Simple Cashew Cream – Loving It Vegan

Denna krämiga cashewkräm passar perfekt till absolut allt! Det är den perfekta ersättningen för mejerigrädde och kan användas i en mängd olika rätter.

Cashewkräm i turkos och vit ramekin med hackad gräslök ovanpå. En halv citron, cashewnötter och gräslök finns i bakgrunden.

Cashewkräm är helt enkelt fantastisk och kan användas på en mängd olika sätt. Oavsett om du toppar din veganska chili eller lägger till den som bas för ditt favoritpotatismos, är detta recept så mångsidigt och så gott.

Detta är grundversionen, faktiskt den “klassiska” versionen, vilket är bra eftersom smaken inte krockar med någonting, den går med Allt!

Du kan garnera den med pressad vitlök eller andra kryddor, och färska örter för en smakrik version eller lägga till sötma för en söt version.

Ingredienser du behöver:

Foto av ingredienserna som behövs för att göra cashewkrämFoto av ingredienserna som behövs för att göra cashewkräm

Anteckningar om ingredienser

 • Råa cashewnötter – är idealiska för denna cashewkräm. Rostade cashewnötter skulle också fungera, men de skulle tillföra en rostad smak som kanske inte passar, beroende på hur du vill använda grädden.
 • Vatten – du kan vara flexibel med mängden vatten och tillsätta mer vatten för en tunnare konsistens.
 • Citronsaft och salt – är båda valfria ingredienser, men gör att cashewkrämen smakar riktigt gott om du vill använda den för sig.
Cashewkräm i turkos och vit ramekin med hackad gräslök ovanpå. Cashewkräm i turkos och vit ramekin med hackad gräslök ovanpå.

Hur man gör cashewkräm

Detta Det här enkla receptet är klart på 5 minuter och är enkelt att förbereda.

Om du har en kraftfull mixer, som en Vitamix, du Jag behöver inte ens blötlägga cashewnötterna För det första.

Tillsätt bara cashewnötterna i mixern med lite vatten, citronsaft och salt och mixa!

DE citronsaft ger krydda och om du vill skapa ett perfekt ämne för att ersätta mejerigrädde i ett recept, kan du utelämna citronsaft och salt. Jag älskar att använda citronsaft och salt när jag vill att cashewkrämen ska vara en fristående sak som smakar bra som den är.

Cashewnötter i en mixer med vatten, citronsaft och salt. Cashewnötter i en mixer med vatten, citronsaft och salt.
Cashewkräm i en mixerskål nyblandad. Cashewkräm i en mixerskål nyblandad.

Hur man använder cashewkräm

 • Använd den för att ersätta mejerigrädde.
 • Lägg en sked till salta rätter som chili, grytor eller soppor. Du kan också använda den i matlagning.
 • Använd den som pastasås. Tillsätt ytterligare smakämnen som svartpeppar, pressad vitlök, varm sås, näringsjäst eller färska örter.
 • Tillsätt 1 till 2 matskedar lönnsirap och ½ till 1 tesked vaniljextrakt för en söt kräm.
Cashewkräm i turkos och vit ramekin med hackad gräslök ovanpå. Cashewkräm i turkos och vit ramekin med hackad gräslök ovanpå.

Frågor och svar om cashewkräm

Ska jag blötlägga cashewnötter först?

Om du har en kraftfull mixer som en Vitamix, så nej, du behöver inte blötlägga cashewnötterna först. Jag brukar inte blötlägga cashewnötter för det här receptet. Men om du föredrar konsistensen av blötlagda cashewnötter eller om du har en mixer av en svagare modell så kan du blötlägga dem i 15 minuter i varmt vatten. Lägg cashewnötterna i en skål, häll i kokande vatten från vattenkokaren och låt dra i 15 minuter. Töm dem sedan och fortsätt receptet som vanligt.

Hur får jag cashewkrämVerkligen slät?

Även i en kraftfull mixer som en Vitamix (rekommenderas starkt) behöver du mixa den lite för att få en slät konsistens. Det handlar alltså inte om att mixa så länge som det tar för ingredienserna att smälta ihop, du måste fortsätta mixa tills det är riktigt slätt. Så ha tålamod, stanna och skrapa ner sidorna på mixern och mixa sedan igen. Kontrollera sedan konsistensen. När det inte finns några korn vet du att du är klar.

Hur förvaras det?

Förvara den i en täckt behållare i kylen i upp till en vecka.

Kan du frysa det?

Jo det kan du! Frys in den och låt den tina i kylen över natten, använd den sedan som vanligt.

En sked cashewkräm. En sked cashewkräm.

Fler cashew recept

 1. Skivad cashewost
 2. Cashew ostsås
 3. Vegansk färskost
 4. Vegan Heavy Cream Substitute
 5. Cashew mjölk
 6. Vegansk gräddfil

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Cashewkräm i blått och vitt fat.Cashewkräm i blått och vitt fat.

Cashew Cream

Denna krämiga och läckra cashewkräm passar perfekt till allt! Det är den perfekta ersättningen för mejerigrädde och kan användas i en mängd olika rätter.

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Glutenfri, hur man gör, tillbehör

Kök: Vegansk

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: 5 minuter

Total tid: 5 minuter

Serveringar: 1 kopp

Kalorier: 208kilokalorier

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Tillsätt cashewnötter, citronsaft (om du använder), vatten och salt (om du använder) i mixerskålen och mixa tills det är slätt.

 • Grundreceptet på grädden består egentligen av bara cashewnötter och vatten. Om du vill ha en tunnare kräm, använd upp till ¼ kopp mer vatten. Citronsaft och salt ger en syrlig smak och lite välsmakande, även om de är milda. Detta gör att detta recept sticker ut mer som ett fristående recept redo att användas som det är. Om du verkligen vill använda bara det tomma receptet i ett annat recept eller för att nära matcha den smaklösa mejerigrädden, börja med bara cashewnötterna och vattnet.

Anmärkningar

 1. Du behöver inte blötlägga cashewnötterna i förväg om du inte har en svagare modell av mixer. Om du vill/behöver blötlägga dem kan du lägga dem i en skål, hälla över kokande vatten från vattenkokaren och låt dra i 15 minuter, rinna av och skölj och fortsätt med receptet.
 2. Vill du ha en tunnare kräm kan du tillsätta mer vatten för en tunnare konsistens. Konsistensen på detta recept är som skrivet en ganska tjock kräm som är perfekt för att garnera olika rätter eller servera som en sås med pasta.
 3. Citronsaften tillför en liten smak till detta, vilket jag älskar. Men om du vill använda en mildare kräm i ett recept kan du utelämna citronsaften för en mer “jungfrulig” kräm som är närmare vanlig mejerigrädde.
 4. Valfria tillägg till detta recept kan vara: pressad vitlök, äppelcidervinäger (för en syrligare grädde), lönnsirap för en sötare grädde, näringsjäst (för en ostaktig smak), varm sås för värme, alternativen är oändliga!
 5. Detta recept publicerades första gången i april 2018. Det har uppdaterats med ytterligare tips men själva receptet förblir oförändrat.

Näring

Del: 1Servera (¼ kopp) | Kalorier: 208kilokalorier | Kolhydrater: 11.7g | Protein: 6.8g | Fett: 16.4g | Mättat fett: 2.9g | Natrium: 299mg | Fiber: 1.2g | Socker: 2.3g

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *