November 29, 2023
Rotel Vegan Dip – Gör det mjölkfritt

Rotel Vegan Dip – Gör det mjölkfritt

Denna otroligt lätta veganska roteldip går snabbt ihop och dess smaker får dina smaklökar att dansa glatt! Så krämig, så rik, hypoallergen!

En skål med vegansk roteldip toppad med tomater, salladslök och vegansk korv. En skål med vegansk roteldip toppad med tomater, salladslök och vegansk korv.

Du kommer absolut att bli galen för denna veganska roteldip.

Men låt oss backa upp en minut. Vissa av er kanske inte ens vet vad Rotel Dip är och ni undrar bara vad det är och varför jag behöver det.

Rotel dip är ett otroligt enkelt “recept” med tre ingredienser, men det är inte alls veganskt. Det innebär att kombinera Rotel (aka konserverade tärnade tomater och chilipeppar), Velvettaost och köttfärs eller korv. Eftersom två av de tre ingredienserna är långt ifrån veganska, bestämde vi oss för att göra det veganskt och vi tycker att vi har fulländat det.

Detta recept kräver drygt 3 ingredienser. Vi ville att det här receptet skulle vara gott men också kostnadseffektivt. Att ha tillräckligt med vegansk ostpålägg som kunde efterlikna Velvetta-strukturen skulle lätt ha kostat över $20, om inte mycket mer.

Vår kompromiss är att göra vår superenkla Enkel vegansk ostsås på 10 minuter och para ihop den med rotel och en vegansk köttsmula.

Vi hoppas att du älskar denna veganska version av en semester- och semesterfavorit!

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Plus, 15 enkla recept levererade direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

Vegansk Rotel Dip med gurkskivor och tortillachips på en träskiva.Vegansk Rotel Dip med gurkskivor och tortillachips på en träskiva.

Vanliga frågor

Ska jag göra detta i en slowcooker?

Nej, så är inte fallet! Det här receptet är enkelt och mycket snabbare att tillaga på en spishäll; men att låta smakerna smälta ihop i en slowcooker i några timmar är omöjligt! Definitivt prova det.

Kan jag göra det här lätta veganska Rotel Dip-receptet, Topp 8 Allergenfri?

Ja!

Ett av våra huvudmål, förutom att göra en läcker vegansk ostsås, var också att göra den allergivänlig.

Det finns några ingredienser som vi måste vara uppmärksamma på i hur vårt recept är skrivet, men låt oss komma till det.

För veganskt smör, se till att det är sojafritt. Vi föredrar sojafri Earth Balance på detta. Han kommer i ett rött badkar.

Därefter har vi mjölkfri mjölk. Vi föredrar faktiskt havremjölk eftersom den är krämigare. De flesta mejerifria havremjölk är certifierade glutenfria, så kolla bara dina etiketter.

Och så har vi den veganska osten som vi lägger till. Vi använder Violife i detta recept, som innehåller kokosolja, men inga andra allergener. Om du har ett kokosnötsallergen kan du använda Follow Your Heart Parmesan.

Vi har också en vegansk parmesan på vår sida som du kan göra med solrosfrön; Det smälter dock inte bra, så vi rekommenderar att du använder något av de köpta varumärkena.

För strimlor kan du konsultera vår mejerifri riven ost det är säkert för dina allergier.

Äntligen vår veganska korv. Du kan använda vilken vegansk köttfärs som helst som vegansk nötkött eller vegansk korv, så hitta en som passar dina behov.

Kan jag göra denna enkla veganska Velvetta-dipp i förväg?

Ja!

Du kan göra ostsåsen i förväg och kyla den upp till 7 dagar i förväg.

en skål med ostliknande vegansk korvdipp med gurkskivor vid sidan av. en skål med ostliknande vegansk korvdipp med gurkskivor vid sidan av.

Är vegansk ost hälsosamt?

Beroende på dina hälsomål är olika livsmedel bra av olika anledningar. Den här rätten är gjord av bönor och näringsjästen i sig är väldigt hälsosam.

Vi använder förpackad smältost och en vegansk smörersättning som kan anses vara mindre hälsosam. Du kan prova såsen utan dessa för att se om du gillar den.

Om du är orolig för din hälsa rekommenderar vi att du pratar med en nutritionist.

Kan jag göra detta om jag inte har en högpulvermixer?

Ja! Om du inte har en kraftfull mixer som en Vitamix eller Blendtec rekommenderar vi att du lägger alla ingredienser utom den rivna osten i en vanlig mixer eller matberedare och mixar till en slät krämig konsistens.

Flytta sedan såsen till en kastrull på spisen på medelvärme och tillsätt de veganska ostbitarna. Rör om tills din veganska ost smält och du har en slät, jämn vegansk ostsås.

Vegansk korv, tomater och chilidip i en vit skål. Vegansk korv, tomater och chilidip i en vit skål.

Vilka är de bästa märkena för att göra denna veganska ostdipp?

När du gör något som ett vegansk ostsåsrecept vill du förmodligen veta exakt hur vi tillagade det så att du får det bästa testet.

Vi har inte hittat någon större skillnad i märket på smörbönor du använder, så oroa dig inte.

När det kommer till mjölkfri mjölk så väljer vi oftast Target’s Good & Gather havre- eller mandelmjölk beroende på vad vi har till hands. Du kan dock använda vad du föredrar. Vi rekommenderar mjölkfri, smaklös och sockerfri mjölk.

För det veganska köttet på just den här bilden provade vi den nya Impossaible-korven.

Vi brukar använda Now Foods varumärke. näringsjäst.

När det kommer till veganskt smör är detta återigen den vi tror att du använder din favorit, men vi har använt Country Crock och Earth Balance växtbaserade pinnar med stor framgång.

Till den veganska parmesanen – vi använder kvarteret Violife, men hittar du ingen kan du även göra din egen. vegansk parmesanost

Slutligen, för vegansk ost, kan du använda ett block eller strimlor. Vi gillade särskilt Violife Epic Cheddar-blocket och strimlade det själva inuti, men vi har haft framgång med andra märken som Violife och Daiya-skärbrädeblandningen.

Vad kan jag ersätta butter beans?

Vissa människor kan hitta smörbönor och andra inte. Beroende på var du bor kanske det inte är lätt för dig heller.

Butter beans ger en krämig, slät konsistens, varför vi rekommenderar dem; men andra vita bönor kan också användas som cannellini eller Great Northern.

Vi rekommenderar inte att använda kikärter i denna maträtt.

En bit av den bästa veganska mac and cheese med en krispig brödsmulstoppning. En bit av den bästa veganska mac and cheese med en krispig brödsmulstoppning.

På vilka sätt kan jag använda detta enkla recept på vegansk ostsås?

Förutom att göra denna dipp kan ostsåsen du gör innan du kombinerar den användas på en mängd olika sätt. Här är våra favoriter:

Nåla fast denna veganska dip för senare:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Har du gjort och gillade det här receptet?
Klicka på de 5 stjärnorna i receptkortet ovan eller nedan i kommentarsfältet! Det här är ett bra sätt att stödja oss så att vi kan fortsätta att erbjuda fantastiska recept!

En vit skål med Rotel vegansk dip med smulad vegansk korv på toppen.En vit skål med Rotel vegansk dip med smulad vegansk korv på toppen.

Skriv ut receptet

Rotel Vegan Dip

Denna otroligt lätta veganska roteldip går snabbt ihop och dess smaker får dina smaklökar att dansa glatt! Så krämig, så rik, hypoallergen!

Förberedelsetid5 minuter

Tillagningstid5 minuter

Total tidtio minuter

Kurs: Sidorätt

Kök: amerikansk

Serveringar: 8 serveringar

Kalorier: 170kilokalorier

Anmärkningar

*Se artikeln för ersättningar och rekommendationer om du inte har en högpulvermixer.
*Se artikeln för anteckningar om de 8 bästa allergifria varianterna. Detta kan vara Top 8 allergenfri.
**Näringsdata är endast uppskattningar. Använd ditt eget varumärkes näringsvärden för att kontrollera mot våra uppskattningar.
*Om du inte har en slowcooker, samla helt enkelt ihop ingredienserna på spisen och låt bli varm.

Näring

Del: 4tesked | Kalorier: 170kilokalorier | Kolhydrater: 17g | Protein: 6g | Fett: 8g | Mättat fett: 2g | Fleromättade fetter: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 1g | Natrium: 552mg | Kalium: 358mg | Fiber: 5g | Socker: 3g | Vitamin A: 449UI | C-vitamin: 4mg | Kalcium: 61mg | Järn: 2mg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *