November 29, 2023
Lätt Chana Masala (Vegan) – Gör det mjölkfritt

Lätt Chana Masala (Vegan) – Gör det mjölkfritt

Detta lätt chana masala är en läcker indisk kikärtscurry i tomat- och löksås. En utsökt vegansk komfortmiddagsidé. Klar på 30 minuter och helt topp 8 allergenfri.

Vegansk chana masala i en skål med naan på sidan och toppad med rödlök. Vegansk chana masala i en skål med naan på sidan och toppad med rödlök.

Detta lätt chana masala Receptet är en av de där tröstmåltiderna som du kan äta varje vecka och inte tröttna på.

Det är inte bara en enkel version av chana masala, utan den är fullproppad med ingredienser som du vanligtvis alltid har till hands, vilket gör det till en fantastisk måltid om du inte är säker på vad du ska göra eller behöver en idé om sista minuten.

Vad är Chana Masala?

Chana masala är en indisk basrätt. Chana översätts till kikärter och masala hänvisar till en blandning av kryddor som värmer upp en aromatisk.

Förutom kikärter och kryddor innehåller chana masala vanligtvis lök, vitlök, tomater och citronsaft.

Medan chana masala traditionellt är gjord av råa kikärter som blötläggs över natten, använder vi konserverade kikärter för en snabbare och enklare version.

Vi hävdar inte att detta är en äkta chana masala-rätt och vår variant kan skilja sig från vad du kanske har vuxit upp med eller ätit på restauranger. Vi hoppas att du gillar vår version av denna maträtt.

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Dessutom levereras 15 enkla recept direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

Hoppa till:

Whej du kommer att älska detta recept

 • Gott – Genom att använda ingredienserna i deras naturliga form kan vi ge en enorm smakhöjning till denna en-pott-måltid.
 • Känsla efter att ha ätit– när du äter denna måltid känns din kropp underbar. Inte mätt eller uppsvälld, men nöjd och tacksam
 • Lätt – Den här rätten använder mestadels skafferihäftklamrar som varje kök har för en enkel och läcker måltid som du kan äta när som helst

🥘RECEPT INGREDIENSER

ingredienser för vegansk chana masala på ett bord.ingredienser för vegansk chana masala på ett bord.

Samla dina ingredienser!

 • Kikärtor– är grunden för chana masala. Eftersom chana bokstavligen översätts till kikärter, är det basen i rätten. Det hjälper också till att ge protein och konsistens
 • Lök- en av baserna i chana masala är lök. Vi använder gul lök eftersom den ger bra smak, håller värmen och sjuder väl.
 • Tomater- vi gillar att använda eldrostade tomater för extra smak
 • Kryddor – Vi använder färska aromater och torkade örter för att skapa en smakrik och fantastisk rätt som kommer att förbättra dina sinnen.
 • Cashew smör – hjälper till att lägga till krämighet, sötma och tjocklek till masalan samt lite smak

Se mitt receptkort nedan för en fullständig lista över ingredienser med mått.

SUBSTITUTIONER OCH VARIATIONER:

 • Kikärtor– eftersom chana bokstavligen betyder kikärter, kommer det tekniskt sett inte längre att vara chana masala att byta denna ingrediens; men om du behöver eller vill kan du byta eller lägga till tofu, texturerat växtbaserat protein, en annan böna som Great Northern-bönor eller smörbönor och mer.
 • Lök- valfri färg på lök kommer att fungera i denna maträtt
 • Tomater- andra konserverade eller till och med färska tomater kan användas. Färska tomater kan kräva mer tillsatt salt
 • Cashew smör – kan ersättas med tahini, jordnötssmör eller solsmör. Observera att ändringarna kommer att ändra smaken.

Steg för steg instruktioner för Easy Chana Masala:

koka lök och steka kryddor i en holländsk ugn för chana masala.koka lök och steka kryddor i en holländsk ugn för chana masala.

Steg 1. I en stor gryta kommer du att bryna din lök. Du kan göra en snabb sauté eller låta dem koka längre och karamellisera. Ditt lagerblad kommer också att laga mat med löken.

2:a steget. Tillsätt vitlök, ingefära, kryddor, tomater och buljong. Rör om och skrapa.

matlagningsingredienser i en holländsk ugn för chana masala.matlagningsingredienser i en holländsk ugn för chana masala.

Steg 3. Tillsätt dina kikärter, rör om och täck. När det tjocknat, tillsätt cashewsmör, kasuri methi och citronsaft. Vispa. Tillsätt sedan koriandern och blanda igen.

närbild av chana masala i en skål garnerad med rödlök.närbild av chana masala i en skål garnerad med rödlök.

Vanliga frågor om recept:

Kan jag förbereda denna topp 8 chana masala utan allergener?

Goda nyheter! Detta recept finns redan i topp 8 allergenfria produkter. Det finns inget behov av att göra några byten.

Kan jag göra chana masala i förväg?

Ja, det här receptet är gjort som ett recept för måltid. När den har svalnat kan du förvara den i lufttäta behållare i kylen i upp till 5 dagar.

Kan jag dubbla detta recept?

Den här rätten gör mycket mat; dock ja. Du kommer att vilja se till att din kruka är tillräckligt stor eller så måste du använda två krukor.

Kan den här rätten frysas?

Jo det kan du. Låt svalna helt och förvara sedan i fryssäkra behållare i upp till 3 månader.

Andra veganska höstrecept att överväga:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Har du gjort och gillade det här receptet?
Klicka på de 5 stjärnorna i receptkortet ovan eller nedan i kommentarsfältet! Det här är ett bra sätt att stödja oss så att vi kan fortsätta att erbjuda fantastiska recept!

Vegansk chana masala i en skål med naan på sidan och toppad med rödlök.Vegansk chana masala i en skål med naan på sidan och toppad med rödlök.

Skriv ut receptet

Lätt Chana Masala

Detta lätt chana masala är en läcker indisk kikärtscurry i tomat- och löksås. En utsökt vegansk komfortmiddagsidé. Klar på 30 minuter och helt topp 8 allergenfri.

Förberedelsetidtio minuter

Tillagningstid20 minuter

Total tid30 minuter

Kurs: Huvudrätt

Kök: indiska

Diet: Glutenfri, vegan, vegetarisk

Serveringar: 4 serveringar

Instruktioner

 • I en stor holländsk ugn eller tjockbottnad gryta med lock, värm oljan på medelvärme. Tillsätt lök och lagerblad, bryn dem i 5 till 7 minuter. Fortsätt att koka dem, se till att de inte bränns, i 10 till 30 minuter för att karamellisera dem*.

 • Rör ner vitlök och ingefära. Koka i 1 minut eller tills det doftar. Tillsätt tomatpurén och igen tills den är blandad. Tillsätt kryddorna (koriander till paprika) och rör om. Låt den grilla i 2-3 minuter.

 • Tillsätt tomaterna och buljongen*. Rör om, skrapa upp eventuella bruna bitar från botten. Koka upp och sänk sedan värmen till låg. Täck över och koka i 5 minuter. Tillsätt kikärtorna, rör om och täck. Låt koka i 10 minuter.

 • Tillsätt cashewsmör, kasuri methi (om du använder) och citronsaft, rör om. Tillsätt mer vätska (vatten eller buljong) om så önskas. Blanda väl tills cashewsmöret är upplöst. Ta bort från elden. Strö över koriander och rör om igen.

Video

Anmärkningar

*Om du har ont om tid, koka bara löken tills de börjar få en gyllenbrun nyans. Har du mer tid kan du låta dem karamellisera helt och utveckla mer smak.
*Tillsätt buljong (eller vatten) efter behov för konsistens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *