Krukgrönsaksbiryani – gör den mjölkfri

Detta Krukgrönsak Biryani är restaurangens kvalitetsmåltid du har letat efter för att lägga till din måltidsplan! Du kommer att älska alla smaker!

grönsaksbiryani i en stor vit skål.

Detta krukgrönsak biryani är en fantastisk rätt som är perfekt för din måltidsplanering. Oavsett om du vill ha ett antiinflammatoriskt recept, en enkel allt-i-ett-rätt eller bara ett utsökt recept, så har den här det du behöver!

Du kommer att älska smakerna i slutet av denna maträtt!

Vad är biryani?

Biryani är en blandad risrätt inklusive grönsaker och kryddor. Ofta åtföljs det av kött; men i denna grönsaksbiryani-rätt är det inte fallet.

Även om det exakta ursprunget är okänt, gör muslimer i Sydasien anspråk på denna maträtt.

Vi påstår inte att detta är en autentisk rätt för någon speciell kultur och vår variation kan skilja sig från andra biryani-rätter du kanske har vuxit upp med eller ätit på restauranger. Vi hoppas att du gillar vår version av denna maträtt.

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Dessutom levereras 15 enkla recept direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

Hoppa till:

Varför du kommer att älska detta recept

 • Gott – Genom att använda ingredienserna i deras naturliga form kan vi ge en enorm smakhöjning till denna en-pott-måltid.
 • Känsla efter att ha ätit– när du äter denna måltid känns din kropp underbar. Inte mätt eller uppsvälld, men nöjd och tacksam
 • Mångsidig – Du kan enkelt byta örter eller kryddor, även de grönsaker som används för att skapa enorm mångsidighet i ett enda recept

🥘Receptets ingredienser

ingredienser för vegetabilisk biryani.ingredienser för vegetabilisk biryani.

Samla dina ingredienser!

 • Brunt basmatiris – vi använder ett brunt basmatiris inte bara av antiinflammatoriska skäl, utan också för att vi gillar hur basmatiris håller sig i en panna utan att vara mosig
 • Grönsaker – vi använder en kombination av potatis, paprika, morötter och lök för denna version
 • Kikärtor- vi använder kikärter eftersom det inte finns något kött i denna växtbaserade variant. Kikärter ger inte bara konsistens utan också protein
 • Kryddor – Vi använder färska aromater och torkade örter för att skapa en smakrik och fantastisk rätt som kommer att förbättra dina sinnen.

Se mitt receptkort nedan för en fullständig lista över ingredienser med mått.

Ersättningar och varianter:

 • Brunt ris – du kan använda andra ris beroende på dina preferenser eller till och med använda ett annat spannmål som quinoa för detta recept. Det är viktigt att komma ihåg att du kan behöva justera förhållandet vätska till korn beroende på vilken typ av ris eller andra korn du använder.
 • Grönsaker – byt gärna grönsaker beroende på vad du har. Tänk alltid på tillagningstider för tätare grönsaker som potatis och en kortare tillagningstid för något som sparris. Andra grönsaksidéer är gröna bönor, majs, tomater, etc.
 • Kikärtor- byt gärna in saker som seitan, köttfria smulor, sojalockar, svamp, bönor och mer
 • Ytterligare element – Ibland innehåller biryani ägg – lägg gärna till lite varm tofu eller röra Just Egg i slutet av rätten om du föredrar den vägen.

Steg för steg instruktioner för Krukgrönsak Biryani:

koka lök och grönsaker för grönsaksbiryani.koka lök och grönsaker för grönsaksbiryani.

Steg 1. Tillsätt oljan i en gryta på medelhög värme. När den är uppvärmd, tillsätt löken och fräs tills den mjuknat (cirka 5 minuter).

2:a steget. Tillsätt stjärnanis, lagerblad, kryddnejlika, spiskummin, kanel, kardemumma, salt och peppar. Rosta kryddorna under konstant omrörning i 1 minut.

Tillsätt ingefära och vitlök och koka tills det doftar (cirka 30 sekunder). Tillsätt morötterna och potatisen. Koka i 2-3 minuter.

laga grönsaksbiryani i en gryta.laga grönsaksbiryani i en gryta.

Steg 3. Tillsätt paprika, cashewnötter, garam masala, chilipulver, koriander, gurkmeja och ytterligare salt. Rör om och koka i 2-3 minuter.

Tillsätt det avrunna riset och kikärtorna.

Steg 4. Tillsätt grönsaksfonden och kokosgrädden. Blanda väl och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda under lock i 20 till 25 minuter eller tills vätskan absorberats. Stäng av värmen och låt stå under lock i 10 minuter.

laga grönsaksbiryani i en stor vit och orange gryta.laga grönsaksbiryani i en stor vit och orange gryta.

Steg 5. Ta av locket, rör om försiktigt med en gaffel. Tillsätt russinen och citronsaften och rör om. Garnera med koriander. Tjäna.

stängd med grönsaksbiryani.stängd med grönsaksbiryani.

Vanliga frågor om recept:

Kan jag göra denna topp 9-rätt gratis?

Det finns kokosgrädde och cashewnötter i detta recept. Du kan utelämna cashewnötterna eller ersätta dem med en nöt som är säker för dig. Kokosgrädden kan ersättas med antingen en mejerifri yoghurt som du gillar (med hänsyn till smak) eller en mejerifri mjölk blandad med ½ msk majsstärkelse.

Kan jag förbereda den här rätten i förväg?

Ja, det här receptet är gjort som ett recept för måltid. När den har svalnat kan du förvara den i lufttäta behållare i kylen i upp till 5 dagar.

Kan jag dubbla detta recept?

Den här rätten gör mycket mat; dock ja. Du kommer att vilja se till att din kruka är tillräckligt stor eller så måste du använda två krukor.

Kan den frysas?

Vi rekommenderar inte att frysa detta recept.

Hur fixar man mosigt ris?

Ett av de största tipsen för att göra mosigt ris är att se till att du blötlägger det först. Den tar bort överflödig stärkelse för att hjälpa kornen att absorbera vatten bättre när de lagar mat.
Om du fortfarande får grötigt ris kan du:
1. lägg en bit bröd ovanpå riset och täck. brödet kommer att absorbera överflödig fukt.
2. Lägg på plåt i ett jämnt lager och ställ i kylen i 30 minuter
3. Grädda i 350F på en plåt i ett jämnt lager i 5 minuter.

Om ingen av dessa metoder fungerar rekommenderar vi att du skapar en ny batch.

Andra veganska risrecept att överväga:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Har du gjort och gillade det här receptet?
Klicka på de 5 stjärnorna i receptkortet ovan eller nedan i kommentarsfältet! Det här är ett bra sätt att stödja oss så att vi kan fortsätta att erbjuda fantastiska recept!

grönsaksbiryani i en stor vit skål.grönsaksbiryani i en stor vit skål.

Skriv ut receptet

Krukgrönsak Biryani

Detta Krukgrönsak Biryani är restaurangens kvalitetsmåltid du har letat efter för att lägga till din måltidsplan! Du kommer att älska alla smaker!

Förberedelsetidtio minuter

Tillagningstid40 minuter

Blötläggningstid20 minuter

Total tid1 timme tio minuter

Kurs: Huvudrätt

Kök: asiatiska

Diet: Glutenfri, vegan, vegetarisk

Serveringar: 8 serveringar

Kalorier: 310kilokalorier

Instruktioner

 • Blötlägg okokt ris i en skål täckt med vatten i 30 minuter. Dränera helt.

 • Tillsätt oljan i en gryta på medelhög värme. När den är uppvärmd, tillsätt löken och fräs tills den mjuknat (cirka 5 minuter). Tillsätt stjärnanis, lagerblad, kryddnejlika, spiskummin, kanel, kardemumma, salt och peppar. Rosta kryddorna under konstant omrörning i 1 minut.

 • Tillsätt ingefära och vitlök och koka tills det doftar (cirka 30 sekunder). Tillsätt morötterna och potatisen. Koka i 2-3 minuter. Tillsätt paprika, cashewnötter, garam masala, chilipulver, koriander, gurkmeja och ytterligare salt. Rör om och koka i 2-3 minuter.

 • Tillsätt det avrunna riset, kikärtorna, grönsaksfonden och kokosgrädden. Blanda väl och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda under lock i 20 till 25 minuter eller tills vätskan absorberats. Stäng av värmen och låt stå under lock i 10 minuter.

 • Ta av locket, rör om försiktigt med en gaffel. Tillsätt russinen och citronsaften och rör om. Garnera med koriander. Tjäna.

Video

Näring

Del: 1.5koppar | Kalorier: 310kilokalorier | Kolhydrater: 57g | Protein: 6g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Fleromättade fetter: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Natrium: 712mg | Kalium: 394mg | Fiber: 3g | Socker: 9g | Vitamin A: 3471UI | C-vitamin: 28mg | Kalcium: 47mg | Järn: 2mg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *