November 29, 2023
Raw Zucchini Hummus – Hälsosammare steg

Raw Zucchini Hummus – Hälsosammare steg

Raw zucchini hummus är ett läckert och hälsosamt alternativ till klassiska hummusrecept. Den är även glutenfri, vegansk, lågkolhydratfri och oljefri.

Raw zucchini hummus är en av mina nya favoritsaker att äta. Det som började som en slumpmässig tanke i mitt huvud förvandlades till något mycket mer aptitretande än min ursprungliga idé.

Det är lätt, hälsosamt och gott. Den innehåller inga bönor eller olja, så det är ett bra alternativ till traditionella hummusrecept.

Rå zucchini hummus är också näringsrik tack vare de många antioxidanter som finns i denna grönsak som är mycket bra för din hälsa.

Raw zucchini hummus är lätt att göra och perfekt för fest. Detta är ett bra sätt att använda upp rester av zucchini från köket. Och det bästa av allt: det är OTROLIGT!!

Jag älskar att servera denna hummus till kex och skär selleristjälkarna. Det är också en bra bas för grönsaker råa grönsaker och pitabröd.

Scrolla ner till receptkortet för det detaljerade receptet, men jag föreslår att du inte hoppar över att läsa den viktiga informationen som ingår i texten.

Zucchini hummus i en beige skål på ett fat omgiven av grönsaker

Varför gillar jag zucchini?

Min kärlek till zucchini avslöjas!

Om du följer min blogg regelbundet kan du gissa att jag älskar att använda och äta zucchini. Zucchini är min favoritgrönsak av flera anledningar:

Det är en mångsidig grönsak!

Zucchini är en mångsidig grönsak som kan användas i många olika rätter. Den har en mild smak och kan tillagas hur du vill.

Zucchini har blivit så populärt de senaste åren att det är svårt att hänga med i alla nya sätt att använda den. Och varför inte: det är gott när det grillas eller sauteras med kryddor och örter. Men jag tänker inte säga åt dig att kasta zucchini i dina sallader hela dagen lång. Här är fler sätt att använda denna vackra grönsak (och inget av dem kommer att få dig att gå upp i vikt).

Det är ett utsökt tillbehör, mellanmål och till och med efterrätt. Du kan också göra bröd med den. Jag har sammanställt en lista över zucchinirecept nedan som är väldigt populära på min blogg av mina läsare och de är också mina personliga favoriter.

Och självklart denna zucchini-hummus!

Det är rent!

Zucchini är rik på vitaminer, mineraler och växtföreningar som är bra för din hälsa.

 • Zucchini är också rik på vatten och fibrer, två näringsämnen som kan hjälpa dig att upprätthålla ett hälsosamt matsmältningssystem genom att minska risken för förstoppning och symtom associerade med andra tarmsjukdomar. Zucchinifiber kan förbättras insulinkänslighet och blodsockernivåer, vilket minskar risken för Diabetes typ 2.
 • Det kan också gynna ditt hjärta, troligen på grund av dess höga fiberinnehåll. Forskning visar att människor som äter mer fiber löper mindre risk att utveckla hjärtsjukdomar än de som äter mindre.
 • Zucchini är rik på karotenoider inklusive lutein, zeaxantin och betakaroten, som kan fördel ögon-, hud- och hjärthälsa. De kan till och med förhindra dig från specifika cancerformer som prostatacancer.
 • Att lägga till zucchini till din kost kan hjälpa till att förbättra din syn. Detta beror delvis på att zucchini innehåller höga halter av vitamin C och betakaroten, båda väsentliga för ögonhälsan.
 • Regelbunden konsumtion av zucchini kan hjälpa till att gå ner i vikt. Denna frukt är hög i vatten och låg i kalorier, så den kan hjälpa dig att känna dig mätt. Dessutom kan fiberinnehållet hjälpa dig att känna dig mindre hungrig och behålla en god aptit. Dessutom, studier fann att människor som äter mycket frukt och grönsaker är mindre benägna att gå upp i vikt med tiden.
 • Zucchini hudextrakt har varit Kolla på hos råttor för att bibehålla stabila nivåer av sköldkörtelhormoner.

Zucchini hummus recept

Det är lätt att odla!

Zucchini är en av de snabbt och lättväxande växterna i många trädgårdar. Den växer bra i områden med mycket direkt sol och varma temperaturer. Denna lättodlade växt kräver regelbunden vattning men växer i allmänhet bra utan någon extra skötsel.

Den producerar stora mängder blommor, perfekt att placera i din trädgård, runt en stig eller ensam.

Om du vill odla zucchini i din trädgård kan du få mycket nödvändig information genom att läsa den här artikeln: Hur man odlar zucchini.

Vilka typer av tahini finns det?

Det finns 2 typer av tahini: skalad och utan skal. Eftersom de yttre skalen på sesamfröna har tagits bort har skalad tahini en ljusare färg och krämigare konsistens än tahin utan skal. Skalad tahini är lägre i näringsämnen och lägre i fiber. Hela sesamfrön används i tahini utan skal, som har en lite mer bitter smak.

Dessutom kan tahinipasta vara rå eller rostad. Tahini som har varit rå snarare än rostad har en högre vitaminhalt och är mildare i smak och färg.

Tahini finns i en mängd olika färger, från ljus sand till mörkbrunt. Lättare sorter tillverkas av malda sesamfrön utan skal som kan rostas eller råa. Rostade varianter är mörkare och har en starkare smak än orostade versioner. Mycket mörka typer som ofta säljs i block innehåller sesamfrön som fortfarande har sina skal. Dessa kan ha en grov konsistens och en starkt rostad smak, som vissa upplever som något bitter.

Ingredienser som används

 • Zucchini: Det är huvudingrediensen i detta recept, vilket gör det extra krämigt, superrikt och hälsosamt. Skala den om du vill.
 • Rå tahini: Du kan använda hemgjord eller köpt i butik.
 • Citron juice: Använd den färskpressad för mer smak.
 • Vitlök: Vitlök är välkänd för sina immunförstärkande egenskaper och den underbara smak den tillför till varje recept.
 • Kummin: Tillsatsen av spiskummin ger en touch av värme och jordighet till denna zucchinihummus.
 • Cayenpeppar: En nypa cayennepeppar ger krydda till denna hummus som du kommer att älska. Om du inte har cayennepeppar gör paprika susen.
 • Salt: Att tillsätta salt hjälper till att balansera smakerna.

Hur gör man rå zucchini hummus?

Lägg zucchini, tahini, citronsaft, vitlök, spiskummin, peppar och salt i en matberedare och bearbeta tills de är väldigt slät och krämig. Läckert och serverat med dina favoritgrönsaker.

Hur lagrar man zucchini hummus?

Denna zucchini-hummus kan förvaras i 3-4 dagar i kylskåp, men jag föreslår att du äter den inom de första en eller två dagarna för bästa smak, eftersom den är gjord av rå zucchini och tahini, så den kan ändra sin smak om du behåller Det. Längre.

Proffs tips

 • Skalet på små zucchini är tunt och blandas lätt. Men om du använder stora zucchini kanske du inte vill använda det hårda skalet. Så skala den innan du använder den.
 • Se till att skrapa sidorna med jämna mellanrum för att se till att allt blandas jämnt och att det inte finns några klumpar.
 • Tiden det tar att jämna ut den varierar beroende på din mixer eller matberedare.

Andra hummusrecept att prova:

Vanliga frågor

Kan råa veganer äta hummus?

Tyvärr är traditionell hummus inte rå! I vanlig hummus kokas bönorna. Vissa råätare ersätter grodda kikärter med vanliga kikärter när de gör hummus, men jag måste erkänna att jag inte tål smaken av grodda bönor. Så jag gjorde denna råa zucchini hummus som är väldigt god och uppfriskande!

Ska man skala zucchini?

Har du små, unga zucchini kan du skippa skalningen. Men stora eller äldre zucchini hade tuffare, mer bitter hud. Så det är bättre att skala det före användning.

Är tahini hälsosamt?

Tahini innehåller fortfarande många av de näringsmässiga fördelarna med sesamfrön. Det ger essentiella fettsyror och är rikt på kalcium eftersom det är tillverkat av frön som innehåller mycket olja, vilket gör det till en utmärkt näringskälla för människor som inte konsumerar mejeriprodukter. Tahini är hög i omättat fett och innehåller en betydande mängd protein och mineraler, men den är också hög i kalorier. Därför bör den endast användas med måtta. En matsked. tahini är helt perfekt.

Är rå tahini bitter?

Tahini gjorde mig riktigt illa när jag åt den första gången. Det är inte naturligt sött som nötsmör är. I verkligheten har den en relativt bitter smak.

Vad händer om du inte har tahini till hands?

Har du ingen tahini i kylen? Oroa dig inte. I en nypa kan du använda de flesta nötsmör eftersom de i huvudsak är en pasta gjord av frön; se bara till att du får en osötad variant. För att närmare replikera smaken av tahini, prova en klick slät cashew-, jordnöts- eller solrosfrösmör. Sesamolja kan också användas, men det förbättrar inte konsistensen och konsistensen och ger bara en liknande smak. Så det fungerar bäst när det kombineras med ett lätt nötsmör som cashewsmör.

Hummus skiktning

Om du gillar och uppskattar det här receptet, tveka inte att lämna en kommentar för att låta mig veta vad du tycker.

Om du gillade den här artikeln Raw Zucchini Hummus och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *