November 29, 2023
Omedelbar vita bönsoppa

Omedelbar vita bönsoppa

Detta Omedelbar vita bönsoppa är inte bara snabb och enkel att tillaga, utan också rejäl och mättande. Du kan förbereda denna läckra måltid på nolltid, vilket gör den perfekt för hektiska veckokvällar.

närbild av omedelbar vita bönor och spenatsoppa i en vit skål med en sked på vit bakgrund

Alla bönrätter förtjänar uppmärksamhet, eftersom bönor är en mycket hälsosam produkt som innehåller vegetabiliska proteiner, användbar för kroppen och mycket lättare att smälta än animaliska proteiner.

Prova denna rejäla och näringsrika magra bönsoppa. Det är tillfredsställande, hälsosamt och gott, och det är också ekonomiskt. För vegetarianer är bönsoppa helt enkelt ett måste, eftersom den ersätter kött, och för anhängare av hälsosam kost är den oerhört värdefull som en hälsosam näringsrik mat.

Att använda en snabbgryta är det bästa sättet att packa timmar av matlagning i minuter och införliva djupa smaker under den korta tillagningstiden.

Detta gör matlagningen rolig och enkel, särskilt mat som kräver en lång sjudningsprocess.

Varför kommer du att älska denna vita bönsoppa?

Snabbt och enkelt. Denna soppa är lätt att tillaga. Inga speciella kulinariska färdigheter krävs.

Rejäl och tillfredsställande. Det är en hälsosam mat som stillar din hunger och håller dig mätt i några timmar. Speciellt om du serverar denna soppa med grovt bröd.

Lämplig för vardagskvällar. Du behöver bara 10 minuter för att förbereda ingredienserna och en gryta för att förbereda din måltid. Denna allt-i-ett-måltid kräver minimala rätter.

Gott. Det finns flera nivåer av smak i denna maträtt. Alla ingredienserna tillsammans gör en läcker och färgstark soppa.

Allergenfri och hälsosam. Denna soppa är vegansk, sojafri, glutenfri, nötfri och oljefri. Den är därför definitivt allergenfri!

Om du älskar att laga mat med vita bönor, även känd som Great Northern Beans, vill du kolla in Vegansk vitbönsoppa Och Gryta med vita bönor.

Hälsofördelar med vita bönor (Great Northern Beans)

Vita bönor är låga i kalorier. och de innehåller aminosyror, lysin, tryptofan, metionin, arginin och tyrosin. Vita bönor är en bra källa till vitamin B och vitamin C.

Bland grönsaker är bönor rikast på koppar och zink, magnesium och järn. Läkare rekommenderar personer som lider av kronisk förstoppning, hjärt-kärlsjukdomar och diabetes mellitus att inkludera bönor i sin kost.

Ingredienser som behövs för Instant White Bean Soup

Du behöver följande ingredienser:

ingredienser för omedelbar vita bönsoppa på en trä bakgrund
 • Bönor från Fjärran Norden – du kan ersätta den med vita bönor eller cannellinibönor. Du behöver inte oroa dig för cannellinibönor som innehåller naturligt fytohemagglutinin, en giftig förening som finns i cannellinibönor (vita bönor). Att koka de vita bönorna vid högt tryck kommer att neutralisera dem.
 • Olivolja – för matlagning av grönsaker kan du ersätta med grönsaksbuljong för en oljefri variant. Du kan också ersätta den med din favoritmatjord
 • Lök – Ger smak åt din soppa, du kan även lägga till salladslök.
 • Vitlök – smakförstärkare, är du en vitlöksälskare, lägg till några extra kryddnejlika.
 • Morot – ger sötma och färg till soppan.
 • Potatis – ger fyllighet och krämighet till din soppa, mosa lite med de vita bönorna.
 • Spenat – tillsätt näring och färg till rätten.
 • Grönsak Buljong – detta ger smak åt din soppa, du kan ersätta den med 2 veganska buljongtärningar och vatten.
 • Salt

Hur man lagar vita bönor omedelbart

ingredienser för vit bönsoppa i en snabbskål
 1. Välj saute-inställningen på din Instant Pot och värm olivolja eller 1/2 kopp grönsaksbuljong.
 2. Fräs lök, vitlök, morötter och salt tills löken mjuknat och stäng sedan av Instant Pot.
 3. Tillsätt resten av grönsaksbuljongen och de vita bönorna. Stäng locket och stäng ångutloppet.
 4. Tryckkoka på hög i 35 minuter.
 5. Använd snabbkopplingsmetoden efter att timern piper.
 6. Släpp trycket, öppna locket och rör ner spenaten, smaka sedan av med salt och peppar.
 7. Fräs Instant Pot i 5 minuter, mosa några bönor för en varmare soppa.

Expertråd

 • Du kan eller kanske inte blötlägga dina vita bönor innan du lagar mat. De norrländska bönorna kommer fortfarande att vara möra och krämiga.
 • Du kan minska tillagningstiden om du använder blötlagda vita bönor. Du kan använda konserverade bönor. Justera din manuella tillagningstid till 20 minuter, vilket borde räcka för dessa redan mjuka bönor.
 • För en tjockare, extra krämig soppa, mixa en liten portion soppa i en mixer eller med en stavmixer.
 • För att hålla receptet enkelt kan du bara använda grönsaker som finns i kylen. Men experimentera gärna med andra grönsaker du föredrar.
 • För en krämigare soppa, tillsätt lite Cashew Cream under de sista minuterna av tillagningen. Detta ger djup av smak till denna soppa.
 • Du kan också använda färsk rosmarin eller timjan för att ge soppan en fin smak.

Byten och variationer

 • Ersätt 1/2 kopp quinoa med potatisen och minska tillagningstiden till 20 minuter i Instant Pot.
 • Tillsätt 1 kopp kokosmjölk till soppan efter att du har släppt trycket för att göra den krämigare. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.
 • Ersätt spenaten med grönkål för en mer rejäl smak. Se till att grönkålen är finhackad och följ samma instruktioner.
 • Ersätt sötpotatis med vanlig potatis. Tärna dem och koka dem med soppan enligt originalanvisningarna.

Presentationsförslag

 • Om så önskas kan du strö över soppan med kryddpeppar och ringla en tunn stråle färsk olivolja över varje portion. Det är inte nödvändigt, men det kommer att bli bättre
 • Den här vita bönsoppan kan avnjutas med en fräsch grönsallad och knaprigt bröd och som tillbehör.
 • En baguette strösslad med en nypa svartpeppar och penslad med olivolja eller mjukt franskbröd är ett fantastiskt tillbehör. Den är enkel men full av smak!

Förvaringstips

Städa: Förvara överbliven vit bönsoppa i en lufttät behållare i kylen i upp till fyra dagar. Måltidsförberedande behållare av glas rekommenderas eftersom deras låsande lock bibehåller fräschören bättre än förvaringspåsar med blixtlås eller plastbehållare.

Frysa: Låt först soppan svalna till rumstemperatur innan den fryses och överför den till fryssäkra behållare. Om du planerar att använda zip-top-påsarna, placera dem platt i frysen. På så sätt tar de mindre plats i frysen. Fryst soppa håller sig bra i cirka 4 till 5 månader. Efter denna tid kommer det att börja tappa smak eller kan utveckla frysbränna.

För att värma upp: Vit bönsoppa kan enkelt värmas upp i mikron eller på spisen på medelhög värme i cirka 5 minuter. Men överhetta inte, annars kan grönsakerna bli mosiga.

Vanliga frågor om recept

Kan jag använda konserverade vita bönor istället för torkade bönor i det här receptet?

Även om du kan använda konserverade vita bönor, är torkade bönor ett mer ekonomiskt alternativ och ger bättre kontroll över tillagningsprocessen. Om du använder konserverade bönor, minska tillagningstiden till 5 till 10 minuter för att värma soppan ordentligt.

Vad kan jag ersätta grönsaksfond med om jag inte har någon till hands?

Du kan använda vatten i kombination med grönsaksbuljongtärningar eller pulver för att skapa ett grönsaksfondalternativ. Se till att buljongtärningarna eller pulvret är veganska och glutenfria om du har kostrestriktioner.

Är det här receptet lämpligt för matlagning?

Ja, det här receptet är perfekt för att laga mat. Du kan förbereda en stor sats och dela upp den i portionsstorlekar för bekväma, färdiga måltider under hela veckan.

Fler veganska sopprecept

 1. Röd ärtsoppa
 2. Snabbpotatissoppa
 3. Vegansk kålsoppa
 4. Vegansk potatis-, purjolöks- och morotssoppa
 5. Linssoppa
 6. omedelbar vit bönsoppa i vit skål på vit marmorbakgrund

Om du gillade den här artikeln och vill se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner Glutenfri och vegansk för nybörjare Och Veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *