Pumpa Gnocchi – Nora Cooks

Denna överseende och krämiga pumpa-gnocchi är vad höstens komfortmatdrömmar är gjorda av. Med mjuk, fluffig potatisgnocchi puttad i en fyllig pumpapastasås, är det den bästa middagen för svala höstkvällar.

Vill du ha fler läckra pumpa recept? Du kommer också att älska min pumpapastasås och pumpapastabakning!

Vad passar bättre än gnocchi till middag? Dessa mjuka, pösiga potatispasta “nuggets” är snabba och lätta att laga och blir bara bättre när de omges av krämiga, överseende såser. Det är därför jag alltid gör min Vegan Toscan Gnocchi och Creamy Pesto Gnocchi för tröstande vardagsmiddagar.

Vegansk pumpa Gnocchi, å andra sidan, är perfekt för höst- och vintermåltider. Potatisgnocchi puttrar i en aromatisk kokosmjölks- och salviapumpasås innan den slängs med en näve grönkål eller spenat för lite lömska näringsämnen. Varje tugga är packad med tröstande höstsmaker!

Vad som är ännu bättre är att detta pumpagnocchi-recept är snabbt och enkelt, gjort med en handfull enkla ingredienser och sammanfört i en kastrull. Det är den typiska vinter- eller höstmiddagen som bäst äts efter en lång, kall dag.

närbild av en grå skål fylld med kokta pumpa gnocchi.närbild av en grå skål fylld med kokta pumpa gnocchi.

Hur man gör pumpa gnocchi

Hitta det kompletta utskrivbara receptet med mått nedan i receptkortet.

Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelvärme. När den är varm, tillsätt vitlöken och koka tills den doftar.

Tillsätt gnocchin i pannan, tillsammans med kokosmjölk, grönsaksfond, pumpapuré, torkad salvia, timjan, salt och peppar. Blanda väl.

ingredienser för pumpa gnocchi i en grå gryta.ingredienser för pumpa gnocchi i en grå gryta.

Koka upp pumpagräddsåsen och sänk sedan värmen för att sjuda.

Rör ner hackad grönkål/spenat i pumpagnocchi och koka tills bladen vissnar.

en kruka pumpa gnocchi med hackad grönkål på toppen.en kruka pumpa gnocchi med hackad grönkål på toppen.

Du vet att rätten är redo att serveras när gnocchin är mör, men inte mosig och såsen har tjocknat. Servera genast och njut!

närbild av en kruka med kokta pumpa gnocchi.närbild av en kruka med kokta pumpa gnocchi.

Vanliga frågor

Är gnocchi vegan?

Jag blev först förvånad över att höra att många gnocchipastor är veganska. De flesta torkade gnocchi görs med bara två ingredienser: rispotatis och mjöl. Vissa recept innehåller även ägg, men det är lätt att utelämna dem.

Kan jag göra detta med hemmagjord gnocchi istället?

Om du vill anta utmaningen att förbereda din egen gnocchi, gör det! Receptet blir inte lika enkelt och snabbt med den hemmagjorda versionen men smakerna kommer att förstärkas. Prova detta enkla hemlagade veganska Gnocchi-recept eller denna glutenfria version för att göra det själv.

Vad kan jag använda istället för kokosmjölk?

Om du har en motvilja mot kokos eller inte har kokosmjölk till hands, gör en sats cashewgrädde som ersättning. Den är tjock och krämig och påverkar inte smaken av pumpasåsen. Osötad mjölk, som havre- eller sojamjölk, fungerar också, men såsen blir inte lika krämig.

Vad serverar du till pumpagnocchi?

Det är en rik och rejäl rätt i sig, men du kan göra den till en del av en komplett måltid genom att servera den med färskt bröd och grönsakssidor. För en trevlig middag, servera gnocchin med nybakad focaccia, Caesarsallad och rostad brysselkål vid sidan av.

Och om du vill ge den här rätten en elegant presentation, garnera varje skål med vegansk parmesan, strimlad vegansk mozzarella och/eller krispiga salviablad.

Hur länge varar det?

Gnocchi serveras bäst nykokt, men rester kan förvaras i kylen i 3 till 4 dagar. De kan också frysas, men gnocchin kommer sannolikt att vara mosig när den tinats.

närbild av en grå skål fylld med kokta pumpa gnocchi.närbild av en grå skål fylld med kokta pumpa gnocchi.
  • Hetta upp en matsked olivolja på medelvärme i en stor stekpanna. Tillsätt vitlöken och koka i cirka 30 sekunder, tills den doftar.

  • Tillsätt gnocchin i pannan, tillsammans med kokosmjölk, buljong, pumpapuré, torkad salvia, timjan, salt och svartpeppar. Blanda allt, bryt sönder gnocchin om de klistrat ihop.

  • Koka upp, minska värmen och låt sjuda utan lock i 5 minuter. Rör om då och då.

  • Rör ner grönkål eller spenat och koka tills det vissnat. Gnocchin ska vara genomstekt men inte mosig och såsen ska tjockna.

  • Servera omedelbart. Rester håller sig i 3 till 4 dagar i kylen och kan vid behov frysas, även om gnocchin blir ganska mosig, så den äts bäst färsk.

  1. Du kan göra din egen hemgjorda veganska pumpagnocchi istället för potatisgnocchi, för en ännu mer pumparätt!
  2. Valfritt: lägg till 2-3 skivade veganska korvar. Bryn dem i olivolja innan du tillsätter vitlöken.

Kalorier: 353kilokalorier | Kolhydrater: 41g | Protein: 7g | Fett: 20g | Mättat fett: 15g | Fleromättade fetter: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Natrium: 630mg | Kalium: 373mg | Fiber: 5g | Socker: 2g | Vitamin A: 10341UI | C-vitamin: 29mg | Kalcium: 119mg | Järn: 7mg

Kurs: Main

Kök: Italiensk inspirerad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *