Jordnötssmör och gelésmoothie

Dyk in i det här läckra blogginlägget som innehåller en jordnötssmör och gelésmoothie, ett recept som säkerligen kommer att fängsla inte bara barn utan även barn i hjärtat. Denna goding kommer säkerligen att tillfredsställa alla och erövra även de mest krävande ätare.

Vi betonar att använda naturligt, sockerfritt jordnötssmör, vilket låter banans inneboende sötma balansera smakerna perfekt. Upptäck hur denna enkla men läckra smoothie kan lägga till en rolig och näringsrik twist till din vanliga meny.

Jordnötssmör innehåller mycket protein, vilket gör denna smoothie idealisk för frukost, mellanmål eller en drink innan träningen. Denna hälsosamma smoothie tar bara 5 minuter att förbereda.

Ingredienser för jordnötssmör och gelésmoothie

Mandelmjölk: Ett utsökt mejerifritt alternativ, mandelmjölk ger en krämig textur till smoothien samtidigt som den håller den lätt och hälsosam. Den är fullproppad med viktiga näringsämnen och är ett utmärkt val för dem som följer en vegan eller laktosfri diet.

Jordgubbar: Dessa livfulla bär ger en friskhet och naturlig sötma till smoothien. Fullpackade med antioxidanter, C-vitamin och fibrer, tillför jordgubbar en näringspunch samtidigt som de skapar den klassiska “gelé”-smaken som vi alla älskar.

Banan: Den obesjungna hjälten i många smoothies, bananer erbjuder naturlig sötma och en tjock, krämig konsistens. Dessutom är de en fantastisk källa till viktiga näringsämnen som kalium, vitamin B6 och fibrer, vilket gör din smoothie inte bara godare utan också hälsosammare.

Jordnötssmör: Denna ingrediens introducerar ett rikt, krämigt inslag till smoothien, vilket lyfter den till en helt ny nivå av läckerhet. Med sitt höga proteininnehåll ger naturligt jordnötssmör (helst utan tillsatt socker) en näringsrik och tillfredsställande dimension som gör att du känner dig mätt längre.

Hur man gör en jordnötssmör och gelésmoothie

Välj dina ingredienser: Du behöver följande till din smoothie: mandelmjölk, jordgubbar, banan och jordnötssmör.

Förbered din frukt: Börja med att tvätta dina jordgubbar väl, ta sedan bort stjälkarna. När det gäller bananen, skala den och skär den i bitar. Detta kommer att göra blandningen lättare.

Blanda ihop allt: Lägg nu din mandelmjölk, jordgubbar, bananbitar och en sked jordnötssmör i din mixer. Mixa ingredienserna tills de får en slät, krämig konsistens.

Smaka av och justera: Ge din smoothie en smak. Om det inte är tillräckligt sött för dig, överväg att lägga till lite mer banan eller en klick lönnsirap. Om den är för tjock, tillsätt lite mer mandelmjölk.

Servera och njut: Häll upp din goda jordnötssmör och gelésmoothie i ett glas och njut! Denna smoothie avnjuts bäst direkt, men du kan också kyla den i upp till ett dygn.

Det är allt! Du har gjort en näringsrik och läcker jordnötssmör och gelésmoothie som säkerligen kommer att tillfredsställa alla smaker.

Kan man lägga sylt i en smoothie?

Ja, du kan ersätta jordgubbs- eller druvsylt i din smoothie, se bara till att justera antalet tillsatta bananer.

Jag gillar inte bananer, vad mer kan jag använda för att söta min jordnötssmör och gelésmoothie?

Du kan använda dadlar, stevia, lönnsirap, kokossocker eller valfritt annat sötningsmedel.

Jordnötssmör Jelly Smoothie

Andra läckra smoothie-recept att prova:

Om du gör denna jordnötssmörsmoothie, ta ett foto och använd hashtaggen #healthiersteps — vi älskar att se dina recept på Instagram, Facebook och Twitter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *