November 29, 2023
Quick Vegan Paratha – Gör det mjölkfritt

Quick Vegan Paratha – Gör det mjölkfritt

Detta Snabb vegansk paratha är inspirerad av en indisk stapelvara och perfekt för alla måltider. Du behöver bara 5 minuter för att förbereda degen!

vegan paratha på en träskärbräda garnerad med färska örter.vegan paratha på en träskärbräda garnerad med färska örter.

Det är ingen hemlighet att alla älskar bröd till sina måltider. Det är den perfekta behållaren för att slå in, doppa och trösta allt i ett. Och det snabb vegan paratha är inte annorlunda.

Vad är Paratha?

Paratha är ett tunnbröd som kommer från sydasiatiska länder. Traditionellt görs parathas på samma sätt som smördeg, där man använder en smördegsteknik och mycket ghee för att skapa lager. Beroende på region kan det dock hända att lager inte förekommer.

Idag använder vi samma traditionella ingredienser men på ett varierat sätt för att göra en snabb vegansk variant där degen kan vara klar på bara 5 minuter.

Vi vet att det inte är så man traditionellt gör en degig, fläckig version av paratha, men vi använder samma koncept för att skapa en snabbversion.

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Plus, 15 enkla recept levererade direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

Hoppa till:

Varför du kommer att älska denna maträtt

 • Lätt – Degen är klar på bara 5 minuter
 • Perfekt för alla måltider– detta tunnbröd kan bokstavligen serveras till varje måltid på dagen
 • Glutenfri och allergenvänliga alternativ – vi testade det här receptet med glutenfritt allroundmjöl och fullkornsvetemjöl och allt fungerar perfekt, vilket gör det till ett utmärkt brödalternativ för allergiker

🥘Receptets ingredienser

ingredienser på ett bord för att göra hemgjord vegansk paratha.ingredienser på ett bord för att göra hemgjord vegansk paratha.

Samla dina ingredienser!

 • Mjöl – universalmjöl är bäst om du inte har allergier eller kostbehov
 • Icke-mejeriskt smör – vi använde Country Crock-sticks för att smälta. Eftersom detta inte är ett bakverksrecept, som en tårta till exempel, borde märket inte spela så stor roll.

Se mitt receptkort nedan för en fullständig lista över ingredienser med mått.

Ersättningar och varianter:

 • Mjöl – Glutenfritt allroundmjöl och fullkornsmjöl har testats med detta recept. Du kan behöva tillsätta ytterligare några matskedar vatten beroende på vilket alternativ du väljer. Se videon nedan för konsistensen på degen.
 • Icke-mejeriskt smör – du kan också använda olja i detta recept
 • Kosttillskott – Byt gärna kryddorna, lägg till några varianter som olika grönsaker, frukter eller nötter beroende på när du planerar att servera den. Du vill att alla tillägg ska vara små.

Steg för steg instruktioner för snabb vegan paratha:

slå i en skål för att göra snabb vegansk paratha.slå i en skål för att göra snabb vegansk paratha.

Steg 1. Tillsätt alla ingredienser i en stor skål och vispa tills inga klumpar finns kvar.

laga snabb vegan paratha i en svart gjutjärnspanna.laga snabb vegan paratha i en svart gjutjärnspanna.

2:a steget. Värm pannan över medelhög värme. Smörj lätt med olja eller mjölkfritt smör.

Steg 3. Häll smeten i pannan och använd en sked för att breda ut den om det behövs.

Koka i 1 till 2 minuter, vänd sedan och koka i ytterligare 1 till 2 minuter. Vänd till första sidan och koka i 30 sekunder, vänd igen i ytterligare 30 sekunder. Tryck försiktigt på båda sidorna av brödet för att hjälpa det expandera.

Ta bort och pensla med mer mjölkfritt smör om så önskas. Upprepa tills ingen mer deg återstår.

Vegan paratha bitar staplade på en trä skärbräda garnerad med färska örter.Vegan paratha bitar staplade på en trä skärbräda garnerad med färska örter.

Vanliga frågor om recept:

Kan jag göra denna topp 9-rätt gratis?

Ja, det enda stora allergenet i detta recept är mjöl. Vi testade med glutenfritt universalmjöl och det fungerar utmärkt. Beroende på mjölet kan du behöva tillsätta ytterligare en matsked vatten åt gången för att få rätt konsistens.

När äter du paratha?

Paratha kan konsumeras när som helst på dagen med vilken måltid som helst. Byt gärna kryddorna och/eller tilläggen som du vill beroende på vilken måltid du serverar den till.

Kan jag förbereda den här rätten i förväg?

Ja. När förberedd, låt svalna helt och förvara i en lufttät behållare i kylen i 1-3 dagar.

Kan jag dubbla detta recept?

Ja, se bara till att du använder en skål som är stor nog att rymma alla dina ingredienser.

Kan den frysas?

Nej, vi rekommenderar inte att frysa denna rätt.

Andra veganska brödrecept att överväga:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Har du gjort och gillade det här receptet?
Klicka på de 5 stjärnorna i receptkortet ovan eller nedan i kommentarsfältet! Det här är ett bra sätt att stödja oss så att vi kan fortsätta att erbjuda fantastiska recept!

vegan paratha på en träskärbräda garnerad med färska örter.vegan paratha på en träskärbräda garnerad med färska örter.

Skriv ut receptet

Snabb vegansk paratha

Denna Quick Vegan Paratha är inspirerad av en indisk stapelvara och perfekt för alla måltider. Du behöver bara 5 minuter för att förbereda degen!

Förberedelsetid5 minuter

Tillagningstid25 minuter

Total tid30 minuter

Kurs: bröd, tillbehör

Kök: indiska

Diet: Vegan, vegetarisk

Serveringar: 6 parathas

Kalorier: 87kilokalorier

Instruktioner

 • I en stor skål, tillsätt alla ingredienser utom vattnet och oljan. Vispa ihop. Tillsätt vattnet och vispa tills inga klumpar finns kvar.

 • Använd en stekpanna utan panna (helst gjutjärn) på medelvärme*, tillsätt 1 tesked olja och häll sedan ¼ till ⅓ kopp smet i pannan. Använd en sked om det behövs för att driva ut vätskan.

 • Koka i 1 till 2 minuter, vänd sedan och koka i ytterligare 1 till 2 minuter. Vänd till första sidan och koka i 30 sekunder, vänd igen i ytterligare 30 sekunder. Tryck försiktigt på båda sidorna av brödet för att hjälpa det expandera. Ta bort och pensla med mer mjölkfritt smör om så önskas. Upprepa tills ingen mer deg återstår.

Video

Anmärkningar

*Om du använder glutenfritt universalmjöl eller fullkornsmjöl, tillsätt en extra matsked vatten åt gången för att uppnå önskad konsistens.
*Det är bäst att använda högtemperaturolja. Vid medelvärme kommer du att få rök, så det är viktigt att sätta på ventilen på din spis. Bröd tillagas snabbt, så det gäller att vara försiktig så att det inte bränns.
**Näringsdata är endast uppskattningar. Använd ditt eget varumärkes näringsvärden för att kontrollera mot våra uppskattningar.

Näring

Del: 1paratha | Kalorier: 87kilokalorier | Kolhydrater: 17g | Protein: 2g | Fett: 1g | Mättat fett: 0,1g | Fleromättade fetter: 0,3g | Enkelomättat fett: 0,4g | Transfett: 0,003g | Natrium: 394mg | Kalium: 59mg | Fiber: 1g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 631UI | C-vitamin: 6mg | Kalcium: 15mg | Järn: 1mg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *