November 29, 2023
Jamaicansk majsmjölspudding – hälsosammare steg

Jamaicansk majsmjölspudding – hälsosammare steg

Majsmjölspudding är en av de mest populära karibiska desserterna, som avnjuts året runt, men är särskilt populär under semestern.

Jag minns när jag var liten såg jag fram emot att köpa en bit av Miss Marys majsmjölspudding eller sötpotatispudding efter skolan. Den var mjuk, fluffig och den krämiga vaniljsåsen på toppen var en riktig fröjd.

Skiva av jamaicansk majsmjölpudding

Min mamma gjorde också sin version som jag också njöt av med färsk kokosmjölk, en blandning av kryddor, muskotnöt och vanilj.

Jag är så glad att jag nu kan skapa mina egna veganska och glutenfria versioner, bl.a Sötpotatispudding Och Jamaicansk julkaka Det påminner mig om de där sorglösa dagarna.

Min inspiration till detta recept på jamaicansk majsmjölspudding kom för några dagar sedan när min bror från England skickade mig ett foto på majsmjölspuddingen han gjorde. Det såg fantastiskt ut, så jag bad honom dela sitt recept med mig så att jag kunde göra en vegansk version.

Innan han hann svara kom jag ihåg att jag för flera år sedan hade gjort en vegansk version av Grace Foods Majsmjöl Pudding och det var otroligt.

Jag sa snabbt till henne att inte bry sig (eftersom jag inte ville vänta) och skickade en länk till Graces recept till henne och berättade att jag skulle göra en vegansk variant istället. Han skrev tillbaka och sa Wow, det här var själva receptet han gjorde.

Varför du kommer att älska detta recept på majsmjölpudding

 • Autentiska karibiska smaker: Den fångar de autentiska smakerna från Jamaica, vilket gör den till en utsökt smak av Karibien.
 • Perfekt för semestern: Den här efterrätten är särskilt populär runt helgerna, vilket gör den till ett festligt och tröstande tillskott till dina firande.
 • Krämig kokoskräm: Den krämiga kokosnötskrämfyllningen ger en ljuvlig, söt kontrast till puddingens fasta konsistens, vilket skapar en läcker texturupplevelse.
 • Rik och välsmakande: Införandet av kryddor som kanel och muskotnöt, samt kokosmjölk, resulterar i en rik, smakrik efterrätt som är en sann överseende.
Majsmjöl Pudding

Nödvändiga ingredienser

 • Kokosmjölk: Tillför en rik, krämig, tropisk smak till puddingen, vilket förstärker dess äkthet.
 • Icke-mejeriskt smör (valfritt): Bidrar till puddingens rikedom och lägger till ett lager av smak och sötma.
 • Ekologiskt rörsocker: Sötar pudding, balanserar naturliga smaker och tillför sötma.
 • Salt: Förstärker den övergripande smaken genom att ta fram andra smakkomponenter i rätten.
 • Kanel: Tillsätter varma, aromatiska toner till pudding, vilket ger den en utsökt kryddig smak.
 • Malen muskotnöt: Ger en touch av nötaktig och lätt söt smak, som kompletterar de andra kryddorna.
 • Vanilj: Genomsyrar puddingen med en behaglig aromatisk essens, vilket förstärker dess övergripande attraktionskraft.
 • Majsmjöl: Fungerar som huvudingrediens och ger puddingen dess karaktäristiska konsistens och smak.
 • AlltSyfte GlutenGratis mjöl (eller vanligt mjöl): Hjälper till att binda och tjockna puddingen.
 • Russin: Introducerar söta, sega bitar till puddingen, vilket ger utbrott av sötma och konsistens.
 • Vaniljsås gjord med Kokosmjölk, socker, Och Kanel ger en krämig, söt kontrast till puddingens fasta bas.

FÖR HELA LISTA ÖVER INGREDIENSER, SCROLL NER FÖR ATT SE RECEPTKORTET I SLUTET.

Hur man gör jamaicansk majsmjölpudding

För att göra en vegansk och glutenfri jamaicansk majsmjölspudding använde jag majsmjöl och Krusteaz glutenfritt mjöl för alla ändamål. Du kan ersätta med vanligt allroundmjöl.

 1. I en stor skål, kombinera majsmjöl och allsidigt mjöl. Koka upp kokosmjölk, vatten, vegetabiliskt smör, socker, salt och kryddor i en stor kastrull på medelhög värme. Sänk värmen och låt puttra.
 2. Använd en visp och häll långsamt majsmjöl/mjölblandningen i sjudande vätska under konstant omrörning tills en tjock blandning bildas, fortsätt röra för att ta bort eventuella klumpar.
 3. Tillsätt russinen och rör om, täck pannan och låt sjuda i cirka 10 minuter, rör om då och då. Medan majsmjölet kokar, förbered vaniljsås.
 4. För att förbereda vaniljsåsen, blanda kokosmjölken, sockret och kanelen i ett medium och ställ åt sidan.
 5. Häll majsmjölsblandningen i den förberedda pannan, häll vaniljsåsen över puddingen och grädda i 45 minuter.
 6. Låt cornponen svalna i 15 minuter innan du skivar majsmjölspuddingen.
Jamaicansk majsmjölpudding

Expertråd

 • För optimal smak och konsistens rekommenderas att man använder konserverad helfet kokosmjölk eller färsk kokosmjölk. Undvik att använda lätt eller utspädd kokosmjölk, eftersom det inte ger samma rikedom.
 • När du tillsätter majsmjöl och mjölblandningen till den sjudande vätskan, var noga med att röra hela tiden för att förhindra att klumpar bildas. Detta är avgörande för att uppnå en jämn konsistens.
 • För att göra det lättare att ta bort puddingen från pannan och se till att den inte fastnar, fodra ugnsformen med bakplåtspapper och pensla med olja eller använd matlagningsspray.
 • Håll ett öga på puddingen medan den kokar. Bakningen bör ta cirka 45 minuter, men ugnarna kan variera. Kontrollera om det är färdigt genom att föra in en tandpetare eller kniv i mitten; den ska komma ut ren när puddingen är klar.

Byten och variationer

 • Frukttillskott: Experimentera med olika torkade frukter som vinbär, hackade torkade aprikoser eller dadlar istället för russin för en unik smak.
 • Nötter: Lägg till ett knaprigt element genom att inkorporera hackade nötter som mandel, pekannötter eller valnötter i puddingblandningen.
 • Krydda: Om du gillar kryddigare desserter, överväg att lägga till en nypa mald kryddnejlika eller kryddpeppar till puddingen för ett extra lager av värme och komplexitet.
 • Kokosnötsvarianter: Du kan anpassa kokoselementet genom att använda rostade kokosflingor för extra textur och smak. Alternativt kan du blanda i en matsked kokosextrakt för att intensifiera kokossmaken.

Förvaringstips

Omgivningstemperatur: Majsmjölspudding kan stå i rumstemperatur i några timmar om du planerar att servera den samma dag. Det är dock tillrådligt att kyla det om du inte kommer att konsumera det inom några timmar, särskilt i varma eller fuktiga klimat.

Kylskåp: För längre förvaring, placera den kylda majsmjölspuddingen i en lufttät behållare eller slå in den tätt i plastfolie. Förvara den i kylen. Rätt förvarad kan den hålla i upp till 3-4 dagar.

Frys: Om du vill lagra majsmjölspudding under en längre tid, överväg att frysa den. För att frysa, skär puddingen i portioner och linda in varje skiva i plastfolie eller folie. Placera inslagna portioner i en återförslutningsbar fryspåse, ta bort så mycket luft som möjligt.

Fryst majsmjölspudding kan hålla i upp till 2-3 månader.

Upptining: När du är redo att njuta av den frysta puddingen, överför den till kylen för att tina långsamt över natten.

Alternativt kan du värma upp enskilda skivor i mikron eller ugnen efter att ha fryst in dem, men konsistensen kan vara något annorlunda.

Presentationsförslag

Jamaicansk majsmjölspudding kan avnjutas varm eller kyld, så du kan servera den hur du vill. Vissa njuter av den direkt ur ugnen, medan andra föredrar den kyld i kylen.

Vanliga frågor om recept

Ska jag använda konserverad kokosmjölk eller kartong kokosmjölk?

Använd konserverad helfet kokosmjölk eller färsk kokosmjölk gjord från grunden. Majsmjölspudding är en rik dessert full av smak, så det är bäst att använda outspädd kokosmjölk.

Kan jag justera puddingens sötma?

Ja, du kan anpassa sötman efter din smak. Tillsätt mer eller mindre socker beroende på dina önskemål. Du kan också experimentera med olika typer av sötningsmedel, som farinsocker eller lönnsirap.

Kan jag göra individuella miniportioner av denna majsmjölspudding?

Ja, du kan göra miniportioner av majsmjölspudding med cupcakeliners eller små ramekins. Anpassa tillagningstiden därefter, eftersom miniportioner kan tillagas snabbare.

Vilken typ av majsmjöl ska jag använda?

Det rekommenderas att använda fin- eller medelmalet majsmjöl till denna pudding. Även om grovt majsmjöl kan användas, kan det resultera i en något annorlunda konsistens.

Andra jamaicanska recept med majsmjöl

Jamaicansk majsmjölpudding

Andra fantastiska jamaicanska recept

Om du gör detta recept på jamaicansk majsmjölsgröt, ta ett foto och använd hashtaggen #healthiersteps — vi älskar att se dina recept på Instagram, Facebook och Twitter!

Gå med i våra nya Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer från våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner Glutenfri och vegansk för nybörjare Och Veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *