Rova ärter Bhujia – hälsosammare steg

Rova ärter Bhujia, en enkel rätt, kallas ofta “shalgam matar ki sabzi”. Det är vanligtvis beredd på vintern, när kålrot är i säsong. Det är otroligt!

Jorden är nu täckt i en iskall vinter. Vi är gömda i en bekväm kokong. Ibland tar vi av oss filtarna och lämnar huset. Den kalla luften gör våra kinder röda och kittlar i näsan. För att fylla det tomma skafferiet förblir vi modiga och handväljer färska livsmedel. I detta kyliga klimat är synen av ljusa, livfulla grönsaker något tröstande och optimistisk.

Vintermatens livfulla färger finns i överflöd på den lokala bondemarknaden. Grönsaker visas färska från trädgården på grund av den briljanta täckning som ges till dem av solens känsliga strålar. Vi packade bärväskan med allt från små röda rädisor och gröna bladgrönsaker till långa röda morötter, ärtor och lila kålrot. Denna ärtrova Bhujia är en hyllning till naturens överflöd i detta extremt kalla väder.

Närings- och hälsofördelar med snöärter

Rova curry

Scrolla ner för det detaljerade receptet, men jag föreslår att du läser hela artikeln för användbara tips och förslag om du vill göra ett perfekt recept varje gång.

Varför kommer du att älska denna Rova ärt Bhujia?

Jag är säker på att du kommer att njuta av detta enkla recept på bhujia ärter och kålrot av olika anledningar, inklusive:

 • Denna maträtt kräver enkla skafferiingredienser.
 • Att göra den här rätten går snabbt och enkelt. Du kan förbereda den på cirka 30 minuter.
 • Den är både glutenfri och vegansk.
 • Denna maträtt är låg i fett och kalorier, men hög i vitaminer och mineraler!
 • Den är inte kryddig, utan snarare mild och lite söt på grund av kålrot.
 • Vegetarianer med begränsade måltidsalternativ kommer också att tycka att detta är ett bra alternativ.
 • Denna kålrot och ärtbhujia är en enkel men tillfredsställande måltid som hela din familj kommer att älska.
 • Denna rejäla måltid kommer att hålla dig mätt länge!
 • Den passar väldigt bra till ris, roti, paratha eller något annat favorittunnbröd.
 • Den är mycket anpassningsbar och kan modifieras för att passa vilken smak du än har för tillfället genom att lägga till eller utelämna kryddor och byta grönsaker.
 • Denna kålrotsbhujia är ett bra alternativ att göra i förväg. Du kan ta med den till kontoret eller förvara den i kylen så att den är redo att ätas en dag då du inte har så mycket tid att laga mat.
 • Den är utsökt serverad varm eller i rumstemperatur.

Ingredienser för receptet på bhujia med kålrot

Ingredienser

Rovor – Överväg att välja mindre färska kålrot.

Ärter – Du kan använda färska eller frysta ärtor.

Lök – Vilken typ av lök du än har till hands, vit eller gul, duger. Innan du börjar, se till att skiva löken tunt.

Tomatpuré – Den används för att lägga till färg och textur till din maträtt. Du kan använda den i butik eller göra den från grunden.

Salt – En nypa salt lyser upp allt. Salter som havssalt, Himalaya rosa salt och bordssalt kan alla användas i denna maträtt.

Gurkmeja – Gurkmeja har en lätt söt och jordig smak. Detta ger rätten en distinkt gul färg.

Curry pulver – Denna ingrediens ger en vacker smak och färg till denna maträtt. Investera i förstklassigt currypulver. Jag föredrar den som är gjord av Simply Organic.

Chiliflakes – Rödpepparflingor är perfekta för att tillföra önskad värme till rätten!

Avokado olja – Du kan använda vilken typ av matolja som helst, även om jag ofta rekommenderar att du använder avokadoolja för matlagning. Att förbereda läckra och hälsosamma recept görs enklare med avokadoolja. Det är rikligt med vitaminer, essentiella fettsyror, mineraler och antioxidanter.

Hur gör man kålrotsärter Bhujia?

 1. Koka kålrot och hackade ärtor i vatten.
 2. I en annan panna, hetta upp lite olja och tillsätt den hackade löken.
 3. Bryn den hackade löken och tillsätt tomatpurén.
 4. Tillsätt alla kryddor.
 5. Blanda ner de kokta grönsakerna i masalan.
 6. Tillsätt lite vatten, täck över och koka på låg värme.
 7. Servera och njut!

Hur serverar man?

Denna episka kålrot och ärtbhujia smakar fantastiskt. Vanligtvis serveras kålrotsbhujia med roti eller paratha, ett indisk tunnbröd.

Dessutom kan den serveras med ris och quinoa.

Hur förvaras?

Kyla: När du förvarar, låt bhujian nå rumstemperatur innan du överför den till lufttäta behållare. Förvara den i kylen!!

Frysa: Bhujia kålrot ärter kan också frysa bra. För att frysa, lägg maten i en fryssäker behållare och låt den stå där i upp till en månad eller två.

Uppvärmning: Använd mikrovågsugn eller spis för att värma upp mat.

Recepttips och tricks

 • Välj små kålrot eftersom de i allmänhet är sötare och fräschare.
 • Efter att ha mosat kålroten kan du lägga till lite riven ingefära för extra krydda.
 • För snabbare tillagning, skär kålroten i små bitar.
 • För att koka kålrot, tillsätt cirka 1/4 kopp vatten. Detta kommer att påskynda proceduren.
 • Rovorna grovkrossade jag för det är så jag gillar att förbereda dem. Om du vill, mosa dem ännu mer för att få en slätare pastakonsistens.
 • Det finns ingen anledning att krossa kålroten. Om du föredrar det kan du även lämna kålrotsbitarna hela i fatet.
 • Förutom kålrot kan även hackad potatis ingå i receptet.
 • Kokta eller sauterade ärtor kan användas i detta recept. Om du vill lägga till dem, gör det efter att du har mosat kålrotarna.
 • Tiden som krävs för att förbereda rätten beror på tjockleken på kålrotsskivorna. Ju tunnare de är, desto kortare tid tar de att tillaga, men ju tjockare de är, desto längre tid tar det.
 • Du kan ändra kryddorna efter din smak.

Variationer av kålrot Bhujia

Detta är en mycket enkel kålrot och ärträtt, och de enda ingredienserna är kålrot och ärtor. Här kan även röd paprika/peppar, potatis, morötter och andra grönsaker tillsättas. Beroende på tillsatta grönsaker varierar tillagningstiden.

Att laga denna måltid i senapsolja ger den största smaken. När du använder senapsolja, se till att värma den tills den börjar ryka innan du stänger av gasen. Starta tillagningen när oljan har nått en behaglig nivå. Var bara noga med att inte lämna eldningsoljan på spisen utan tillsyn, eftersom den lätt kan fatta eld.

Dessutom föredrar jag en halvtorr curry framför en vattencurry; Vill du ha en curryliknande konsistens, tillsätt 1 tomat i blandningen och tillsätt vatten efter behov.

Andra indiska-inspirerade recept att prova:

Vanliga frågor

Är Bhujia Rova ärter hälsosamma?

Ja!! Här är några fantastiska hälsofördelar med denna bhujia.

Båda grönsakerna som används i detta recept är rika på viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter, som alla ger flera hälsofördelar för din kropp. Till exempel:

Rova

Liksom andra korsblommiga grönsaker är rovor både låga i kalorier och höga på vitaminer och mineraler. Dessutom är kålrot rika på antioxidanter och fibrer.

På grund av sitt rika näringsinnehåll erbjuder kålrot många hälsofördelar.

 • Rovor är en utmärkt källa till antioxidanten lutein. Detta hjälper till att hålla dina ögon friska och förhindrar makuladegeneration och grå starr.
 • Rovaglykosylater bryts ner till isotiocyanater, en klass av föreningar som hämmar mikrobiell och bakteriell tillväxt.
 • Rovor är rika på kalcium, vilket är bra för hjärta, nerver och muskler.
 • Rovor innehåller glykosylater, som är växtbaserade föreningar som kan hjälpa till att förebygga alla typer av cancer, inklusive bröst- och prostatacancer.
 • Denna ketovänliga sabzi är perfekt för dig som vill minska sitt kolhydratintag, gå ner i vikt eller förbättra sin hälsa.

Ärter

Ärter är fyllda med multivitaminer och mineraler. En utmärkt källa till zink, vitamin C & E innehåller också antioxidanter som hjälper till att stärka immunförsvaret.

 • Ärter innehåller lutein och zeaxantin, två karotenoider. Dessa vitaminer och mineraler hjälper till att förhindra åldersrelaterad makuladegeneration och grå starr, två kroniska ögonsjukdomar.
 • Coumetarol, ett vitamin som hjälper till att förebygga magcancer, finns rikligt i ärter. År 2009 fann forskare i Mexico City att regelbunden konsumtion av baljväxter som ärtor och bönor minskade risken för att utveckla magcancer med hälften.
 • De antiinflammatoriska ingredienserna i ärter har kopplats till en minskad risk för inflammatoriska sjukdomar som diabetes, artrit och hjärtsjukdomar.
 • Ärter är en stor källa till protein och fibrer, som hjälper till att kontrollera hur du smälter kolhydrater. Proteinet och fibrerna i ärter hämmar nedbrytningen av kolhydrater och hjälper till att reglera blodsockernivån.
 • Plack kan utvecklas längs blodkärlens väggar på grund av inflammation och stress orsakad av fria radikaler (oxidation). Ärter innehåller fettsyror med omega-3 och omega-6 sammansättningar som hjälper till att minska oxidation, inflammation och plackbildning.

Dessutom innehåller ärter mineraler som magnesium, kalium och andra som kan minska risken för att utveckla högt blodtryck.

Kan jag lägga till protein till denna Bhujia?

Ja, om du vill tillsätta protein, tillsätt det gärna. Om du är vegan, överväg att lägga till krispig tofu, tempeh och seitan.

Om du inte är vegan kan du lägga till tärnad kyckling, köttfärs eller räkor beroende på vad du föredrar.

Kan jag frysa Bhujia rovor?

Ja! Denna maträtt är fryssäker. Placera bhujia i en fryssäker behållare. Sätt datum och namn på rätten på etiketten. Den håller sig i upp till en månad i frysen.

Vegansk kålrotsbhujia recept

Prova detta recept på kålrot och ärtbhujia. Det är otroligt gott och superenkelt. Jag hoppas du gillar.

Som alltid skulle jag gärna höra från dig. Så om du har provat detta recept eller något annat från min hemsida, låt mig veta hur det gick i kommentarerna nedan. Tack för att du besöker mina recept och jag hoppas att vi ses snart igen!

Om du gillade den här artikeln om kålrot och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *