November 29, 2023
Strawberry Acai Lemonade – Hälsosammare steg

Strawberry Acai Lemonade – Hälsosammare steg

Det är sommar! Jag vet inte med dig, men jag är så redo för en sommardrink. Den här drinken borde vara bekant för många Starbucks-fans, och det är för att denna Strawberry Acai Lemonade verkligen är sommarens förfriskningar i ett glas.

Jag ville fånga smaken av en jordgubbs-açaí-uppfriskning, men utan att använda sirap. Se, jag ville göra det här så att du kan använda vilket sötningsmedel du föredrar. Jag älskar det här receptet gjort med stevia eller ekologiskt rörsocker.

Jag använde vatten och vit druvjuice som bas eftersom jag behövde en väldigt neutral smak. Du kan också använda äppeljuice om det är allt du har till hands.

Jag ska lägga till den i min sommardrinkrepertoar, tillsammans med Gurka detox vatten, Mango juice, Soursop juiceOch Ingefära juice.

Jordgubbslemonad på vit träbakgrund. uppfriskande. selektiv fokusering

Strawberry Acai Lemonade

Jag älskar, älskar, älskar en god läcker drink som fortfarande är näringsrik. Med färska jordgubbar, citron och açaí-pulver är denna drink ett tredubbelt hot!

Du kan lägga till andra frukter och bär, utelämna citronen eller ersätta den med lime och tillsätta annan juice. Det är så anpassningsbart och det är svårt att förstöra.

Açaí Strawberry Refresher använder frystorkade jordgubbar, vilket du kan göra om du vill, men jag föredrar att använda färska jordgubbar.

Ingredienser för jordgubbsacai lemonad

Fördelarna med Acai

Açaí är en mörklila frukt från en palm som är infödd i Central- och Sydamerika. De brukar kallas för bär, men de är egentligen drupes, även kallade stenfrukter. Andra exempel på drupes är aprikoser, persikor, dadlar och mango.

Açaí har en jordig men syrlig smak, som en blandning av bär och choklad. Mitt favoritsätt att uppleva den rena smaken av açaí är att äta Sambazon Açaí Sorbetsom jag får på Whole Foods och andra hälsokostbutiker.

Anledningen till att du inte hittar färsk açaí, bara frystorkat pulver eller fryst fruktkött, är att frukten försämras så snabbt att den inte går att exportera. Jag köper ibland açaí-massa på Trader Joe’s för att lägga till smoothies eller drinkar som denna.

Açaí är en basföda i Amazonasregionen där den främst är känd, används i inhemska kulturer på grund av dess näringsprofil.

Den är känd för sina antioxidanter, inklusive antocyaniner, som finns i de mörkt blålila frukterna. Açaí innehåller också bra mängder A-vitamin, fibrer och nyttiga fetter.

När du köper açaí-produkter, se till att de innehåller ren açaí och inte innehåller tillsatt socker. Jag gillar rent frystorkat açaí-pulver, som det jag använde i det här receptet, eller fryst açaí-massa, som du kan använda som ersättning.

jordgubbslemonad i en mixer

Näringsvärde av jordgubbar

En av de vanligaste och mest igenkännliga frukterna som även de flesta småbarn kan namnge är också absolut näringstät. Vi brukar förknippa sura citrusfrukter med C-vitamin, men även jordgubbar är fulla av detta immunförstärkande vitamin.

De är mestadels fyllda med vatten och lite fibrer, vilket betyder att de är låga i socker och kalorier. De innehåller också många användbara föreningar och antioxidanter, vilket gör jordgubbar till en så hälsosam och läcker godbit. Få andra livsmedel kan få dig att äta en skål som om det är en söt sallad!

Jordgubbar innehåller folat, vilket hjälper till att minska fosterskador under graviditeten.

På grund av deras låga kolhydratinnehåll är de ett bra sätt för personer med diabetes att tillfredsställa en söt tand. Som alltid, rådfråga din läkare innan du ändrar din kost!

Näringsvärdet av citron

Citroner har sitt ursprung i Indien och spred sig sedan till tempererade och tropiska områden i världen. De var eftertraktade av tidiga sjömän för att förebygga eller behandla C-vitaminbrist, även känd som skörbjugg.

Den odlas på en vintergrön buske och trädet ger mogna gula frukter nästan året runt. Den är mycket uppskattad inom tillverkningsindustrin för sin citronolja, juice, pektin och citronsyra.

Citroner har använts medicinskt i århundraden. De har starka antibakteriella och antivirala egenskaper. Citroner innehåller vitamin C eller askorbinsyra, citronsyra (som ger en syrlig smak till citroner), flavonoider, vitamin B-komplex, kalium, magnesium, kalcium, koppar, fosfor, järn och fibrer.

Frukten är låg i kalorier – 29 kalorier per 100 gram – innehåller inga mättade fetter eller kolesterol. Även om citron är sur när den konsumeras, har den en alkaliserande och renande effekt på blodet.

Recept på jordgubbsacai lemonad

 • Jordgubbar
 • Vatten
 • Vit druvjuice
 • Citron
 • Acai pulver
 • Valfritt sötningsmedel

Jordgubbslemonad på mörk träbakgrund. uppfriskande. selektiv fokusering

Hur förbereder man en jordgubbs- och acai-förfriskning?

 1. Tvätta, kärna ur och skär jordgubbarna på mitten och lägg i mixern på hög hastighet.
 2. Tillsätt vatten, vit druvjuice, citronsaft och acaipulver i mixern. Mixa blandningen tills den är slät.
 3. Sila blandningen i en kanna med ostduk för att ta bort jordgubbsfrön och allt som inte är helt blandat.
 4. Tillsätt socker, sirap, flytande stevia eller agavenektar efter smak. Jag använde 1/2 kopp rörsocker eller ungefär en droppe stevia.
 5. Blanda väl och servera över is eller kyla i kylen. Skär upp några jordgubbar och strö över mynta för en fin garnering!
 6. Förvara denna Strawberry Açaí Lemonade i kylen i upp till 5 dagar.

Fler veganska jordgubbsrecept:

Om du gillade den här artikeln och vill se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebook & Twitter

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner Glutenfri och vegansk för nybörjare Och Veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *