November 29, 2023
Sweet Peas (Air Fryer)

Sweet Peas (Air Fryer)

Sugen på salta mellanmål och vill äta hälsosam mat? Jag stödjer dig med det enkla och hälsosamma receptet “Air Fryer Snow Peas”. Detta recept är gjort med bara 5 ingredienser, tar bara 10 minuter att förbereda och har mindre än 100 kalorier.

Jag älskar det här receptet, speciellt på sommaren när jag går runt i min trädgård och plockar färska ärtor från min trädgård. Dessa grönsaker är ett perfekt sätt att uppmuntra dig att lägga till fler grönsaker till din kost.

Det här mångsidiga receptet är så lätt att servera på en fest, är ett bra mellanmål på en lekdag, ett bra mellanmål för barnen när de kommer hem från skolan, eller så kan du lägga dem i din lunchlåda.lunch bredvid huvudmåltiden. Dessa snöärter är ett bra vegetariskt mellanmål när du behöver snabb, näringsrik mat.

Andra recept

Grönkålschips

Air Fryer Squash

Air Fryer Kokbananer

Snöärtor på en skärbräda

Hälsofördelar med snöärter

Snapärtor, även kallade sugar snappeas, är en av de första grönsakerna som mognar på våren. De är krispiga och uppfriskande grönsaker som kan ätas råa eller kokta. De är lätta att odla i krukor eller på spaljéer.

Viktigast av allt, dessa växter erbjuder många hälsofördelar, vilket gör dem till ett bra komplement till de flesta dieter. Vitamin C är till exempel viktigt för att läka en skada och bibehålla friska blodkärl och muskler.

Här är några viktiga hälsofördelar med snöärter som du bör känna till,

Ger bättre matsmältningshälsa

Som en prebiotisk kan olösliga kostfiber hjälpa till att mata de “goda” bakterierna i ditt matsmältningssystem. Detta främjar ett hälsosammare och effektivare matsmältningssystem. Snöärter, särskilt baljorna, är rika på kostfiber.

Det är också ett bra sätt att bulka upp våra tarmar eftersom de inte bryts ner i vår mage, vilket kan leda till förstoppning. Slutligen kan kostfiber minska risken för att utveckla vissa typer av cancer.

Hjälper till att kontrollera blodsockret

Minst tre till fem portioner grönsaker per dag rekommenderas av American Diabetes Association. Icke-stärkelsehaltiga grönsaker, som snöärter, är mycket hälsosamma.

Snöärter är ett bra mellanmål för diabeteshantering på grund av deras höga fytonärings- och fiberinnehåll (som håller blodsockernivån konstant).

Hjälper till att gå ner i vikt

Snöärter är en grönsak med låg kolhydrathalt som kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Experter rekommenderar att du fyller mer än hälften av din tallrik med grönsaker som inte innehåller stärkelse som snöärter för att känna dig mätt och få rätt näring samtidigt som du går ner i vikt.

Oavsett om de är kokta eller råa, är snöärter fördelaktiga för viktkontroll.

Förbättrar ögonhälsan

Snöärter innehåller en liten mängd växtbaserade karotenoider som kallas lutein och zeaxantin, som fungerar som koncentrerade antioxidanter i gula fläcken, en region av näthinnan.

Ökad konsumtion av mat rik på lutein och zeaxantin kan bidra till att minska utvecklingen av makuladegeneration, en åldranderelaterad sjukdom som kan leda till oåterkallelig synförlust.

Förbättrar immunhälsan

De är rika på betakaroten och vitamin A, båda nödvändiga för produktionen av immunceller. Vitamin A stöder tillväxten och spridningen av dina immunceller, vilket hjälper din kropp att försvara sig mot invaderande bakterier och virus.

Dessutom kan C-vitaminet i snöärter stödja friska blodkroppar genom att producera vita blodkroppar, vilket också kan hjälpa till att stärka ditt immunförsvar.

Förbättrar benhälsa

Snöärter är rika på vitamin K, vilket hjälper till att hålla ditt skelett friskt. Vitamin K bidrar till absorption och integration av kalcium i benceller.

Detta kan hjälpa till att förebygga benproblem, inklusive osteoporos och frakturer. Vitamin K är också viktigt för en hälsosam blodpropp och kan hjälpa kroppen att läka snabbare.

skölj snöärtorna

Ingredienser du behöver

 • Snöärtor är nyckelingrediensen i denna maträtt och leta alltid efter en med ett fast yttre skal fritt från fläckar.
 • Avokadoolja är bäst för att steka ärter eftersom den förblir stabil vid uppvärmning och den är bra för ytfritering. Olivolja och sesamolja fungerar också utmärkt för detta recept.
 • Vitlökspulver och lökpulver används bäst i ett välsmakande recept för att förbättra smaken.
 • Salt behövs för smaksättning.

Air Fryer korg med kryddade snöärtor

Hur förbereder man sockerärtor i airfryern?

Du kan äta snöärter råa, men de är läckra när de tillagas. Att steka ärtorna tar fram den söta, nötaktiga smaken av ärtorna.

För att göra denna fantastiska luftfritös snöärta måste du få snöärter, avokadoolja, vitlökspulver, lökpulver och salt.

Jag älskar att använda avokadoolja för luftfritering eftersom det blandar ärtornas smaker bra. Jag håller oftast kryddningen enkel med vitlökspulver, lökpulver och salt. Mina barn älskar att äta dessa enkelt kryddade ärtor eftersom de inte gillar kryddiga kryddor. Men om du vill kan du prova att lägga till lite värme med chilipulver.

Ska jag förbereda ärtorna?

För det mesta är ärtorna jag köper i butik stränglösa och redo att ätas direkt ur påsen. Naturligtvis måste du läsa påsetiketten och se till att de är redo att ätas. Se till att tvätta ärtorna väl och torka dem.

Om snöärterna är oförberedda, bryt av de sega ändarna med fingret eller en skalkniv. Dra i snöret längs hela ärtornas längd och upprepa processen för de återstående ärterna. Detta hjälper till att bli av med de sega fibrerna i ärtorna som inte är tuggbara.

Kan jag använda snöärter?

Du kan göra det här receptet i en airfryer med snappeas eller sugar snappeas. Smakerna är ganska lika, och du kan modifiera dem i matlagning utan problem.

Snöärtor är dock inte lika söta som snöärter. Du kan använda vad du vill i detta recept. Du kan också kombinera dem och laga mat tillsammans.

Serveringsförslag för Air Fryer Snow Peas

Snöärtor är så krispiga och söta att alla i min familj älskar att prova dem på flera sätt. De är extremt låga i kalorier samtidigt som de är höga i viktiga näringsämnen.

Det finns flera sätt att njuta av dessa krispiga grönsaker. Du kan njuta av dem direkt ur fritösen, som tillbehör eller doppa dem i läckra såser.

 • Prova stekta snöärtor med hemmagjord hummus.
 • Doppa dem i vegansk ranch, tomat eller chilisås.
 • Testa att göra en tallrik med rostade grönsaker som klyftpotatis, kålrot, jicama, brysselkål, etc.
 • Du kan njuta av dem med blomkålsvingar.
 • Prova tranbärsgrillsås eller tamarindsås till den.

Förslag på smaksättning

 • Du kan prova att steka snöärter med sesamolja och sesamfrön för en touch av asiatisk smak.
 • Prova att lägga till teriyakisås för en rik, söt och salta konsistens med lite värme.
 • Du kan krydda ärtorna med smör och citron för en syrlig, smörig konsistens.

Hur förvarar du air fryer sugar snap peas?

Du kan förvara dina överblivna ärter i en lufttät behållare och kyla dem i minst 2 till 3 dagar. Innan du förvarar kokta ärtor, se till att låta dem svalna helt.

För att återuppvärma dem, överför dem till airfryer-korgen och börja återuppvärma dem vid 350 grader F. i 2 till 3 minuter eller tills de är genomvärmda.

Hur steker man frysta sockerärtor utan att bli blöta?

För att förhindra att ärtorna blir blöta måste du förvärma din airfryer en stund. Efter det kan du lägga de frysta ärtorna i fritösen utan att tina upp dem, vilket sparar extra tid på att arbeta med de frysta ärterna. Dessutom kommer det att hålla grönsakerna spröda utan att göra dem blöta.

Kan jag göra air fryer snöärter i förväg?

Jag rekommenderar speciellt att äta de nystekta ärtorna direkt eftersom de håller sig krispiga och varma. Om du låter dem sitta ett tag börjar de tappa krispigheten. Dessutom är receptet så snabbt och enkelt att förbereda att du inte ens behöver oroa dig för att förbereda det i förväg.

Om du har överblivna ärter kan du behöva värma dem igen för att återfå krispigt. Lägg dem i fritösen i några minuter.

Varför gillar jag att luftsteka mina grönsaker?

Jag gillar verkligen att njuta av smaken av färska grönsaker och jag försöker att inte förstöra dem. Om ni förstår vad jag menar vill jag ändå smaka på fräschören och det lilla knaprandet av ärtorna.

Jag upptäckte att tillagning av dem vid 350 grader F. i 10 minuter är bara den perfekta nivån för att uppnå detta.

instant socker på air fryer bricka

Om du gillade den här artikeln om Air Fryer Snow Peas och skulle vilja se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebookk & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *