Spenat Ananas Smoothie – Hälsosammare steg

Börja dagen med denna enkla och goda smoothie. När du smuttar på denna hälsosamma spenatananassmoothie kommer du att uppleva en explosion av tropisk smak!

Denna veganska smoothie är fullproppad med vitaminer, mineraler och antiinflammatoriska medel och kräver bara fyra ingredienser.

Denna närande och mättande smoothie är packad med närande spenat, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för alla som vill öka sitt grönsaksintag.

Dessutom, eller kanske mer, om du inte gillar dessa ingredienser ensamma, i sallader eller som tillbehör. Till exempel kanske du inte gillar att äta rå spenat sallader Eller soppor.

Ett bra substitut för att lägga till denna hälsosamma grönsak till din kost är denna läckra, krämiga spenat- och ananassmoothie.

Varför kommer du att älska denna spenatsmoothie?

 • Den här spenatsmoothien går snabbt att göra, det tar bara några minuter. Och du behöver bara fyra enkla ingredienser och några minuter.
 • Det är krämigt, kallt, energigivande och gott med spenat och frukt!
 • Den är också vegansk och glutenfri, vilket gör den lämplig för en mängd olika kostbehov.
 • Det är bra för hälsan! Spenat, banan och ananas ger dig alla de vitaminer och näringsämnen din kropp behöver.
 • Det är perfekt för barn.
 • Det är ett underbart tillskott till vilken hälsosam frukost som helst.
 • Det finns absolut inget socker i denna enkla ananasspenatsmoothie! Inget alls, inte ens honung eller agave! Den förlitar sig på smaken av banan och ananas för att lägga till den komponenten.

Så låt oss sätta igång och förbereda en läcker och hälsosam dryck som definitivt kommer att bli en ny favorit.

Som alltid, scrolla ner för det detaljerade receptet, men jag föreslår att du inte hoppar över att läsa den viktiga informationen som ingår i texten.

Jag älskar spenat!

Jag älskar spenat eftersom det är en superfood. Spenatens höga näringsinnehåll och låga kaloriinnehåll är anledningarna till att den anses vara en superfood.

Här är några av de många sätt som spenat gynnar din hälsa på.

1. Innehåller antiinflammatoriska egenskaper

Neoxanthin och violaxanthin, två antiinflammatorisk Komponenter som kontrollerar inflammation finns i denna supermat. Dess rikliga antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att förebygga osteoporos, huvudvärk, migrän, astma, artrit och andra tillstånd. Så se till att inkludera dessa näringsrika gröna blad i din normala kost för att skörda dess fördelar.

2. Förebygger cancer

Karotenoider och zeaxantin, rikligt i spenat, kan gynna din kropp och bli av med fria radikaler. Eftersom fria radikaler predisponerar din kropp för olika sjukdomar, inklusive cancer, tros spenat motverka cancer. Alltså, ät spenat regelbundet kommer att skydda dig från munhålecancer, magcancer och matstrupscancer.

3. Förbättrar immuniteten

Spenat A-vitaminhalten sägs förbättra kroppens inträdespunkter, liksom tarm-, andnings- och slemhinnorna. Att bara äta en kopp gröna grönsaker om dagen ger dig energi och håller dig sysselsatt hela dagen.

4. Sänker blodtrycket

Enligt rapporter innehåller spenat mycket kalium, vilket vanligtvis rekommenderas för personer som lider av högt blodtryck. Kalium minskar effekten av natrium på kroppen.

5. Förebygger anemi

Spenat innehåller en betydande mängd järn, vilket kan minska risken för att utveckla anemi. Barn, vuxna och gravida kvinnor kan alla ha nytta av järn. Dessutom ökar järn kroppens vitalitet och hjälper till att leverera syre till alla celler i kroppen.

6. Stödjer benutveckling

Vitamin K, finns i spenat och hjälper till att hålla stark benär en bekräftelse på att intag av tillräckligt med spenat är fördelaktigt för din hälsa.

Dessutom förbättrar det kroppens kalciumintag. Varje kopp spenat innehåller 250 milligram kalcium, nödvändigt för god hälsa. ben och tänder. Dina ben stärks av kalcium, vilket också upprätthåller välbefinnandet för dina ben.

Frisk grön smoothie med babyspenat, avokado och chiafrön i glasburkar på rustik bakgrund

7. Bra för synen

Lutein Och zeaxantin, två antioxidanter som finns i spenat, hjälper till att upprätthålla god syn. Dessutom skyddar den dig från ögonproblem som grå starr och åldersrelaterad makuladegeneration. Spenat innehåller vitamin A, som stöder hälsan hos slemhinnorna som är nödvändiga för normal syn.

8. Främjar viktminskning

Det rekommenderas att inkludera spenat i din viktminskningsdiet om du vill gå ner i vikt eftersom det kommer att vara fördelaktigt för dig. Det låga kaloriinnehållet i spenatblad hjälper också till att gå ner i vikt.

Dess höga fiberinnehåll reglerar hypoglykemi, främjar hälsosam matsmältning och undviker förstoppning. Allt du behöver för att förbättra din hälsa är en portion gröna grönsaker om dagen. Spenat fyller dig och minskar din hunger. Som ett resultat kommer att inkludera det i din vanliga kost hjälpa dig på flera sätt.

9. Minskar hypertoni

Högt blodtryck eller högt blodtryck är en ledande orsak till hjärtsjukdomar, njursjukdomar och stroke. Att äta denna supermat kan därför hjälpa dig att hålla dig i form och minska alla dessa risker. En daglig servering kan hjälpa till att hålla dina nerver i schack och ditt sinne lugnt.

10. Avslappnar kroppen

Spenat hjälper dig att upprätthålla en stressfri livsstil genom att hålla ditt sinne avslappnat. Eftersom den innehåller mycket zink och magnesium hjälper den dig att sova gott på natten, vilket kan behandla alla dina psykiska sjukdomar. Din kropp kommer att gynna såväl som nödvändig ögonavslappning. Så det är utan tvekan fördelaktigt för din hälsa att äta gröna grönsaker minst en gång om dagen.

11. Glödande hud

Den mest känsliga och känsliga delen av kroppen är huden; Därför, om du vill ha slät och glödande hud, överväg att äta spenat. Men denna gröna bladgrönsak ger precis den perfekta mängden nyttiga näringsämnen och mineraler för att hålla din hud frisk och glödande.

Några av de essentiella näringsämnena som finns i spenat inkluderar vitamin A, C och E, samt vitamin K, som är nödvändigt för att bibehålla en frisk hud.

12. Förebygger akne

Akne är ett hudtillstånd som kan orsaka permanenta hudärr, skada din hud och sänka ditt självförtroende i allmänheten. Han var Kolla på att äta spenat kan minska akne genom att minska hudinflammation.

Dessutom kan du förbereda en ansiktsmask genom att blanda gröna grönsaker med vatten. Efter det, applicera det på huden och låt det sitta i 20 minuter. Detta kommer att minska inflammation i ditt ansikte och ta bort smuts och överflödig olja som orsakar akne.

Spenat Smoothie Ingredienser:

 • Bananer: Bananer är en populär ingrediens i smoothies av goda skäl. De tjocknar, mjukar upp och ger smoothien en krämig känsla. Dadlar, päron, avokado eller äppelmos (osötad) kan användas istället för bananen.
 • Ananas: Jag använde färsk ananas, men det går givetvis att använda konserverad.
 • Spenat: Huvudingrediensen i denna smoothie. Leta efter färsk, färgglad spenat. Lära sig Hur man odlar spenat.
 • Mandelmjölk: Osötad mandelmjölk är min favoritvätska, men du kan ersätta den med någon annan växtbaserad mjölk eller till och med vatten. Mandelmjölk ger en rik smak till smoothien och om du väljer rätt sort är det en bra källa till kalcium. Du kan också använda mjölkfri yoghurt.
 • Chiafrön: Tillsätt extra protein och fibrer
 • Veganskt proteinpulver: tillför extra protein som håller dig mätt längre.

Ingredienser för gröna detoxsmoothies i en mixer: spenat, bananer, chiafrön

Hur gör man en spenat- och ananassmoothie?

 • Tillsätt banan, ananas, spenat, mandelmjölk, chiafrön och veganskt proteinpulver i en mixer.
 • Mixa tills det är slätt och krämigt, cirka 30 till 60 sekunder.
 • Tillsätt isen och mixa igen tills den är slät.
 • Häll upp i ett glas och njut genast.

Byte och tillägg

 • Istället för färsk spenat kan du använda fryst spenat, men jag säger att smaken och smaken kommer att förändras avsevärt. Du kanske gillar att läsa: Hur fryser man spenat?
 • Jag använde osötad mandelmjölk för att göra denna mejerifria dryck. Du kan dock ersätta den med din favorit växtbaserade mjölk eller något annat tillgängligt alternativ, såsom sojamjölk, kokosmjölk, hampamjölk, havremjölk, etc.
 • Denna hälsosamma gröna smoothie kan göras med vegansk yoghurt.
 • För att göra din smoothie hög i protein, tillsätt en eller två matskedar jordnöts- eller mandelsmör.
 • För en örtig touch, tillsätt några färska mynta- eller basilikablad.
 • För att förstärka smaken, tillsätt ½ tesked vanilj.

Andra spenatrecept att prova:

Vanliga frågor

Kan denna smoothie göras dagen innan?

Att göra den här drinken och förvara den över natten är något jag inte skulle föreslå. Färskhet är viktigt för att njuta av den fulla smaken av denna dryck.

Hur förbereder man en hälsosam och snabb smoothie?

Att använda frysta frukter och grönsaker är det snabbaste sättet att snabbt göra en hälsosam smoothie.

Är denna smoothie hälsosam?

Ja det är det! Bananer, ananas, spenat och mandelmjölk är de enda ingredienserna i denna spenat- och ananassmoothie. Den innehåller inga extra sötsaker eller sockerarter. Det här är riktigt bra för dig!

Ska jag blanda frukt och grönsaker till smoothies?

Ja. Att blanda frukt och grönsaker till smoothies är ett effektivt sätt att kontrollera och minska det totala socker- och kaloriinnehållet i smoothien.

Vad kan jag göra med överblivna ingredienser?

Tillbringa tid tillsammans, äta, dricka och njuta av livet. Förbered denna spenat- och ananassmoothie och dela din feedback med mig genom att kommentera på den här sidan!

Om du gillade det här inlägget från Spinat Pineapple Smoothie och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube , Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *