Lågkolhydratstunnbröd – hälsosammare steg

Spannmålsfritt och veganskt delat ärttunnbröd, närande och anpassningsbart. De är veganska, oljefria, sockerfria, fiberrika och proteinrika.

Det pratas mycket om att äta lågkolhydrat eller till och med följa en keto-diet. Människor gör allt de kan för att spåra sina makron och se till att vad de än äter inte ökar deras blodsocker. Men människor som vill leva keto-livsstilen, men också vill njuta av läckra tunnbröd, har inte många val.

Så där har du det, ett tunnbrödsrecept för alla önskningar.

Jag älskar detta tunnbröd som serveras med Instant Pinto Beans Eller Daal Makhnimed lite salsa och guacamole. Men ärligt talat, det är lika bra på egen hand.

Jag har varit på jakt hela året och försökt hitta ett tunnbröd med låga kolhydrater som är gott och tillfredsställande. Det är förstås inte alltid lätt att hitta en man gillar. Vissa kolhydratsnåla tunnbröd smakar kartong och vissa är väldigt feta. Och vissa är alldeles för salta för mina smaklökar!

Men så småningom lyckades jag göra det tunnbröd jag valde, low carb, nästan oljefritt, veganskt och glutenfritt.

Det här receptet resulterade i ett ganska gott lågkolhydrattunnbröd som ligger någonstans mellan en tortilla och ett riktigt butiksköpt tunnbröd. Det är enkelt, välsmakande och har inte många tunga ingredienser som gör dig nere. Dessutom är det väldigt enkelt att anpassa den med de kryddor du föredrar.

Låt oss gå in i detaljerna och ta reda på hur man gör delade ärttunnbröd. Men,

Som alltid föreslår jag att du inte hoppar över att läsa den användbara informationen som ingår i texten.

Vanliga recept

Se även Grammjöl tunnbröd (Besan Roti) Och Glutenfritt tunnbröd.

Vad är delade ärtor?

Delade ärter är en del av baljväxtfamiljen. Dessa är torkade åkerärter utan ytterskal. De delas sedan i två. I bönavdelningen i din lokala livsmedelsbutik är delade ärter lätta att få tag på.

Är delade ärtor hälsosamma?

Näringsprofilen för gröna ärtor är exceptionell. Gröna ärtor är låga i kalorier och rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. De innehåller också mycket protein och fibrer.

Gröna ärtor är rikligt med fibrer och är en av de största källorna till växtbaserat protein.

Att äta protein ökar nivåerna av flera hormoner som dämpar aptiten. I kombination med fibrer bromsar proteiner matsmältningen och ökar mättnadskänslan.

Flera egenskaper hos gröna ärtor kan stödja blodsockerreglering. Till att börja med orsakar de inte en drastisk ökning av blodsockernivåerna efter konsumtion (mätt med glykemiskt index eller GI). En diet rik på mat med lågt GI har visat sig vara fördelaktig för att kontrollera blodsockernivåerna.

Gröna ärtor är också en bra källa till protein och fibrer, vilket kan hjälpa till att reglera blodsockernivån.

De många kvaliteterna hos gröna ärtor kan hjälpa till vid behandling och förebyggande av flera kroniska sjukdomar, inklusive diabetes, cancer och hjärtsjukdomar.

Magnesium, kalium och kalcium är några av de hjärthälsosamma näringsämnena som finns i gröna ärtor.

Regelbunden konsumtion av gröna ärtor kan minska risken för att utveckla cancer, till stor del på grund av deras antioxidantinnehåll och antiinflammatoriska egenskaper. Dessutom innehåller gröna ärtor saponiner, en typ av växtförening med anti-canceregenskaper.

Varför kommer du att älska detta lågkolhydrattunnbröd?

Lågkolhydrattunnbröd kommer att tillfredsställa ditt begär efter en hälsosam livsstil med låg kolhydrater. Det här tunnbrödet är utsökt eftersom det är näringsrikt, lätt och fluffigt, men ändå tillräckligt fast för att smula sönder under gräddningen.

Plus, du vet hur mycket jag älskar rätter med färre ingredienser (de är gjorda med bara fyra ingredienser).

Dessutom är det:

 • Lätt att förbereda.
 • Klar på 15 minuter
 • Full av protein
 • Mätande och hälsosam
 • Glutenfri
 • Nästan oljefri
 • Väldigt bra!

Den kan användas som tillbehör till hälsosamma måltider eller som ett mellanmål!

grön delad doppning i silverskål

Ingredienser för Low Carb Flatbread

 • Gröna delade ärtor
 • Chiafrön
 • Salt
 • Vatten

Skölj de gröna delade ärtorna

Hur gör man Low Carb Flatbread?

 1. Sortera och tvätta de delade ärtorna och lägg dem i blöt över natten. Nästa dag, häll av vattnet, skölj och tillsätt de delade ärtorna i en mixer med chiafröna och salt.
 2. Tillsätt vatten och blanda tills degen är slät.
 3. Värm en stor stekpanna på medelhög värme och smörj pannan lätt. Tillsätt cirka ⅓ kopp av smeten, bred ut den i ett tunt lager med baksidan av en stor sked och koka tills det bubblar och kanterna är gyllenbruna, cirka 3 minuter.
 4. Vänd tunnbrödet och koka i ytterligare 3 minuter.
 5. Vänd tunnbrödet och servera.

i mixern finns delade ärtor, malda linfrön, vatten, salt

Vad ska man servera till lågkolhydratstunnbröd?

 • Curry och grytor passar perfekt med lågkolhydratstunnbröd, men de fungerar även bra som tillbehör till soppor och sallader.
 • Du kan alltid bara lägga till ost eller pesto för att göra det till en måltid eftersom det är rejält för brödet.
 • Du kan även servera den med mynta och tomatchutney.
 • Du kan servera den som en smörgås eller en wrap, men jag kommer också att dela med mig av ett recept på lågkolhydratpizza med detta tunnbröd som du också kommer att älska.

Jag älskar detta tunnbröd som serveras med Instant Pinto Beans Eller Daal Makhni, med lite salsa och guacamole. Men ärligt talat, det är lika bra på egen hand.

tunnbrödsdeg i panna

Lagra förslag

Lagra: Överblivet lågkolhydrattunnbröd kan förvaras i kylen i upp till en vecka i en lufttät behållare.

Frysa: Tunnbröd kan frysas i upp till två månader om det förvaras i en fryspåse med zip-top eller lufttät behållare.

Variationer du kan göra på detta recept

Här är några varianter och förslag för att göra detta recept kryddigt och gott:

 • Strö toppen med sesamfrön eller chiliflakes eller tillsätt dem i degen. Du kan också använda grön chilipasta, även om den kommer att ha en annan smak.
 • Om inget av det finns kan du ersätta röd chilipasta.
 • Använd valfri krydda eller favorit färska eller torkade örter, som rosmarin.
 • Om du inte har gröna delade ärtor kan du även använda gula delade ärtor eller linser för att göra tunnbröd med lågt kolhydratinnehåll.

Vanliga frågor

Hur smakar delat ärttunnbröd?

Den ovanliga konsistensen och smaken av dessa tunnbröd är de största överraskningarna. De har en krämig konsistens som är lite som en pannkaka och är rejäla som ett tunnbröd ska vara. Utan att veta hur de gjordes kan en person som äter dem tro att de gjordes med ägg.

Och smaken?

Ärttunnbröd har en fin vegetabilisk smak för mig och skulle vara jättegott med lite örter (som färsk persilja, koriander, rosmarin, basilika? Rör ner någon av dessa i degen skulle vara fantastiskt! Det finns så många bra alternativ att utforska.

Dessutom är de hopfällbara, ja.

Är gröna delade ärtor lågkolhydrater?

Ja. 0,25 kopp gröna delade ärtor ger totalt 32 g kolhydrater, 15 g nettokolhydrater, 11 g protein, 1 g fett och 170 kalorier. Den rekommenderade dagliga mängden kolhydrater är mellan 225 och 325 gram.

Är detta tunnbröd högt i kolhydrater?

De flesta tunnbröd är generellt höga i kolhydrater, men detta tunnbröd är det inte. Som i en kopp kokta delade ärtor finns det totalt 40,2 g kolhydrater. Om du bara äter ett tunnbröd (gjort med ett tunt lager av blandningen kommer det att ha väldigt lite kolhydrater per portion).

Är ärtor ketovänliga?

Alla baljväxter är inte lämpliga för en ketogen diet, vilket är dåliga nyheter. Om de äts med måtta är gröna ärtor ketovänliga. Den vanliga serveringen kan innehålla för mycket kolhydrater; dock kan blygsamma mängder säkert konsumeras på denna diet.

Vilka gula eller gröna delade ärtor är hälsosammare?

Delade ärtor är torkade gröna ärtor, skalade och kluvna. Båda typerna finns i grönt och gult. Näringsvärdet och hälsofördelarna för båda är liknande.

Kan man frysa lågkolhydratstunnbröd?

Ja, lågkolhydratstunnbröd kan frysas. Det finns två praktiska metoder för att göra detta.

Frys in tunnbröd: Tunnbröden förbereds som vanligt, får svalna helt och läggs sedan i separata fryspåsar. Tina den i rumstemperatur dagen före måltiden och värm den sedan i mikron i fem minuter.

Frysa in degen: Förbered degen, forma den till en boll, slå in den väl i plastfolie och ställ in den i frysen. När du är redo att använda den, tina den helt innan du formar den till tunnbrödsbitar. Laga mat som vanligt.

Är delade ärtor bra för viktminskning?

Delade ärtor kan i hög grad hjälpa dig i din viktminskningssatsning eftersom de är rika på protein och fibrer. Eftersom det håller dig mätt längre, är även en liten del av detta kök mättande. Dessutom saknar den fett och är rik på näringsämnen (rik på järn, magnesium, zink, folat, vitamin B1, B5 och K, etc.).

Vad är skillnaden mellan bröd och tunnbröd?

Tunnbröd är osyrat; det är ett slags bröd bakat utan tillsats av jäst eller jäsenzymer.

Är Naan-bröd detsamma som tunnbröd?

Pitabröd och naanbröd kallas båda tunnbröd. De är båda tillagade med jästdeg. Den största skillnaden mellan dem är att Naan vanligtvis görs med ägg och yoghurt, vilket gör den tjockare och ger den en distinkt konsistens när den tillagas.

Mat som passar bra till tunnbröd:

 1. Bahija ärtkålrot
 2. Basilika hummus
 3. Tofu och blomkålscurry
 4. Aubergine Fatteh

Handgjorda tunnbröd

Om du gillade den här artikeln om lågkolhydratstunnbröd och skulle vilja se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebookk & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *