November 29, 2023
Rödbetor Curry – Hälsosammare steg

Rödbetor Curry – Hälsosammare steg

Denna färgglada rödbetscurry är lätt att tillaga, rejäl och nyttig. Denna mildsmakande veganska curry är respektfull för bantningsvärlden och absolut smakrik. Servera med tunnbröd eller ångande ris.

Min familj gillar verkligen denna rödbetscurry. Den har rätt mängd sötma, syrlighet, krämighet, doft och smak. Det här är en rätt jag gör när jag vill göra en vegansk måltid som verkligen sticker ut. Den här rätten vinner allas hjärtan.

Jag älskar grönsaker som rödbetor. Speciellt sötman och jordigheten som de naturligt har. När bladen tagits bort håller de sig bra i kylen. Dessutom kan jag använda rödbetor i en mängd olika rätter inklusive röror, sallader och curryrätter.

Jag växte upp med att njuta av rödbetscurry, liksom andra extremt populära curryrätter, med ris till lunch. Jag lagar det också ofta hemma. Rödbetscurry har ett brett utbud av varianter, precis som alla andra curryrecept. Olika styckningsdelar av rödbetor föredras av vissa människor. Vissa gillar att lägga till olika kryddor och aromater. Så, smaken av curry varierar från familj till familj.

Se andra curryrecept: Ananascurry Och Jamaicansk kikärtscurry recept

Som alltid, scrolla ner för det detaljerade receptet, men jag föreslår att du inte hoppar över att läsa informationen som ingår i texten.

Layered Beet Curry Recept

Varför kommer du att älska det här receptet?

 • Det här rödbetscurryreceptet är jättegott. Alla ingredienserna i denna curry kompletterar naturligt rödbetorna och ger rätten en härligt rik smak med den perfekta balansen mellan jordighet, sötma och syrlighet.
 • Detta enkla curryrecept kan vara ett välsmakande tillskott till vilken maträtt som helst eller kan förvandlas till en näringsrik måltid genom att inkludera ditt favoritprotein.
 • Rödbetor är en näringsrik, ofta förbisedd grönsak som förhöjer smaken och näringsvärdet hos denna läckra rödbetscurry.
 • Den djupt rödlila nyansen av rödbetor skapar en slående visuell kontrast när den läggs till curry med andra ljusare ingredienser, som grönpeppar, och tilltalar våra visuella sinnen framför våra smaklökar.
 • Förutom att potentiellt sänka blodtrycket på grund av deras nitratnivå, kan betor vara till hjälp för att minska inflammation i hela kroppen på grund av betalainerna som ger rödbetor sin distinkta färg.

Ingredienser som används

Ingredienslistan för denna veganska rödbetscurry är otroligt kort!

 • rödbetor: Rödbetor finns i nästan alla snabbköp. Köp de mest önskade röda (inte de vita, gula eller ränderna av godisrör). Sötare är bättre.
 • Lök: Byt gärna ut vit, gul och röd lök i receptet, även om jag älskar gul lök.
 • Paprika: r erbjuder en citronig och söt smak. De lägger till vackra färger.
 • bockhornsklöver frön: Denna ingrediens är tillgänglig i indiska livsmedelsbutiker och online. Om du inte hittar bockhornsklöverfrön kan du hoppa över dem.
 • kanel: Använd även pulveriserad kanel. Se dock till att använda äkta Ceylonkanel istället för Cassia (kinesisk kanel), som vanligtvis används i stället för kanel men har en annan smak. Rödbetor och kanel passar otroligt bra ihop.
 • Curry och pandan blad är Ett måste till nästan alla curryrätter. Curryblad finns i indiska livsmedelsbutiker i USA. Pandanblad finns i asiatiska butiker. Kolla även frysdelen. Hoppa över om du inte hittar pandan.
 • Cayenpeppar: Ger en touch av spännande värme. Jag använde cayennepeppar

ingredienser till rödbetor curry

Fler ingredienser:
 • Curry pulver: Jag använder lankesiskt currypulver, som inte har rostats, i receptet. Detta currypulver saknar mycket smak. Använd ett milt currypulver istället om du inte kan få tag i lankesiskt currypulver.
 • gurkmeja: De flesta recept innehåller en liten mängd av färg- och hälsoskäl.
 • salt: En nypa salt hjälper till att balansera smakerna.
 • Kokosolja: Kokosolja är vanligtvis den primära matoljan i många hem. Om kokosolja inte finns tillgänglig bör du istället använda en neutral mildsmakande olja.
 • Kokosmjölk (tjock kokosmjölk): Jag använder konserverad kokosmjölk. Vanligtvis Aroy-D eller Chaokoh märke. De båda smakar gott och är från Thailand. Jämfört med färskpressad kokosmjölk, som vi ofta använder, är konserverad kokosmjölk nästan alltid tjockare. Om du använder konserver kan du använda vatten för att späda ut dem.
 • vatten

Hur gör man rödbetscurry?

 1. Tvätta och skär rödbetorna i strimlor.
 2. Hacka löken och grön paprika och lägg i grytan.
 3. Tillsätt bockhornsklöverfrön, kanel, curryblad och pandanblad.
 4. Tillsätt currypulver, gurkmejapulver, röd chilipulver och salt.
 5. Tillsätt kokosolja och vatten och koka tills rödbetorna är mjuka.
 6. Tillsätt den tjocka kokosmjölken och koka i ytterligare 5 minuter på hög värme.

Här har du en läcker rödbetscurry.

Vad kan jag kombinera med rödbetscurry?

Även om denna rödbetscurry är robust nog att äta på egen hand, tycker jag att den är ännu bättre när den serveras med doftande jasminris. Garnera den med koriander och en limeklyfta. Om du vill komplettera middagen, servera den med en enkel sallad, sauterade grönsaker eller färsk frukt.

Lagringsförslag

Lagring: Låt curryn svalna innan du förvarar eventuella rester i en lufttät glasbehållare.

Använd gamla plastbehållare om du använder dem, eftersom curryn färgar dem.

Frysta: Denna curry kan frysas och förvaras i 2-3 veckor efter kylning.

Om du förbereder rödbetsrätten i en månad, se till att portionera ut den.

När jag fick åka utomlands och lämna mina äldre barn med hemmagjorda curryrätter gjorde jag rödbetscurry, portionerade och frös in.

Återuppvärmning: Om du vill värma fryst rödbetor curry, låt den bara stå i rumstemperatur en stund.

Värm i mikrovågsugn eller på spishällen i 1 till 2 minuter.

Några tips för att förbereda denna rödbetscurry:

 • Om du vill att din rödbetor ska vara den krämigaste, använd tjock osötad kokosmjölk (den konserverade typen). Om du har problem med att hitta den, titta i den internationella delen.
 • Var försiktig, vissa burkar med kokosmjölk innehåller skärvor av kokos och är inte krämiga. Och i det här receptet skulle det inte fungera.
 • Fräs löken på medelhög värme i en stor stekpanna. Detta ger rätten massor av smak.
 • Tillsätt cayennepeppar utan att tveka. Grön chilipeppar kan också användas i stället för cayennepeppar. När de tillagas har rödbetor i allmänhet en mycket liten sötma. Rödbetor är naturligt söta, men att lägga till cayenne eller grön paprika skapar en läcker kontrast. Om du är tveksam till att lägga till cayennepeppar, använd bara 1 tsk istället för 2 tsk.
 • Se till att du använder en stor stekpanna för att laga allt. Jag tycker att om man sprider rödbetorna i ett enda lager kan de laga mat snabbare.
 • För att göra en varmare curry, byt ut de torkade örterna med 1 till 2 teskedar röd currypasta.
 • Servera med ris, varmt pitabröd eller naanbröd eller båda. Det är också gott på egen hand!
 • Du kan lagra rester i tre till fyra dagar i en lufttät behållare. I mikrovågsugnen, värm i en till två minuter med maximal effekt.
 • Samma metod kan användas för att göra en grönsakscurry med vilken annan grönsak som helst istället för rödbetor.

Vanliga frågor

Hur väljer man rödbetor?

 • När du gör någon typ av rödbetsrecept, använd alltid färska rödbetor.
 • Välj en nävestor beta för att minska tiden för skalning och skivning.
 • Välj rödbetor som är fasta vid beröring och undvik de som verkar skrumpna eller torra och fläckiga.

Behöver du skala rödbetor?

Att skala eller inte skala rödbetor är en fråga om personlig preferens. Du behöver det inte och det kommer inte att förändra maten på din sista tallrik. När det kommer till rödbetscurry föredrar jag att skala dem.

Är det rörigt att laga mat med färska rödbetor?

Färska rödbetor passar utmärkt i matlagning. Du kommer inte att smaka all sötma och jordighet hos denna grönsak om dina rödbetor inte är färska.

Förbered dig på fingrarnas starka lila färg. För mat är det ett blygsamt pris att betala. Du kan få dina händer att se ut som nya genom att exfoliera dem noggrant.

Behöver du riva rödbeta till rödbetscurry?

Det är din. I det här receptet ska du skära dina rödbetor i strimlor och koka dem med kokosmjölk och kryddor. Har du ett rivjärn eller matberedare så använd dem gärna. Rödbetorna blir krämiga när de rivs. Ha tålamod och låt rödbetorna koka tills de är möra och aptitretande.

Hälsofördelar med rödbetor?

Vitaminer och mineraler finns naturligt i rödbetor. Det har länge använts som en bloduppbyggande måltid. Levern, mjälten, gallblåsan och njurarna kan rengöras av rödbetor. Den är särskilt rik på järn, kalcium, fosfor och C-vitamin.

Hur förbereder man rödbetor utan att färga händerna?

Nackdelen med rödbetor är att allt de rör vid är färgat med sin vackra färg. Därför bör du tvätta händerna och skärbrädan omedelbart efter beredning av betorna för att undvika fläckar. Du bör också bära ett förkläde för att undvika fläckar på dina kläder. Även om detta kan lämna en liten fläck på skärbrädan, försvinner den efter några användningar. Det skulle vara bäst att undvika att använda din dyra favorit träskiva. Naturligtvis, om du verkligen vill hålla händerna fläckfria, kan du bära latexhandskar.

Andra recept på rödbeta och curry

1. Rostade rödbetor med basilika

2. Air Fryer Rostade rödbetor

3. Vegetarisk Kofta Curry

4. Tofu och blomkålscurry

5. Thailändsk tofu med curry och kokos

Överlägg rödbetscurry i svart skål på grå bakgrund med grå servett

Om du gillade den här artikeln om rödbetscurry och skulle vilja se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebookk & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *