unik, tropisk smak. Du hittar hackade grönsakssallader gjorda med palmhjärtan i Latinamerika, inklusive Brasilien, Ecuador och Costa Rica.

Förutom att vara mångsidig är den palmhjärtan är näringskraftverk. Palmhjärtan är en utmärkt källa till protein eftersom de innehåller 17 distinkta aminosyror. Dessutom är de höga i fiber, låga i fett och socker, och en mängd nyttiga vitaminer och mineraler. Ett viktigt vitamin är vitamin B6, som är nödvändigt för en sund utveckling och tillväxt av din hud, nervsystem, hjärna och många andra kroppsorgan.

Hälsofördelar med Heart of Palm

Denna ovanliga och opretentiösa grönsak erbjuder ett antal viktiga hälsofördelar, inklusive:

Bra för hjärthälsa

Kalium är det mest förekommande mineralet bland de många vitaminer och mineraler som finns i hjärtat av palmen. Kalium är viktigt för att upprätthålla ditt hjärtas hälsa.

Det kan hjälpa till att hantera högt blodtryck genom att minska natriumintaget och minska spänningen i blodkärlsväggarna, förutom att stimulera hjärtat att pumpa blod genom hela kroppen.

Reparera kroppsvävnader

Kroppen kan inte fungera utan aminosyror och proteiner, de biomolekyler de utgör. De nio nödvändiga aminosyrorna, de som din kropp inte kan producera själv och måste få från maten, finns lyckligtvis alla i hjärtat av handflatan. Att reparera skadade vävnader är en av nyckelrollerna för dessa aminosyror.

Minska illamående på morgonen

Illamående och kräkningar drabbar mer än hälften av gravida kvinnor under de första månaderna av graviditeten. Pyridoxin, allmänt känt som vitamin B6, är ett av de näringsämnen som finns i hjärtat av handflatan som hjälper till att lindra effekterna av illamående på morgonen. I kombination med doxylamin har detta vitamin den största förmågan att bota illamående på morgonen.

SCROLL NER TILL DETALJERAD RECEPTMEN JAG BER DIG ATT INTE HOPPA ATT LÄSA INFORMATIONEN SOM INGÅR I BURBEN.

Varför kommer du att älska denna hjärtat av palmsallad?

 • Den är enkel att förbereda och klar på mindre än 10 minuter.
 • Det finns bara 6 ingredienser totalt, plus salt.
 • Det går snabbt att göra och innehåller massor av livfulla smaker.
 • Det passar bra med nästan allt.
 • En av de enklaste tillbehören att tillaga är utan tvekan denna läckra sallad.
 • Den kan serveras som ett enkelt växtbaserat lunchalternativ eller toppas med ostsmulor.
 • Palmhjärtan smakar som kronärtskockshjärtan och har en mjuk, krispig konsistens. Själv gillar jag att äta dem hela som mellanmål, men jag föredrar dem ännu mer tärnade i en sallad.
 • Även efter några dagars förberedelser smälter texturerna av denna sallad ihop så bra och ger den en fin crunch.

Ingredienser för Heart of Palm Salad

Ingredienser för hjärtat av palmsallad

 • Palmhjärta: Stjärningrediensen i denna sallad är hjärtat av palm. Det är en krispig grönsak som skördats från mitten av palmen. Smaken liknar en kombination av kronärtskockor och sparris. De är bekväma eftersom du bara kan öppna en burk och skiva dem för att slänga dem i en sallad.
 • Tomater: Tomater används för att underlätta matsmältningen och hjälpa till att avgifta kroppen. Dessutom hjälper de till att kontrollera astma, minska inflammation och bekämpa högt kolesterol. Dessutom, för att släcka törst, kan tomater också hjälpa till vid behandling av olika njurinfektioner.
 • Rödlök: Innan du lägger löken i salladen kan du blötlägga lökskivorna i 30 minuter i kallt vatten. Detta mjukar upp löken så att du kan njuta av dess smak utan att behöva skrika “lök” vid bordet.
 • Advokat: Skalade, urkärnade och skivade.
 • Limejuice: Börja med att tillsätta lite färsk limejuice. Andra kan läggas till vid behov.
 • Finhackad vitlök: Använd färsk för mer smak.
 • Salt att smaka: En nypa salt hjälper till att balansera smakerna.

Hur gör man hjärta av palmsallad?

Lägg det hackade hjärtat av palm i en skål med tomater, rödlök och avokado. Tillsätt lime, vitlök och salt. Blanda för att kombinera. Servera omedelbart.

Vad ska man servera till hjärtan av palmsallad

Denna sallad är mångsidig nog att tjäna som huvudrätt, tillbehör eller till och med ett mellanmål. Dessutom är det fantastiskt att ta med picknick och potlucks.

Eftersom smakerna kompletterar en rad olika kök passar de bra med tacos, grillar och till och med pasta. Jag gillar den även som en lätt middag med varmt SRSLY surdegsbröd.

Dessutom,

 • Använd den för att göra tortillas.
 • Det är en bra fyllning för smörgåsar.
 • Toppa med ett urval av kex.

Hur länge håller hjärtat av palmsallad?

Din överblivna sallad håller sig i kylen i upp till två dagar om du täcker den väl, men det är bäst att äta den samma dag som du gör den. Frys det inte, snälla.

Varianter

 • Vill du ha en mer rejäl rätt kan ruccola med framgång läggas till denna sallad. Ruccolablad kan också användas som bas att lägga salladen på.
 • Om du föredrar starkare smaker, försök att tillsätta mer kryddor till dressingen som mald spiskummin, svartpeppar eller cayennepeppar, etc.

Kockens anteckningar:

 • Handflatans hjärtan ska alltid sköljas väl före användning.
 • Smakerna i denna sallad är bäst efter några timmars kylning i kylen, men du kan servera den direkt om det behövs.

Andra salladsrecept att prova:

Vanliga frågor

Hur smakar palmhjärtan?

Ungefär som kronärtskockshjärtan och vit sparris är smaken av ett hjärta av palm ganska mild. De är hårda och krispiga, men ändå mjuka och lätta att tugga.

Hur ser en hjärta av palmsallad ut?

Att göra denna sallad med palmhjärtan är riktigt snabbt och enkelt. Den smakar bäst när smakerna hunnit blandas, så jag rekommenderar att göra den dagen du planerar att servera den. Även om konsistensen på avokadon och tomater ofta har försvagats något av limejuicen så smakar de fortfarande bra nästa dag även om de är mindre aptitliga.

Var kan man köpa palmhjärtan?

Palmhjärtan finns vanligtvis i livsmedelsbutiker, där de erbjuds i burkar och burkar tillsammans med oliver och kronärtskockor, men de är ofta dyra. Hearts of Palm finns att köpa på Amazon.com, och ibland kan du hitta dem där för lite mindre pengar.

Vad är skillnaden mellan hjärtan av palm och kronärtskockshjärtan?

Heart of Palm erbjuder färre kalorier och kolhydrater, ungefär dubbelt så mycket fiberinnehåll, tredubblat järninnehållet och mer C-vitamin än kronärtskockshjärtan. Men kronärtskockshjärtan är rika på vitamin A.

hjärta av palmsallad recept med tomat och avokado

Om du gillar och uppskattar det här receptet, tveka inte att lämna en kommentar för att låta mig veta vad du tycker.

Om du gillade den här artikeln om Heart Of Palm Salad och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *