Slow Cooker Vegansk “Chicken” Tortilla Soppa

En skål med vegansk jackfruit tortillasoppa.

Tortillasoppa görs ännu enklare genom att slänga allt i slow cookern! Denna Slow Cooker Vegan Chicken Tortilla Soup är löjligt enkel att göra!

När du gör vegansk tortillasoppa får du det bästa av allt. Det finns både värme och komfort, mjuka och krispiga texturer, fräschör och kryddor. Du kan verkligen inte gå fel med detta recept.

Det gör också gott om soppa, vilket är perfekt för att laga mat! Och ja, som de flesta soppor kan den här frysas om du letar efter frysbara veganska måltider.

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Plus, 15 enkla recept levererade direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

En skål med veganEn skål med vegan

SLOW COK VEGAN KYCKLINGTORTILLASOPPA INGREDIENSER:

Nedan följer anteckningar om ingredienserna innan vi kommer in på det fullständiga receptet som finns längre ner i den här artikeln om hur man gör denna veganska tortillasoppa:

 • grön jackfrukt – stjärnan i vår maträtt och ett av de bästa alternativen för att få en vegansk köttliknande konsistens.
 • lök, paprika, jalapeno och vitlök – rättens aromer och rättens läckra bas
 • eldrostade tomater – tomater finns traditionellt i chili och vi älskar den extra smaken du får av att använda eldrostade tomater i detta recept
 • svarta bönor och majs – det är de läckra kombinationerna av ingredienser som hjälper soppan att bli varmare och ge den den traditionella soppatvisten
 • kryddor – vi kombinerade vanliga kryddor i tortillasoppa för att få det godaste receptet
 • tortillastrimlor – det är inte tortillasoppa utan tortillastrimlor för en speciell crunch på toppen!
En skål med veganEn skål med vegan

SUBSTITUTIONER OCH VARIATIONER:

 • grön jackfrukt – om du inte gillar grön jackfrukt kan du lägga till fler svarta bönor eller en annan böna. Dessutom kan du förbereda riven ostronsvamp. Om du använder svamp rekommenderar vi att du steker dem i en panna men lägger bara till dem i rätten i slutet. Slutligen kan du göra en vegansk köttersättning som tofu, seitan eller förpackade bearbetade kycklingremsor/bitar. Men återigen rekommenderar vi att du gör detta i en separat kastrull och lägger till det i slutet. För svamp eller andra subs som tillsätts i slutet rekommenderar vi att krydda separat.
 • lök – gul lök kan ersätta söt lök
 • paprika – vilken färg som helst kan användas
 • jalapeño – även om en jalapeno i en maträtt i den här storleken inte gör den kryddig alls, kan du utelämna den om du inte gillar någon krydda
 • eldrostade tomater – andra tärnade tomater kan också användas
 • tortilla remsor eller chips – Dessa är inte alltid lätta att hitta så krossade tortillachips är ett bra alternativ.
En vit skål fylld med vegan\En vit skål fylld med vegan\

Vanliga frågor:

Kan jag använda färsk jackfrukt istället för konserverad?

Färsk jackfrukt i livsmedelsbutiker i USA är vanligtvis mogen och söt. Du vill inte använda den här typen av jackfrukt för en välsmakande maträtt. Om du bor på en plats där jackfrukt växer naturligt och du kan få grön, omogen jackfrukt, så ja, du kan använda den färsk.

KAN JAG GÖRA DENNA Slow Cooker Vegansk “Kyckling” Tortilla Soppa i förväg?

Ja. När förberedd, låt svalna helt. Sedan kan du förvara den i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka.

KAN JAG FRYSA DEN HÄR VEGANSKA TORTILLASOPPA?

Ja! Förutom att du kan förvara den här soppan i kylen kan du lägga den i fryssäkra påsar eller behållare och förvara den i frysen i upp till 3 månader. Lägg inte till några tortillastrimlor eller ytterligare pålägg när du fryser.

ÄR DETTA TOPP 8 VEGAN JACKFRUIT TORTILLASOPPA ALLERGENVÄNLIG?

Det här receptet är redan skrivet för att vara bland de 8 gratis. Var uppmärksam på eventuella kryddor du har eller köper, eftersom de är allergenfria, och eventuella ytterligare pålägg du lägger till.

Kan jag göra detta i en snabbgryta eller på spishällen?

Ja. Se avsnittet med anmärkningar på receptkortet nedan för instruktioner om hur du förbereder det med någon av dessa alternativa metoder.

VAD ÄR JACQUE?

Jackfrukt är verkligen en frukt. Det är vanligt i sydasiatiska kök och kan ätas mogen eller omogen. Under många år fanns den bara på burk eller fryst, men när dess popularitet ökar kan du till och med hitta färsk jackfrukt i USA på vissa marknader.

SMAKAR JACKFRUKT SOM KÖTT?

Omogen jackfrukt används som köttersättning. Det finns inte mycket smak när den avnjuts utan smaksättning under detta steg. När den tillagas och kryddas som kött, det är då jackfrukt verkligen kan smaka kött.

ÄR JACKFRUIT-KRYTAN ÄTLIG?

Kärnan är ätbar, men det tar längre tid att tillaga. Det är därför vi säger att man ska utelämna det; men om du vill ha en maträtt med noll avfall kan du lämna den kvar, speciellt med ett recept som detta som lagar sig länge.

En skål med vegansk lasagnesoppa med en klick vegansk ricotta. En skål med vegansk lasagnesoppa med en klick vegansk ricotta.

Vilka andra vegan soppidéer kan jag göra?

Soppor är den perfekta värmande och komfortmaten. Varma, rejäla måltider är vad vi längtar efter när det blir kallare ute.

Naturligtvis vill vi ha fler av dessa läckra recept till hands och vi är glada att tillgodose dessa behov.

Om du letar efter andra veganska sopprecept bör du prova våra:

Se alla våra lätta veganska soppor!

Pin denna Slow Cooker Vegan Chicken Tortilla Soppa för senare!

En skål med vegansk jackfruit tortillasoppa.En skål med vegansk jackfruit tortillasoppa.

Skriv ut receptet

Slow Cooker Vegansk kycklingtortillasoppa

Om du vill ha en enkel men smakrik soppa, kommer den här inte att göra dig besviken! Vår Slow Cooker Vegan Chicken Tortilla Soup är klar när du är!

Förberedelsetid15 minuter

Tillagningstid4 timmar

Total tid4 timmar 15 minuter

Kurs: Huvudrätt, Soppa

Kök: amerikansk

Serveringar: 8 serveringar

Kalorier: 235kilokalorier

Instruktioner

 • Töm och skölj din konserverade jackfruit. Skär bort de hårda ändarna. Använd en gaffel och strimla den återstående jackfrukten till små bitar.

 • Tillsätt olja i en stekpanna på medelhög värme. När den är varm, tillsätt den rivna jackfrukten och koka i 2-3 minuter utan att röra om. Låt en fin gyllenbrun färg utvecklas men bränn inte vid. Rör om och koka i ytterligare 2 minuter. När jackfrukten är stekt, ta bort från värmen.

 • Lägg till den stekta jackfrukten i din slow cooker med resten av soppingredienserna. Blanda. Koka på hög i 3 till 4 timmar eller på låg i 7 till 8 timmar.

 • Servera med tortillastrimlor och valfritt pålägg. Förvara kylda rester i en lufttät behållare i kylen.

Video

Anmärkningar

Spishäll metod
Tillsätt lite olja eller grönsaksfond i en gryta eller tjockbottnad gryta. Fräs jackfrukten, löken och paprikan i 3 till 5 minuter tills löken mjuknat och jackfrukten är brynt. Tillsätt alla resterande ingredienser. Täck över och koka på medelhög värme i 45 till 60 minuter. Servera med ytterligare pålägg.
Instant Pot-metod
Bryn jackfrukten genom att fräsa den i några minuter tills den får en fin gyllenbrun färg. Stäng av och tillsätt eventuella ytterligare ingredienser. Sätt instantgrytans lock på kroppen och stäng locket. Se till att tryckventilen är tät. Tryck manuellt och koka på högt tryck i 15 minuter. När tiden går ut, låt trycket släppa naturligt i 10 minuter och släpp sedan via Quick Release. *Om du är osäker, läs din manual.

Näring

Del: 2koppar | Kalorier: 235kilokalorier | Kolhydrater: 53g | Protein: 5g | Fett: 2g | Mättat fett: 1g | Fleromättade fetter: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Natrium: 662mg | Kalium: 355mg | Fiber: 6g | Socker: 6g | Vitamin A: 1310UI | C-vitamin: 26mg | Kalcium: 123mg | Järn: 2mg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *